Skocz do zawartości

Przynęty ToPimann

thoffi

Rekomendowane odpowiedzi

Popełniłem filmik z pracą mojej żabki.Nie za bardzo wszystko widać bo to i sprzęt słaby a i żabka mała. W każdym razie jeśli słowami mogę opisać jej prace to przy podszarpywaniu składa lekko nogi a następnie włącza pracę swoich stóp (dwóch ogonków). Wydaje mi się, że daje możliwości jeśli chodzi sposób prowadzenia.

• Like 1

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

... fajne i z pomysłem... jakby tak zrobić tę żabkę pływającą lub wolnotonącą - byłoby super...

Pływająca lub wolnotnącą, trzeba by innego tworzywa użyć, lub wpakować coś do tej żaby żeby pływała.

Lub co mi ostatni chodzi po głowie to pływające główki.

... pływającą główkę warto sprawdzić - wydaje mi się jednak, że przy takiej główce żabka będzie przyjmować w opadzie pozycję pionową... pływającą żabkę można by natomiast zbroić w sam hak i dociążać śrucinami w korpusie (tak żeby dupka była niżej, główka wyżej - takie 45 stopni względem lustra wody)...

Nie lubię jak w moim wątku są tylko napisy a niema zdjęć. Zmobilizowało mnie to do popracowania w tym tygodniu .Powiększyłem moją ostatnią gumkę do 10.5 cm upiększyłem model w łuski i oczy.Nie wiem na razie co to za  ryba, ale będzie moją propozycją w tym roku na sandacze i polskie szczupaki,oczywiście kolorystykę rozwinę z czasem w tym momencie nie jest to najważniejsze.

Forma jeszcze lekko się zapowietrza i będę miał zajęcie na przyszły tydzień, ale i tak jestem zadowolony.

IMG_0089.jpg

IMG_0093.jpg

IMG_0092.jpg

IMG_0091.jpg

IMG_0090.jpg

IMG_0089.jpg

• Like 10

Wczoraj bawiłem się moją nową formą. Było trochę problemów z pozostawaniem powietrza w środku gumy.Sprawę rozwiązało zrobienie sporej ilości rys nożykiem na formie.Potem pobawiłem się w dwukolorowe odlewanie i dodanie jakiś smaczków farbami. Może niema tu jakiś fajerwerków ale wyszło coś takiego.  Moim faworytem jest ta czarna guma ze złotym paskiem. Już nie mogę się doczekać testów na wodzie, w wannie zachowuje się obiecująco.

IMG_0116.jpg

IMG_0119.jpg

IMG_0123.jpg

IMG_0129.jpg

Od jutra biorę się za dedykowaną główkę pod tą gumę, Gumka ma stosunkowo wąski korpus i można będzie lekko po manewrować długością przynęty.

• Like 7

• 2 miesiące temu...

Ostatnim czasem zrobiłem kilka kroków wstecz tzn.zabrałem się za dopracowanie swojej starej gumy, z której nie do końca byłem zadowolony. Oderwałem kilka niepotrzebnych elementów co sprawiło że guma fajnie ożyła .Trzeba było trochę pospawać i po frezować od nowa.

IMG_0329.jpg

IMG_0332.jpg

Natchnęło mnie też na zrobienie dedykowanej główki do swojej szczupakowej gumy. Dorzuciłem tak ze względów ekonomicznych coś ala taka "dozbrojka" zobaczymy jak się to będzie spisywać.

IMG_0337.jpg

IMG_0340.jpg

IMG_0341.jpg

• Like 9