FARAON27 Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 Witam czy ktoś z was posiada ten kijek ? Mam zamiar go kupic na pstrągi,klenie czy będzie sie nadawał? chodzi o łowienie na Drawie itp Proszę o opinie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tregon Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 ja mam kijek 255, 4-15g i na pstrągi go polecam .... ja łowię na Bystrzycy (Lublin) - odcinki zakrzaczone na łąkowe mam TD 275 3-14g, med-fast - ten jest na klenie, ale na łąkowe na pstrągi też się nadaje - zakochałem się w nim początkowo miałem kupić tego Robinsona 270/18 właśnie na klenie, ale decyzja padła na TD ... opinie znajomych co do Robinsona - na klenie się nadaje, na kropki też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FARAON27 Opublikowano 9 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Ok dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marekl Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Może odświeżę trochę wątek.Czy ktoś jeszcze mógłby się podzielić wrażeniami z używania kijów z tej serii? Dokładnie to interesują mnie 2,4 cw. 5-18 i przede wszystkim 2,55 cw. 4-15. Zastanawiam się nad nimi jako kije na klanie/jazia na niedużą rzeką z dość porośniętymi brzegami o nurcie umiarkowanym a miejscami dość szybkim. Łapię głównie na woblery 3-4cm, imitacje rybek i czasem owady.Jak z ich akcją? Bardzo szybka czy może choć trochę kluchowata?Nie wykluczam też że posłużył by mi okazjonalnie na pstrągi w lubelskich rzekach więc woblerki czasem trochę większe.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tregon Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 mam 255 4-15 - kij używany na pstrągi, głównie małe woblerki do 4,5-5 cm oraz koguciki łowi się przyjemnie ja polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi