Skocz do zawartości
  • 0

POMOCY!!! PRZETWORNIK HUMMINBIRD 587 di

rózgaś

Pytanie

19 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Do czujnika woda raczej sie nie dostała (nie ma takiej możliwości… raczej). Prędzej to jakieś "zwarcie" z wilgoci pomiędzy kablami.

Podeślij foty tu lub na aropel1@wp.pl żeby dokładniej ocenić jak to wygląda. Ile kabli do niego idzie (zobacz na wtyczce ilość pinów).

Co jeszcze szwankuje oprócz czujnika temp.?

• 0

Witam wszystkich uczestników forum . 

Zalogowałem się dzisiaj .

Z echosondami mam do czynienia od 10 lat . 

Huminbirda 587 di mam juz ze dwa lata . 

Sprawował się dobrze i byłem z niego zadowolony lepiej jak z 797 czy tez 998 ale cos naprawde jest nie tak z tymi oscylatorami .

Oscylatory na statkach mam zamontowane na śródokręciu na długich profilach , tak że w przypadku wpływaia na płytsze wody wyciągam je  Dla informacji zajmuje sie wedkarstwem morskim i pływam po Zatoce Gdanskiej i pelnym morzu.

Oryginalny oscylator uszkodził mi jacht cumujący przy mnie  co przyczyniło się do tego ,że własciciel zamówił mi taki sam nowy oscylator.

Jakis czas temu kolega sterując moim jachtem przejechał tym oscylatorem po kamieniach i klapa . 

Został on uszkodzony w małym stopniu , niewielka rysa od dołu ale zaczął głupieć pokazując rózne metraże .

Takich przypadków z 797 czy 998 miałem kilka łącznie z wykrzywianiem profilu na który sie trzymały ale dalej pracują ok.

Tak więc kolego Rózgaś nie wiem ale ja bym ratował stary oscylator . 

Możliwe że to tylko przypadek , który zdarzył się mnie .