thoffi Opublikowano 19 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Matryce matrycami to tylko rzemiosło ,Ważne by pomysły w głowie były na kolejne przynęty ładne jak i łowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 25 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 No i z kijanek tak jak pisałem wykluły się żabki. Mają 4cm. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Wrzucisz filmik z pracą żabki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 25 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 wrzucę wrzucę, choć prędzej z wanny bo pogoda mnie odrzuca od ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Jak żywe Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 26 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Popełniłem filmik z pracą mojej żabki.Nie za bardzo wszystko widać bo to i sprzęt słaby a i żabka mała. W każdym razie jeśli słowami mogę opisać jej prace to przy podszarpywaniu składa lekko nogi a następnie włącza pracę swoich stóp (dwóch ogonków). Wydaje mi się, że daje możliwości jeśli chodzi sposób prowadzenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 28 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 PRACE TRWAJĄ 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 3 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Ostatnio, nadrabiam baraki, które dawno powinienem mieć ale jakoś nie było czasu. Jednym słowem główek już nie kupie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Fajne formy, bez tych kolnierzy na haku. Jakie masz mozna na nich robic rozmiarowki glowek i hakow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 13 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Kulki są 3g, 2g,1g po kilka gniazd, Można odlewać na haczykach od 4,6,8. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Tomek 3g jaką mają średnicę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 13 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Jeszcze zapomniałem jest jeszcze w formie kulka 4 gramowa.Jakby ktoś sobie chciał takie główki samemu zrobić to podaje wielkości dla wszystkich gramatur co by nie męczyć się z przelicznikami masy.4g kulka D8.93g kulka D7.82g kulka D6.91g kulka D5.8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 16 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Moje najnowsze gumki 5cm. Mają fajną prace grzbietowo ogonową. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 (...) Mają fajną prace grzbietowo ogonową. Cóż, zaintrygowałeś mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 ... fajne i z pomysłem... jakby tak zrobić tę żabkę pływającą lub wolnotonącą - byłoby super... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 16 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 ... fajne i z pomysłem... jakby tak zrobić tę żabkę pływającą lub wolnotonącą - byłoby super...Pływająca lub wolnotnącą, trzeba by innego tworzywa użyć, lub wpakować coś do tej żaby żeby pływała.Lub co mi ostatni chodzi po głowie to pływające główki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 ... pływającą główkę warto sprawdzić - wydaje mi się jednak, że przy takiej główce żabka będzie przyjmować w opadzie pozycję pionową... pływającą żabkę można by natomiast zbroić w sam hak i dociążać śrucinami w korpusie (tak żeby dupka była niżej, główka wyżej - takie 45 stopni względem lustra wody)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 16 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 może kotwiczka miedzy nogami a z przodu koralik. Coś takiego gdzieś widziałem ale nie próbowałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 18 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Nie lubię jak w moim wątku są tylko napisy a niema zdjęć. Zmobilizowało mnie to do popracowania w tym tygodniu .Powiększyłem moją ostatnią gumkę do 10.5 cm upiększyłem model w łuski i oczy.Nie wiem na razie co to za ryba, ale będzie moją propozycją w tym roku na sandacze i polskie szczupaki,oczywiście kolorystykę rozwinę z czasem w tym momencie nie jest to najważniejsze.Forma jeszcze lekko się zapowietrza i będę miał zajęcie na przyszły tydzień, ale i tak jestem zadowolony. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Wczoraj bawiłem się moją nową formą. Było trochę problemów z pozostawaniem powietrza w środku gumy.Sprawę rozwiązało zrobienie sporej ilości rys nożykiem na formie.Potem pobawiłem się w dwukolorowe odlewanie i dodanie jakiś smaczków farbami. Może niema tu jakiś fajerwerków ale wyszło coś takiego. Moim faworytem jest ta czarna guma ze złotym paskiem. Już nie mogę się doczekać testów na wodzie, w wannie zachowuje się obiecująco. Od jutra biorę się za dedykowaną główkę pod tą gumę, Gumka ma stosunkowo wąski korpus i można będzie lekko po manewrować długością przynęty. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Ta pierwsza wygląda obiecująco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 1 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 To już ostatnie zdjęcie z tego tematu, ale myślę nad zrobieniem jeszcze woblera na podstawie tej bryły. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashhh Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 To już ostatnie zdjęcie z tego tematu, ale myślę nad zrobieniem jeszcze woblera na podstawie tej bryły.Spróbuj zrobić bezstera pod bolki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 2 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Spróbuje coś powalczyć bo dawno woblerów nie robiłem. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 21 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Ostatnim czasem zrobiłem kilka kroków wstecz tzn.zabrałem się za dopracowanie swojej starej gumy, z której nie do końca byłem zadowolony. Oderwałem kilka niepotrzebnych elementów co sprawiło że guma fajnie ożyła .Trzeba było trochę pospawać i po frezować od nowa. Natchnęło mnie też na zrobienie dedykowanej główki do swojej szczupakowej gumy. Dorzuciłem tak ze względów ekonomicznych coś ala taka "dozbrojka" zobaczymy jak się to będzie spisywać. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi