Dziadekk44 Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Witam w tym roku postanowiłem pobawić się jerkami i zakupiłem trochę sprzętu lecz ciężko będzie mi się chyba oderwać od zwykłych woblerów (5-20gr) więc kupiłem 2 kije o zróżnicowanym cw. 1. Dragon Mystery Slider Jerk 1,95m 30-80g2. DRAGON TEAM DRAGON SILVER EDITION CAST 1,98 7-25g X-FAST posiadam też kołowrotek (OKUMA VS Baitcaster) który kupiłem z myślą o tym 1 kiju. mój problem polega na dobraniu młynka do 2 kija żeby mieć możliwość rzucania gumami czy woblerami od 6 gr.co sądzicie o tym sprzęcie i co mogę dokupić do niego w miarę rozsądną cenę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 witaj na jerkbait.pl z tego co sie orientuje, to wybrany przez ciebie kolowrotek jest wyposazony w dwie szpule, przy uzyciu tej lzejszej nie powinno byc problemu podczas polowu na okoniowa gume ... natomiast czy da sie woblerem, to niestety nie wiem, poniewaz uzywajac woblerow nie uzywam wedek o akcji ex-fast seria testowa tych wedek, kilka roznych modeli silver edition, byla na naszym stanie jakis czas temu i nie wywarla na nikim dobrego wrazenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziadekk44 Opublikowano 9 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 heh Witam początkowo kołowrotek miał przeznaczenie na oba kije lecz jak sobie pomyśle ze jadę gdzieś nad jezioro i chce zmienić przynętę i muszę przekładać kołowrotek i szpule to tak trochę czasochłonne.. myślałem nad jakimś mniejszym młynkiem który by pasował do tego silvera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziadekk44 Opublikowano 10 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Czy do tego 2 pasował by któryś z ty multiplikatorów??1. scorpion 10012. SHIMANO CURADO 101D przeznaczenie do średnich gum i innych wabików o gramaturze takiej jak kij czyli 7-25. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Czy do tego 2 pasował by któryś z ty multiplikatorów??1. scorpion 10012. SHIMANO CURADO 101D przeznaczenie do średnich gum i innych wabików o gramaturze takiej jak kij czyli 7-25. obie propozycje są super do przynęt których chcesz używać.można jeszcze znaleźć w podobnym zakresie cenowym daiwę np alphas/sol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziadekk44 Opublikowano 10 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 to dobrze ;]więc mam 4 typy tylko teraz kwestia który wybrać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 to dobrze ;]więc mam 4 typy tylko teraz kwestia który wybrać ? 4 typy czego? Zobacz jeszcze to: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Remku dopóki autor pytania nie napisze w jakich ramach finansowych chce się zmieścić ,to można by propozycji podać kilkanaście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziadekk44 Opublikowano 10 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 no cena max 900 zl ale to taki naprawdę max bo nie chce postować 4 typy multi:Shimano Scorpion 1001SHIMANO CURADO 101DDaiwa Alphas 103L Daiwa sol no i musi być na lewą rękę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 no cena max 900 zl ale to taki naprawdę max bo nie chce postować 4 typy multi:Shimano Scorpion 1001SHIMANO CURADO 101DDaiwa Alphas 103L Daiwa sol no i musi być na lewą rękę pierwsze dwa jak najbardziej OK. Alphas 103L jak i TD Sol juz przy 6g bede sie spisywac nieco gorzej. Z rodziny alphasow najlepszy do lzejszych przynet jest nowt Alphas R Edition. Poszukaj we wczesniejszych wpisach na dziale baitcasting. Jest opis tego multiplikatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzewo Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 za te pieniądze możesz nabyć na e-bayu daiwa zillion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziadekk44 Opublikowano 11 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 a który z tych kołowrotków będzie najbardziej praktyczny ?? daiwa zillion to prezentuje się fajnie a czy tak samo pracuje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 za te pieniądze możesz nabyć na e-bayu daiwa zillion@rzewo-możesz podpowiedzieć jaki zillion rzuca 5-6g? @jerzy wiadomo że curado i scorpion lepiej poradzą sobie z 5g przynętą,ale obecnie mam sol-a i tez nie narzekam stąd zaproponowałem ten multik ,przy czym że ta daiwa sprawia o wiele lepsze wrażenie jeśli chodzi o moc/wytrzymałość. a jako że moje najmniejsze przynęty nie mają mniej niż te 5-6g to konstrukcje typu curado 101d już raczej nie wrócą u mnie do łask Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 (edytowane) . Edytowane 26 Czerwca 2014 przez J_J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 zillion do 5-6g wabikow? Czemu nie!!! Ale to musi byc Zillion PE special Moim zdaniem bedzie lepszy do tej gramatury niz Sol czy Alphas. Tez juz bylo na forum o tym... Curado 101 D chocby nie wiem co bedzie lepszym rozwiazaniem do wabikow ML niz kazda daiwa jaka pojawila sie w tym watku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziadekk44 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 A może Shimano Metanium MG7 nadawał by się do przynęt od 6 gr wzwyż ??ktoś go poleci ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 jeżeli przyjąć że metanium MG jest tym samym co chronarch 101E7 to myślę że tak...tego chronarcha miałem w zeszłym sezonie i np rapalkę count down5 rzucało się dość dobrze przy czym wątpię żeby działało to tak dobrze z tym silver editionem o którym piszesz. kijek niestety jest dość pałowaty a to nie pomaga przy mniejszych wabikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 A może Shimano Metanium MG7 nadawał by się do przynęt od 6 gr wzwyż ?? tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablos Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Dla mnie Mg7 ma lepsze właściwosci rzutowe niż Curado 101d Poza tym lepiej lezy w dłoni i jest lepiej spasowane Ale cena też jest lepsza...Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi