Skocz do zawartości

Przynęty ToPimann

thoffi

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

No to teraz wszystko rozumiem.Chciałem podziękować Januszowi woblery z Bielska

,który mi to wszytko wyprowadził. Już myślałem że mój wątek legnie w gruzach.

:)

Moderator jest od tego, by pomagać. Wspierać. Podpowiadać.

Karanie to smutny i niechciany, lecz czasem niezbędny fragment działań... 

Edytowane przez woblery z Bielska
  • Like 4

Nie lubię jak na kolejnej stronie niema fotki to też coś tam wrzucam, aby litery nie biły po oczach. Poza tym pracuję nad stroną aby uporządkować trochę swój dorobek.

Stynka 6 cm, pływająca z pęcherzem powietrznym.

IMG_0237.JPG

Edytowane przez thoffi
  • Like 10

O, widzisz, dobrze że mi przypomniałeś :D

Mam i jutro wezmę ze sobą, uczył pływać będę ;) Jestem niezwykle ciekaw testów, gdyż o gumkach z pęcherzem pławnym od jakiś trzech lat słucham różnych legend, a jakoś nigdy wcześniej nie miałem okazji przekonać się osobiście o ich skuteczności. Kupienie tych gumek w Polsce było (dla mnie) problemem i dopiero Twoje super wynalazki pozwolą mi na weryfikację opowieści. Nie ukrywam, że liczę gorąco na potwierdzenie ich niezwykłej skuteczności. Zapowiada mi się tygodniowy maraton wędkarski na różnych łowiskach, tak więc będzie sporo okazji do testowania  :)

• Like 1

• 2 miesiące temu...

Koniec sierpnia i nie wypoczęty po urlopie powoli wracam do zabawy z moimi przynętami. Wymyśliłem sobie taką gumkę, która od pierwszego wejrzenia dostała nazwę Kameleon. Na razie tylko projekt CAD, ale mam nadziej że w tą sobotę zrobię formę prototypową żeby zobaczyć czy coś tak futurystycznego w ogóle ma sens.

post-60413-0-03169500-1534963845_thumb.jpg

post-60413-0-79950300-1534963851_thumb.jpg

post-60413-0-32321800-1534963859_thumb.jpg

post-60413-0-94347400-1534963866_thumb.jpg

• Like 10

• 2 tygodnie później...

Wreszcie udało mi się zrobić prototyp mojego Kameleona. Korpus ma 3 cm + ogonek. Zagłębienia w korpusie wypełniłem brokatem żeby się okoniom podobały,z drugiej strony jestem też ciekaw jak się to będzie trzymać.Pierwsze testy w wodzie wyglądają obiecującą, ogonek fajnie pracuje w opadzie przy 1g. Kształt bananowy korpusu powodują, że gumka odjeżdża nieprzewidywalnie na boki W miarę wolnego czasu zrobię jakiś film z pracą.

IMG_0662.jpg

IMG_0660.jpg

IMG_0656.jpg

Edytowane przez thoffi
  • Like 12

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...