joker Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Ten wobler jest moim ulubieńcem, mam go w wersji pływającej i tonącej. Ma subtelną ogonową prace. Dobrze czuć jego pracę na kiju. Cześć. Najbardziej urzekł mnie kształt właśnie tego woblera. Kolorystykę też masz bardzo dobrze opracowaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 28 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Cześć. Najbardziej urzekł mnie kształt właśnie tego woblera. Kolorystykę też masz bardzo dobrze opracowaną.Musiałem w tym woblerze zmienić kotwice na krótsze bo się łapały.Sytuacja opanowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Wstaw jakis filmik, jak chodzi ta uklejka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Dość ciekawa konstrukcja .Jak się zachowuje w wodzie ?Może jakiś filmik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 2 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 film jakiś nagram, ale to i tak jeszcze wersja beta tej uklei. muszę być w 100% zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 23 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Nie tak łatwo nakręcić woblera i wrzucić filmhttps://youtu.be/BFTZdZ924_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Piękne wobki kolego- wymyślaj kolejne wzory,bo dobrze idzie...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 2 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Przygotowania do nowego sezonu rozpoczęte.Na początek mała seryjka moich starych woblerów w nowej skórce.Żona powiedziała, że "czekoladki" . 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasss Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Bardzo ładne i ciekawe przynęty. Wspominałeś w jednym z postów że "testujesz je w Nidzie", na jakim odcinku tej rzeki łowisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 3 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Mniejsze woblery testuje raczej na mniejszych pod Krakowskich i Kieleckich rzekach, głównie pstrągowych takich jak Szreniawa i Nidzica. Te uklejki, które wrzuciłem wcześniej che przetestować właśnie na Nidzie pod szczupaka. Łowie najczęściej na odcinku od Wiślicy do ujścia Wisły w Nowym Korczynie. Niestety ta pora roku mnie odstrasza od łowienia ryb, do tego dochodzi ochrona na pstrągi, wiec oby do wiosny.Tym czasem wzmacniam swój arsenał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikador Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 (edytowane) Co to za maszyna co wycina te stery ? Edytowane 3 Grudnia 2015 przez mikador Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Co to za maszyna co wycina te stery ?Ploter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 3 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Mam u siebie w warsztaciku cnc serona. Całkiem sprytna maszynka do tworzyw i aluminium . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 9 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zacząłem przygotowania do seryjki woblerków ,które sprawdziły mi się w tym sezonie na pstrągach 4 cm tonące. Były drewniane będą piankowe. Forma ładnie się składa drucik jak ulał, może w tym tygodniu coś wyskoczyMyślę nad jakimiś ładną pstrągową skórką . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Fajna foremka, ale będziesz musiał naprawdę ostreo się uwijać żeby zdążyć zalać 6 gniazd No chyba, że masz jakąś wolno startującą pianę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 9 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 spoko to mały wobler na pewno zdążę, większe formy robię z kanałami i wtryskuje tłokiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skob.el Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Swoją droga to te wobki czekoladki pysznie wyglądają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 4 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Żeby nie było, że nic nierobie, to mówię, że bawię się i eksperymentuję nad nową przynętą. Ma to być wobler z zatopioną blachą żeby ładnie migotał w słońcu. Może już ktoś z kolegów nad takim czymś myślał i może zasugeruje jakąś cenną radę.Kształt nie jest łatwy a te wszystkie bebechy trzeba gdzieś upchać.W formie myślę zastosować wielopunktowy wtrysk tłokiem tak żeby doprowadzić piankę w te cienkie rejony.Jak nic z tego nie wyjdzie, to trudno najwyżej trochę aluminium i parę godzin na cnc pójdzie w kosz .Liczy się dobra zabawa a od czasu do czasu trzeba zaryzykować, a może ryby to polubią 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zapowiada się bardzo ciekawy projekt. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Cóż, dziwna konstrukcja. Czy wcześniej na jakimś modelu przeprowadzałeś testy? Moim zdaniem, istnieje ogromne ryzyko, że nic nie będzie w słońcu migotać. I nie w słońcu również... A szkoda, bo mordkę ma bardzo ciekawą Jakiej wielkości ma to być przynęta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Tomku,też martwię się, że te blachy po bokach "usztywnią" wobler. Albo będzie potrzebny ster o dużej powierzchni, albo trzeba będzie zrobić komory powietrzne, (czyli pomiędzy blachami byłby pusty). Zależy jak cienka będzie ta blacha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin wojtczak Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 (edytowane) Żeby nie było, że nic nierobie, to mówię, że bawię się i eksperymentuję nad nową przynętą. Ma to być wobler z zatopioną blachą żeby ładnie migotał w słońcu. Może już ktoś z kolegów nad takim czymś myślał i może zasugeruje jakąś cenną radę.Kształt nie jest łatwy a te wszystkie bebechy trzeba gdzieś upchać.W formie myślę zastosować wielopunktowy wtrysk tłokiem tak żeby doprowadzić piankę w te cienkie rejony.Jak nic z tego nie wyjdzie, to trudno najwyżej trochę aluminium i parę godzin na cnc pójdzie w kosz .Liczy się dobra zabawa a od czasu do czasu trzeba zaryzykować, a może ryby to polubiąpomysł fajny. Możesz jednak sie spodziewać tego że pianka będzie ci na tą blaszke wychodzić. Być może bierzesz pod uwagę czyszczenie tej blaszki w środku z warstwy pianki. Druga sprawa to moim zdaniem zbyt przeciążony tył woblera. Zbyt wiele pianki na pyszczku zbyt mało na ogonie. Trzeba będzie odlać jakieś konkretne obciążenie na przodzie woblerka. POMYSŁ jednak jest fajny - zmieniłbym jednak troszkę proporcję woblerka. Ciekawi mnie jak będzie się pianka zachowywać i czy będzie mozno wyłazić i paskudzić blaszke.Podobnie będzie wyłazić jak na płaszczyzne podziałową .Jak już wyfrezujesz gniazdo zrób kilka fotek woblerków po wyjęciu z formy. Jak Ci się sprawdza ta płytka mająca na celu odwzorować szczeline pod ster woblera? Robiłem podobnie ale stwierdziłem że to ślepa uliczka W jakim programie tworzysz samą bryłe ???na co exportujesz potem gotowy projekt? Edytowane 4 Stycznia 2016 przez marcin wojtczak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 5 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Jeśli chodzi o wielkość woblera będzie to coś w granicach 8-10 cm. Blacha będzie miała 0.5, jest ona zafoliowana wiec myślę że to wystarczająco zabezpieczy przed rozlewaniem się pianki i nie będzie trzeba tego aż tak czyścić.Jeśli blacha się nie sprawdzi, mogę tam wsadzić jakiś poliwęglan, będzie może trochę lżej ogonie i wyjdzie taki przeźroczysty twór.Ta szczelina pod ster u mnie się sprawdza prawie wszystkie formy mam tak zrobione i jestem zadowolony. W tym przypadku jest trochę inaczej bo we wcześniejszych formach zawsze robiłem prototyp w drzewie a potem formę, tym razem puściłem wodze fantazji i wszystko jest zrobione na kompie jak najnowsze samochody .W każdym razie dzięki za porady liczę że ta aerodynamika się obroni, jak nie to trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Interesujaca konstrukcja sie zapowiada, sam jestem ciekaw co ostatcznie z tego bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 30 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Przepraszam Panowie, ale priorytety mi się trochę pozmieniały. Do woblera z blachą wrócę na pewno w najbliższym czasie w końcu na majowe szupaki jeszcze czas. Narzazie myślę o wynikach pstrągowych na wiosnę. Wiem że mój wątek jest o woblerach ale zaraziłem się trochę gumami i zrobiłem sobie takiego robaka, jest troszeczkę szczuplejszy niż ten ogólnie dostępny. Jednym słowem pracuje nad arsenałem 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi