samwieszkto Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Słusznie Skippi.Niechajże narody wżdy postronni znają ,że Polacy nie gęsi i swe blanki mają. Takoż i ja , mam wielką chętkę na Polskim blanku zrobić sobie wędkę. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 (edytowane) Wychodzi więc ze każdy wędkarz - patriota powinien kupować tylko i wyłącznie znakomite polskie blanki. Ja w każdym razie następną wędkę ukręcę na Blaasie. Pewnie w przyszłym roku. Po cholerę napełniać kiesę różnym Amerykańcom, co generalnie mają nas w d... i traktują jak ostatnich pariasów tego świata? Pies z nimi tańcował, Polska górą.Wychodzi raczej na to że czasami cudze chwalimy a swego nie znamy .Przerzuciłem kilka blanków z Krakowa i powiem że blanki są rewelacyjne i za taki sam blank o tych samych właściwościach tylko z napisem Made in USA wybulisz jeszcze 1/3 do 1/2 więcej bez szybkiego serwisu a tak masz krajowy świetny blank z gwarancją i szybki serwis o czym się zapomina w chwili kupna blanku. Jakbym łowił namiętnie bolki to od razu pomyślałbym o tym szybszym Blaasie i nie szukałbym dalej .Za kolegą Polska górą Edytowane 28 Sierpnia 2013 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 kol.@samwieszkto piękny poemacik wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 (edytowane) pewnie bo to co polskie mi nie szkodzi heheh następny kijek robię na blass xf będzie ideał na suma hehehePowiem tak macałem kilka blanków i te różności z zachodu made in china siadają.Nieraz jest tak że właśnie na tych super blankach ścianki są nie równe. Edytowane 28 Sierpnia 2013 przez norbertkrakow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 (edytowane) Myśl powstała we mnie świeżaŻeby jechać na PasterzaOgromnej nabrałem chętkiMarzą mi się polskie wędki! Kijek nowy kupić chciałemTym co mieli, pomachałemTen od Sasa, ten od lasaNagle patrzę: blanki Blaasa! Wszystkie proste, stoją równoNie jest ci to żadne gównoTo są blanki wyśmieniteŚlicznie lakierem pokryte Pieniądze na ladę - chlastDaj pan model extra - fastUchwyt Fuji i tytanyKijek będzie malowany. Edytowane 28 Sierpnia 2013 przez skippi66 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Oj Michał oj Co to bedzie dopiero zimą się działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 (edytowane) Zimą będę jeździł na nartach. Będzie się działo, oj będzie. Do wędkarstwa powrócę na wiosnę albo i nie, bo zdaje się będę znacznie więcej niż w tym roku pływał. Edytowane 28 Sierpnia 2013 przez skippi66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 (edytowane) Superwidzę, że dałem Wam do myślenia fajnie.Proponuje zmienić nazwę tematu na Wędziska i blanki od Krakowiaka Krzysztofa Zielińskiego Fisching Artysty Ludowego Edytowane 29 Sierpnia 2013 przez norbertkrakow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 A tak poważnie, dobrze się stało że w Polsce produkujemy wysokiej jakości blanki. Teraz wypada tylko poczekać na znakomite polskie kołowrotki. Może jeszcze wrócić do tradycji Stilonu - Gorzów? Vive la Pologne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Blaas XF 20 lb Szukam kogoś kto ma takie coś wszelkie rady i opinie miło widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz998 Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Chyba kolega @Karol Krause ma takowego , tylko długość 2,40m. Pisał o nim w temacie o FA , pamiętam bo sam pytałem, więc poszukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 A dokładnie jaka długość ? Wiesz , 20 lb na kijku 7' jets troche inne niż 20 lb na kijku 9,9' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Jest ktoś taki kto powie ci o tym blanku wszystko co chcesz wiedzieć i znacznie więcej. Nazywa się Krzysztof Zieliński. Telefon znajdziesz na stronie Fishing Art. Pozatym przeczytaj wątek " mnie też ta choroba dotknęła " tam chłopaki przerzucili trochę blanków FA więc może znajdziesz potrzebne informacje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Manniek66 chodzi o tą 9'9 ma to być kijek do łowienia z brzegu na rzece, wobki ok 9 cm gumy 4 cale główki od 15 do 35 gr wahadło, wiem że to szerokie spektrum lecz nigdy nie obstaje przy jednym typie przynety lecz zmieniam dość często wabiki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosla Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Szanowni Forumowicze Czy ktoś ma doświadczenia z tym blankiem SLF7015-2 firmy Fishing Art?Chciałbym wykonać wędkę na szczupaka w zamyśle na ZZ oraz mazury - spinning.Szukam blanku który obsłuży przynęty od 7 gramów do 20 gramów plus guma 3 calowaJak również duże obrótówki numer 3,4,5.Istotą sprawy to jest dobra sygnalizacja brań oraz amortyzacja gwałtownie walczącego szczupaka.Chętnie poszłucham innych propozycji PozdrawiamRadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 SLF może być za miękki szczególnie patrząć na obrotówki 4,5.Jeżeli chcesz SLF weź o większym CW, powinien być sztywniejszy co ułatwi życie na obrotówkach ale IMHO na szczupłego i tak za słabo.Lepiej wziąć SLXF7620-2 - tak mi się wydaje.http://www.fishingart.eu/18-Blaas-XF.htm Na stronie masz tabele ugięć, SLF bardziej sandał/okoń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacosław Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Seria F to dobra propozycja na szczupakówkę. SLF7015-2 pod podane przynęty nie sprawdzi się. Wyłoży się już przy obrotówce 4 i nie wystarczy mu siły na skuteczne zacięcie ryby. Celuj raczej w SLF7020-2.Trudno też pogodzić obrotówkę 5 z siedmiogramową gumą.Blanki z tej serii dedykowane są raczej do przynęt twardych ( woblery, obrotówki) a jeśli już praca z gumą to raczej w górnym zakresie cw danego blanku ( piętnastofuntówka zasygnalizuje opad przy gumie od ~12g a 20lb od ~15g). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosla Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 (edytowane) Swego czasu używałem blanku jednoczęściowego firmy Phenix UMBX-700L-B działał trochę w innej gramaturze no i 1 kawałek a samochód krótki.Ale to był ideał zrobiony na tytanach przez p. Masiaka chętnie znalazłbym coś podobnego w wyższej gramaturze i 2 kawałkach Edytowane 8 Maja 2014 przez radosla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abu1978 Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Witam,ponieważ chcę zbudować wędkę na blanku Blaas,proszę o opinię użytkowników tych wędek na temat wytrzymałości oraz realnego cw. tych blanków,z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Poszukaj na forum, jest napisane.....dużo na ten temat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwc Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Poszukaj chociażby w tym temacie: http://jerkbait.pl/topic/5103-fishingart-pracownia-rodbuildingowa/page-70?hl=%20blanki%20%20blaas W dziale rodbuilding znajdziesz też tematy użytkowników konkretnych modeli, wystarczy poświęcić troszkę czasu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 (edytowane) Witam,ponieważ chcę zbudować wędkę na blanku Blaas,proszę o opinię użytkowników tych wędek na temat wytrzymałości oraz realnego cw. tych blanków,z góry dziękuję. Może sprecyzuj o który blank chodzi, będziesz mógł uzyskać bardziej wyczerpującą informację. Edytowane 25 Listopada 2014 przez Jozi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abu1978 Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Chodzi mi dokładnie o ten blank SLXF9615-2,może miał kiedyś ktoś wędkę na tym blanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Chodzi mi dokładnie o ten blank SLXF9615-2,może miał kiedyś ktoś wędkę na tym blanku.ooo teraz lepiej ....Przynajmniej wiadomo o czym mówimy ...piszemy Miałem taki z tym ,że w wersji F. z tego co wiem Xf bedzie szybszy i ciutkę lżejszy. Taki mocniejszy uniwersal na dużą rzekę. Idealny do łowienia boleni na dalekosiężne przynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 (edytowane) Odgrzebię trochę temat, od jakiegoś czasu szukam kij do połowu jazi na woblerki i inne jaziowe wabiki + czasem okazyjnie bolek na lekko. Łowię na Warcie, silny uciąg itp i trafiłem na blanki właśnie Blaasa, a konkretnie interesuje mnie ten tytułowy. Minęło już trochę czasu więc będzie i więcej opinii. Jak blank/kij pracuje z wobkami od 2cm i 1-2gr? Jak się zachowuje w silnym nurcie, ogólnie prośba do użytkowników o wyrażenie swoich opinii.Kupiłbym używanego Avida, ale na giełdzie dawno żadnego nie było. Edytowane 27 Lutego 2015 przez adrionn911 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi