sawyer90 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Witam.Jeszcze nie miałem styczności z castingiem, ale chciałbym zacząć. Mam zamiar łapać głównie na woblery 5-12 cm o wadze od 4-20 gr. Czyli ogólnie raczej lżej będe "próbował" łapać.Myśle nad takim zestawem:Daiwa Powermesh Baitcast 1,95m 7-28gDaiwa Tatula 100 XLS Type RŻyłka 0,14 Czytałem troszkę info na temat tej wędki i podobno ładuje się niżej niż producent podaje, i ogólnie opinie są pozytywne.Pytanie do was: co wy sądzicie o takim połączeniu ? Czy może lepszym wyborem będzie wędka Daiwa Generation Black Minnow Darter 762 MHF 2.25m 7-28g. Dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Posiadałem Generation black darter i to nie jest kij do przynęt poniżej 10 gr. Moim zdaniem to kij od 12 do 45 gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 w tych granicach poszukaj sakury sportsim, rookie 5-20 gram - troche cieplejsza praca pomoze rzucac wobami z polskiej dystrybucji nie przychodzi mi nic do glowy bo same x fast-y tatule znam z wersji zwyklej... ale type R chyba nie zejdzie do 4 gram, lepszy bylby scorpion 1001, curado / chronarch e51, daiwa pixy, presso, alphas type R albo stara zabka czyli td-z 105 hl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer90 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Dzięki za zainteresowanie Wiem że o multi musze pomyśleć innym, a co z wędką ? ma ktoś Daiwe Powermesh Baitcast ? możecie powiedzieć jakie macie odczucia ? Dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Hej.Pierwszego lajta skompletowałem sobie na forumowej giełdzie i jestem bardzo zadowolony. MHX MB 842-2 5-18g 7' i Scorpion 1001 XT. pletka momoi 0,10 lub 0,12Bardziej pod gumę ale spokojnie ciskam jerki do 25gWirtuozem casta nie jestem a odległości jakie uzyskuje są mocno zadowalające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Guide select bandit cast - specyficzny model jak na GS i szybki ale dość miękki 5-25 ideolo opisany nawet do 20g bym powiedział. Też nie najgorsze są TeamDragony Cast w ładowaniu takiej gramatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Właśnie pojawiło się u nas w dziale sprzedamhttp://jerkbait.pl/topic/59885-sokuma-black-rock-cast-213m-5-25g-shimano-citica-201g6/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 nie znam tego zestawu który podałeś ale ja jednak nie mogę ogarnąć tematu,bo jeśli wybierzesz mocniejszy szybszy kij który obsłuży woby te większe i nie będzie klękał przy oporach steru to taki kijek nie pogada z wobkiem 5 czy 6cm.na początek celuj trochę mocniej czyli może diaflexa 1,98m 10-28g jest dość sztywny i powinien sobie poradzić z oporami wobów lub masz w dobrych cenach trochę dłuższe i łagodniejsze serie team dragony cast na aledrogo.multi polecam jw.shimano curado,chronarch 51. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Właśnie pojawiło się u nas w dziale sprzedamhttp://jerkbait.pl/topic/59885-sokuma-black-rock-cast-213m-5-25g-shimano-citica-201g6/ ..i pewnie szybko pójdzie do ludzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Niekoniecznie..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Pomijając powyższe dywagacje....żyłka 0,14???? Serio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer90 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 wydaje mi się że żyłka 0.14 wystarczy, wytrzymałości ma ponad 2 kg. Może się myle, ale wędkowanie to zweryfikuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Obawiam się , że może zweryfikować...boleśnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 zamiast żyłki,nawiń plecionkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 wydaje mi się że żyłka 0.14 wystarczy, wytrzymałości ma ponad 2 kg. Może się myle, ale wędkowanie to zweryfikuje zweryfikuje , zweryfikuje, naprawde szybko Znam to z autopsi porzyjom uwidiom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi