Skocz do zawartości

TEAM DRAGON SILVER EDITION CAST 1,98 7-25g X-FAST

Dziadekk44

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

w tym roku postanowiłem pobawić się jerkami i zakupiłem trochę sprzętu lecz ciężko będzie mi się chyba oderwać od zwykłych woblerów (5-20gr) więc kupiłem 2 kije o zróżnicowanym cw.

1. Dragon Mystery Slider Jerk 1,95m 30-80g

2. DRAGON TEAM DRAGON SILVER EDITION CAST 1,98 7-25g X-FAST

posiadam też kołowrotek (OKUMA VS Baitcaster) który kupiłem z myślą o tym 1 kiju.

mój problem polega na dobraniu młynka do 2 kija żeby mieć możliwość rzucania gumami czy woblerami od 6 gr.

co sądzicie o tym sprzęcie i co mogę dokupić do niego w miarę rozsądną cenę??

witaj na jerkbait.pl :D

z tego co sie orientuje, to wybrany przez ciebie kolowrotek jest wyposazony w dwie szpule, przy uzyciu tej lzejszej nie powinno byc problemu podczas polowu na okoniowa gume ... natomiast czy da sie woblerem, to niestety nie wiem, poniewaz uzywajac woblerow nie uzywam wedek o akcji ex-fast

seria testowa tych wedek, kilka roznych modeli silver edition, byla na naszym stanie jakis czas temu i nie wywarla na nikim dobrego wrazenia

heh Witam :D

początkowo kołowrotek miał przeznaczenie na oba kije lecz jak sobie pomyśle ze jadę gdzieś nad jezioro i chce zmienić przynętę i muszę przekładać kołowrotek i szpule to tak trochę czasochłonne.. myślałem nad jakimś mniejszym młynkiem który by pasował do tego silvera :D

Czy do tego 2 pasował by któryś z ty multiplikatorów??

1. scorpion 1001

2. SHIMANO CURADO 101D

przeznaczenie do średnich gum i innych wabików o gramaturze takiej jak kij czyli 7-25. :mellow:

obie propozycje są super do przynęt których chcesz używać.można jeszcze znaleźć w podobnym zakresie cenowym daiwę np alphas/sol :D

no cena max 900 zl :D ale to taki naprawdę max bo nie chce postować :D

4 typy multi:

Shimano Scorpion 1001

SHIMANO CURADO 101D

Daiwa Alphas 103L

Daiwa sol

no i musi być na lewą rękę :D

pierwsze dwa jak najbardziej OK.

Alphas 103L jak i TD Sol juz przy 6g bede sie spisywac nieco gorzej. Z rodziny alphasow najlepszy do lzejszych przynet jest nowt Alphas R Edition. Poszukaj we wczesniejszych wpisach na dziale baitcasting. Jest opis tego multiplikatora.

za te pieniądze możesz nabyć na e-bayu daiwa zillion

@rzewo-możesz podpowiedzieć jaki zillion rzuca 5-6g?

@jerzy wiadomo że curado i scorpion lepiej poradzą sobie z 5g przynętą,ale obecnie mam sol-a i tez nie narzekam stąd zaproponowałem ten multik ,przy czym że ta daiwa sprawia o wiele lepsze wrażenie jeśli chodzi o moc/wytrzymałość. a jako że moje najmniejsze przynęty nie mają mniej niż te 5-6g to konstrukcje typu curado 101d już raczej nie wrócą u mnie do łask :D

• 1 miesiąc temu...

jeżeli przyjąć że metanium MG jest tym samym co chronarch 101E7 to myślę że tak...

tego chronarcha miałem w zeszłym sezonie i np rapalkę count down5 rzucało się dość dobrze przy czym wątpię żeby działało to tak dobrze z tym silver editionem o którym piszesz. kijek niestety jest dość pałowaty a to nie pomaga przy mniejszych wabikach :(