thoffi Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 WitajcieWoblery wykonuje już od kilku lat ale traz dopiero dotarlem do tej skarbnicy wiedzy. Chcialem powiedzieć że jestem pod wrażeniam i pełen podziwu dla pomysłowości przynęt stworzonych w tym dziale.Chciałbym wam zaprezentować pierwszy z 8 rodzajów woblerów z mojej kolekcji, które zrobiłem z myślą o pstrągach.Co wy na to? 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 (edytowane) Jaki to materiał? Drewno? Pianka?Napisz trochę więcej. I Witaj Edytowane 19 Czerwca 2015 przez woblery z Bielska 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 20 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Ten woblerek wykonany jest z pianki, stelaż przechodzi przez cały korpus .Początkowo robiłem je z drewna i do tej pory zawsze prototyp robię z drzewa aby sprawdzić jak się zachowuje. Jeśli efekt jest zadowalający robię foremkę.Jeśli chodzi o moją historię to po prostu pewnego dnia wpadłem na pomysł,żeby połączyć to co lubię tzn. łowienie ryb z moją pracą (projektowanie 3D oraz obróbka CNC).Siadłem na komputerze i zamodelowałem kilka modeli od A-Z. Oczywiście najtrudniejsza dla mniebyła sprawa odpowiedniego dociążenia, dlatego cała masa korpusów i sterów poleciała do kosza zanim osiągnąłem zadowalający efekt.Może nie jest to takie typowe „hand made”, ale odlewam je, wyginam drut i dekoruje ręcznie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Witaj Piękna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 dekoruje ręcznie.Malujesz je całe farbkami ręcznie? Woblery są praktycznie identycznie ozdobione ,albo masz super wprawę w malowaniu pstrąga ,albo to jest kalkomania położona "ręcznie".. Witam na forum 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Mocne wejście, czekamy na kolejne zdjęcia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 20 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Tak są to oklejanki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Tak są to oklejanki I bardzo dobrze... mnogo tu pędzlowych ciapanek, aluminiowych oklejanek i takich różnych. A ładnej kalki brak.Czekam na kolejne modele.I więcej fotek, plis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERT666 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Piękna robota, czekam na dalsze twoje dzieła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 21 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 No to Panowie jedziemy dalej. Nr 2 z mojego pudełeczka. Okonek, około 5-6 cm nie wiem jak to mierzyć ze sterem czy bez., pływający, 4 gr, pianka, i jak wszystkie moje kalka. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 23 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Ten wobler jest moim ulubieńcem, mam go w wersji pływającej i tonącej. Ma subtelną ogonową prace. Dobrze czuć jego pracę na kiju. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Bardzo lubię takie nietuzinkowe woblery, super kształt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 23 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Panowie co wy na to .3D już jest.W realu zaprezentuje pod koniec sierpnia. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawciu Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 ale zły :PP bo chyba sum ma chęć go zjeść ;D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 25 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Stery pokończone , czas na urlop, nurkowanie opalanie i bite 3 tyg łowienia ryb w Grecji . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 17 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 (edytowane) Witam po urlopie. Moje spostrzeżenie, w Grecji kryzys dopadł też ryby morskie bo z roku na rok morze Egejskie jest coraz bardziej jałowe. Takie moje zdanie.Ja tu gadu gadu ale pochwale się jeszcze takimi małymi woblerami pstrągowo-kleniowymi. Edytowane 18 Lipca 2015 przez thoffi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrox Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Czym stery wycinasz ? Fajne woby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 23 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 (edytowane) Ploterem Edytowane 23 Lipca 2015 przez thoffi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 29 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Jeszcze takie tam z mojej stajni, 5cm , 4g, tym razem lipa.Daleko latają. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Dawno nic nie wrzuciłem. To jeden z moich pierwszych woblerów jakie zrobiłem, jeszcze z lipy. Trochę przesadziłem może z żywicą przy sterach ale ten malutki woblerek spisuje się bez zarzutu. Wymiata pstrągi z dziur .4 cm, 2g tonący. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 15 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Prace trochę się opóźniły przez wakacje i dopiero teraz prezentuje najnowsze dziecko, którego projekt pokazywałem wcześniej. 4 cm 4 gr pływający grubasek. Taki pstrągowo kleniowy dość agresywny.Tym czasem przerwa w produkcji bo muszę narysować jerka uklei, może zdarzę przetestować na jesiennych szczupaczkach 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 25 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Brakowało mi w arsenale uklei na szczupaka, miesiąc męczarni i jest prototyp.Teraz muszę ją jeszcze przetestować na Nidzie. 7 cm tonąca. Kombinowałem trochę z tym ogonem i plewami, ale nie jestem do końca przekonany czy to dobra droga.Jest to poliwęglanowy szkielet obtryśnięty pianką.Kolorystyka i wykończenie wymaga jeszcze dopracowania. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 No Kolego takich reali to tu jeszcze nie było Piękny efekt wizualny. Oklejasz zapewne kalkomanią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 WOW!Takiej formy jeszcze nie widziałem! Pomysł z płetwami ciekawy, choć trudno będzie osiągnąć właściwą pracę. wszelkie takie dodatki pracują jak stabilizatory i przy niewielkich (7 cm) rozmiarach woblera jest to kłopot. Tutaj rozmiar ma znaczenie Ciekawe, bardzo ciekawe... Jedna uwaga - bardzo skąpisz swoich prac. Rozumiem, jeśli nad każdym modelem pracujesz miesiąc, nie może być wielkiej ilości wpisów. Zawsze jeszcze można pokazywać plany, etapy ich realizacji, nie tylko nowości ale i starsze dzieła... Coś, co sprawi, że wątek będzie "żył" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 26 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 (edytowane) Dzięki za dobre słowo. Te uklejki to nie jest tylko kalka. Wykorzystałem chyba wszystkie sposoby dekoracji jakie znam. Kształtki mają już wstępnie zarysowaną łuskę, którą okleiłem folią "Al". W miarę fajnie łuska odwzorowuje się na folii. Następnie poszły farby pozłoty i perły a na to wszystko kalka i lakiery. Postaram się w przyszłości wrzucać więcej rzeczy, ale nie zawsze jest czas. Teraz muszę trochę na nie połowić bo zima blisko. Edytowane 26 Października 2015 przez thoffi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi