broch Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 (edytowane) Mam ale krótszy.Taki uniwersalny patyk kleń,jaź,okoń,pstrążek i podejrzewam że na lekko ogarnie około wymiarowe szczupaki.Akcja med fast w mojej ocenie.Przyjemny ciepły ale nie klucha.Da sobie rade z tym co piszesz ale przy 5cm i agresywnym wobku w silnym nurcie może brakować komfortu Edytowane 7 Lutego 2016 przez broch 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 (edytowane) Moze glupie pytanie, ale… taka pol'klucha? Probowales na male przynety typu smuzaki? Oraz jakbys okreslil akcje podczas holu ryby np. 40-50cm. kleka? Chodzi mi o ugiecie podczas zaciecia, holu, podebrania. Edytowane 7 Lutego 2016 przez obcy91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
broch Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 (edytowane) Na razie tylko testy były i pare okoników wyjechało i niechciany przyłów 51cm (ugięcie tak do połowy kija,nie zacinałem taki jakiś leniwy w holu był ,kij nie klękał)Testowałem paprochy na główce 3-5gr,obrotówki 1,a z wobków to tylko 3cm bonito i 3,5 alaska i jakiś handmade 4cm.Mój patyk to 245cm (taki specjalnie zamówiony).Łowiłem parabelum i ten jest szybszy.Jako uniwersał na małe przynęty fajny patyk Edytowane 7 Lutego 2016 przez broch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Zrobiłem już kilka takich SLF-966-2N i SLXF-966-2N. Bardzo fajne blanki ze wskazaniem na łowienie na smużaki. Z tym, że przy tej mocy i długości dużo fajniejszy jest SLXF . Stabilniejszy i szybszy. Lekkimi nielotami świetnie rzuca no i w nurcie trochę więcej daje rade utrzymać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawido Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Miałem starą (tzn. bez n) SLFkę 906-2, niby kleniówka, ale dla mnie robiła przede wszystkim za okoniówkę na 1-7g/2-3" przynęty. Poglądowe ugięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Miedzy stara wersja a wesja N, moze byc troche roznicy. Ja tak przynajmniej mam w swoich blankach FA. Inna zywica i inaczej sie zachowuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Dokonalem wyboru, 966-2N juz po rozmowach z naszym rodbuildingerem kolega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aTomek Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Wybrałeś SLF czy SLXF? Też myślę o czymś takim na Dunajec i Białą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Miedzy stara wersja a wesja N, moze byc troche roznicy. Ja tak przynajmniej mam w swoich blankach FA. Inna zywica i inaczej sie zachowuja.A jakie różnice dostrzegasz i w jakich blankach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 A jakie różnice dostrzegasz i w jakich blankach? Mam dwa borony, jeden ze zwykla zywica, drugi z nano. Ten z nano jest sztywniejszy, lzejszy i szybszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 OK. Senkju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 (edytowane) Dokonalem wyboru, 966-2N juz po rozmowach z naszym rodbuildingerem kolega. Marek.Mam 2 sztuki na tym blanku i na Wisłe to on sie nie nadaje (do smużaków ok, ale przy hornecie 3,5 cm juz nie ma komfortu przy holu i przy prowadzeniu przynety w silniejszym prądzie również nie) Na mniejsze rzeki typu Nida, nizinny Dunajec, nizinna Raba będzie ok. nawet przy woblerach typu Salmo hornet. Zyłkę jaka stosuję do tych kijów to max. 0.16 Edytowane 23 Lutego 2016 przez fifek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Ja na Wisle to sporadycznie - glownie Dunajec a i lowie w takich miejscach ze nie martwie sie o zbyt mocny uciag no i smuzaczki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Ja na Wisle to sporadycznie - glownie Dunajec a i lowie w takich miejscach ze nie martwie sie o zbyt mocny uciag no i smuzaczki [/quoteA tak, to rozumiem. Ten blank będzie jak najbardziej ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Ponawiam pytanie wyżej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinc Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Mam ale 2.9 m jakby co to pytajcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wislokowy88 Opublikowano 22 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 Odgrzebię temat. Posiadam od kilku miesięcy SLS 9010-2N, c.w 2-14 g. Kijek uzbrojony w jedenaście przelotek. Wszystkie Torzite. Waga 130 g. Patyk stosuję na klenie, jazie i bolenie (boleniowe woblerki 5-10 g). Jestem zadowolony Dzielcie się wrażeniami z użytkowania swoich "Blassów" o podobnych seriach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Odgrzebuje temat i zapytuje czy SLF8015-2N ogarnie opadingowego sandacza czy lepiej SLXF8015 ?Poradzi ktoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 jak ma być opad pod sandacza to kolega lepiej celuje Kraaga w wersji XF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Pytam o 2 patyki które wymieniłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Pytam o 2 patyki które wymieniłem Z tych dwóch zdecydowanie XF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 nie jestem szablonowy, więc nie będzie ani kraaga ani xfa a będzie f-ka myślę że zrobi robotę pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 To jest to co kocham w tym forum.. zapytal , wypytal a i tak wziął co innego niz polecili???????????? niech sie dobrze łowi???????????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 To jest to co kocham w tym forum.. zapytal , wypytal a i tak wziął co innego niz polecili niech sie dobrze łowi Najwyraźniej,nie tylko w ruchu drogowymi ma zastosowanie . . . . . . . zasada ograniczonego zaufania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 To jest to co kocham w tym forum.. zapytal , wypytal a i tak wziął co innego niz polecili niech sie dobrze łowi Opcja A czy opcja B? Odp: opcja C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi