marcin wojtczak Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 (edytowane) Z jakiej pianki korzystasz? Jakaś taka ciekna i mocno porowata ta pianka to chyba nie jest purinova strzelałbym w ciemno że to webac. tak patrze na ten tłoczek i ściskacz stolarski to sie zastanawiam ile czasu od zmieszania składników pianki do momętu jej startu. Nie masz problemu z oczyszczaniem bocznych ścianek otworu w którym porusza się tłoczek? chyba zadam wiecej pytanek na priv Edytowane 8 Kwietnia 2016 przez marcin wojtczak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Z jakiej pianki korzystasz? Jakaś taka ciekna i mocno porowata ta pianka to chyba nie jest purinova strzelałbym w ciemno że to webac. tak patrze na ten tłoczek i ściskacz stolarski to sie zastanawiam ile czasu od zmieszania składników pianki do momętu jej startu. Nie masz problemu z oczyszczaniem bocznych ścianek otworu w którym porusza się tłoczek? chyba zadam wiecej pytanek na priv Używam tej ogólnie dostępnej pianki Eko produr.ze startem nie ma problemu, mieszam w kubku, wlewam w ten niby kolektor, dociskam a pinka rozchodzi się kanałami w gniazda. W tej formie gniazdo dostało piankę w trzech punktach, bo balem się o nie dolewki. Dociskam tłoczek ściskiem bo pinka by go wypchnęła a tak to wszystko zostaje w gniazdach. Po zastygnięciu młotek i wybijam tłok bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Super praca. Mocne lustro ale wygląda na bardzo stabilny. Zrób to w wersji SDR i może być kozak na sumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 20 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Dawno mnie nie było na forum ale to nieznaczny że nic nierobie. Dość ostro pracuje nad projektem mojej gumowej 9 cm krasnopiórki. Walczyłem dwa dni nad Nidą żeby złapać jakiegoś szczupaka, ale w tym roku w okolicy powyżej i poniżej Wiślicy coś jest nie tak. ZERO BRAŃ !!!?? Nigdy mi się to nie zdarzało.Tymczasem wrzucam filmik z pracą mojego ostatniego woblera, trochę pod słońce ale coś tam może widać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Film jest prywatny musisz zmienić ustawienia w YT Tomku PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 29 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 A ja ostatnio pracowałem i pracowałem. Nad strzykawką metalową, nad foremką i nad moją Krasnopiórką.Wyszło mi coś takiego. Moja malutka ma 9 cm i 14g.Fajnie lusterkuje przy podszarpywaniu 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 Nie wiem co lepiej wygląda forma czy guma . good job Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 Formy to Ty robisz świetne! Guma też bardzo dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 31 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Koledzy dziękuje za te wszystkie pochlebne "dzwonki" ,które od was otrzymałem . Jeszcze nigdy tyle pochwał nie otrzymałem i to od tak znamienitych specjalistów z tego forum.Tak na szybkiego zmontowałem filmik pląsającej mojej gumki w moim ogrodowym basenie i podczas mojego ostatniego wypadu na rybki.Momentami ta Krasnopiórka pływa dość chaotycznie a to dlatego że operatorem wędki była moja żona, a ktoś musiał trzymać kamerkę.Jako ciekawostkę powiem, że podkładzik muzyczny pod ten filmik zrobiłem sam, w czasach gdy jeszcze bawiłem się w muzykę.Wiec jeśli kogoś rażą moje wypociny to proszę o z ciszenie odbiornikahttps://youtu.be/kta4SFhMp5o 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 24 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 W ostatnim czasie zrobiłem sobie takie gumki.Ciekawe jak się będą sprawować.Tymczasem czas na urlop. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Pniesz się w górę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 26 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Dzięki, puki co trochę pomysłów mi w głowie siedzi na różne przynęty. Na razie rysuję i kombinuje, mam nadzieje że doczekają się realizacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 27 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 No i wakacje minęły. Wchodzę do swojego warsztatu a tu taki b..del jak pod namiotem, nie wiem w co ręce włożyć. Coś nie mogę się odnaleźć w tym swoim hobby.Przed urlopem zacząłem takiego robala a dzisiaj skoczyłem.Tak się prezentuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Tomku na tle tych kamyczków i dłoni za dużo nie widać. Przynajmniej na moim telefonie troszkę się tam gubią. PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 27 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Jutro może jakieś inne tło wyczyszczane i sesje powtórzę może będzie lepiej je widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Gumy są kozak mi się strasznie podobają te ukleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 27 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 To fotki jeszcze raz. Na kamyczkach rzeczywiście g widać.Nie wiem czy jest lepiej ,ale nie tak łatwo tło dobrać zwłaszcza że gumy w połowie przeźroczyste. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Czarne matowe tło będzie idealne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Jest profeska! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 27 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Tomku na tle tych kamyczków i dłoni za dużo nie widać. Przynajmniej na moim telefonie troszkę się tam gubią. PozdrMMam nadzieje, że ryby je zobaczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 W ostatnim czasie zrobiłem sobie formę na taką jaskółkę 5.5 cm. Pogrubienia na końcu ogonka powodują fajny efekt podczas prowadzenia, coś jakby przynęta miała śrubę okrętową albo turbinę w tyle.Posłuchałem kolegi odnośnie tła , co by zdjęcia wychodziły lepiej.Wyszła mi taka "Welona" 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Poproszę coś na testy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Popracowałem przez sobotę przemodelowałem ogonek w jaskółce, i mam teraz też taki ripper. Odwróciłem mu mocowanie ogonka odwrotnie niż w klasycznych, Wymiata w wodzie ogonem aż miło, ruchy fajnie przenoszą się na korpus.Przy wolnym prowadzeniu daje efekt przetrąconej rybki. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrox Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Mam kilka pytań na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Dzięki wielkie za przynęty! Wszystko pięknie, elegancko! Najbardziej podobają mi się te małe uklejki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi