Skocz do zawartości

Przynęty ToPimann

thoffi

Rekomendowane odpowiedzi

Z jakiej pianki korzystasz? Jakaś taka ciekna i mocno porowata ta pianka to chyba nie jest purinova  strzelałbym w ciemno że to webac. tak patrze na ten tłoczek i ściskacz stolarski to sie zastanawiam ile czasu od zmieszania składników pianki do momętu jej startu. Nie masz problemu z oczyszczaniem bocznych ścianek otworu w którym porusza się tłoczek?  chyba zadam wiecej pytanek na priv :rolleyes:

Edytowane przez marcin wojtczak

Z jakiej pianki korzystasz? Jakaś taka ciekna i mocno porowata ta pianka to chyba nie jest purinova  strzelałbym w ciemno że to webac. tak patrze na ten tłoczek i ściskacz stolarski to sie zastanawiam ile czasu od zmieszania składników pianki do momętu jej startu. Nie masz problemu z oczyszczaniem bocznych ścianek otworu w którym porusza się tłoczek?  chyba zadam wiecej pytanek na priv :rolleyes:

Używam tej ogólnie dostępnej pianki Eko produr.

ze startem nie ma problemu, mieszam w kubku, wlewam w ten niby kolektor, dociskam a pinka rozchodzi się kanałami w gniazda. W tej formie gniazdo dostało piankę w trzech punktach, bo balem się o nie dolewki. Dociskam tłoczek ściskiem bo pinka by go wypchnęła a tak to wszystko zostaje w gniazdach. Po zastygnięciu młotek i wybijam tłok bez problemów.

• 1 miesiąc temu...

Dawno mnie nie było na forum ale to nieznaczny że nic nierobie. Dość ostro pracuje nad projektem mojej gumowej 9 cm krasnopiórki. Walczyłem dwa dni nad Nidą żeby złapać jakiegoś szczupaka, ale w tym roku w okolicy powyżej i poniżej Wiślicy coś jest nie tak. ZERO BRAŃ !!!?? Nigdy mi się to nie zdarzało.Tymczasem wrzucam filmik z pracą mojego ostatniego woblera, trochę pod słońce ale coś tam może widać.

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Koledzy dziękuje za te wszystkie pochlebne "dzwonki" ,które od was otrzymałem :good:. Jeszcze  nigdy tyle pochwał nie otrzymałem i to od tak znamienitych specjalistów z tego forum.

Tak na szybkiego zmontowałem filmik pląsającej mojej gumki w moim ogrodowym basenie i podczas mojego ostatniego wypadu na rybki.

Momentami ta Krasnopiórka pływa dość chaotycznie a to dlatego że operatorem wędki była moja żona, a ktoś musiał trzymać kamerkę.

Jako ciekawostkę powiem, że podkładzik muzyczny pod ten filmik zrobiłem sam, w czasach gdy jeszcze bawiłem się w muzykę.Wiec jeśli kogoś rażą moje wypociny to proszę o z ciszenie odbiornika

https://youtu.be/kta4SFhMp5o

• Like 5

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...

W ostatnim czasie zrobiłem sobie formę na taką jaskółkę 5.5 cm. Pogrubienia na końcu ogonka powodują fajny efekt podczas prowadzenia, coś jakby przynęta miała śrubę okrętową albo turbinę w tyle.

Posłuchałem kolegi odnośnie tła , co by zdjęcia wychodziły lepiej.

Wyszła mi taka "Welona" :)

post-60413-0-08476200-1471451715_thumb.jpg

post-60413-0-33684500-1471451741_thumb.jpg

post-60413-0-30657700-1471451764_thumb.jpg

post-60413-0-35647100-1471451786_thumb.jpg

post-60413-0-37856800-1471451806_thumb.jpg

• Like 9

Popracowałem przez sobotę przemodelowałem ogonek w jaskółce, i mam teraz też taki ripper. Odwróciłem mu mocowanie ogonka odwrotnie niż w klasycznych, Wymiata w wodzie ogonem aż miło, ruchy fajnie przenoszą się na korpus.Przy wolnym prowadzeniu daje efekt przetrąconej rybki.

post-60413-0-84090800-1471795497_thumb.jpg

post-60413-0-92755200-1471795523_thumb.jpg

post-60413-0-70214900-1471795536_thumb.jpg

• Like 3