Skocz do zawartości

Blanki FishingArt Blaas

Rekomendowane odpowiedzi

Mam ale krótszy.

Taki uniwersalny patyk kleń,jaź,okoń,pstrążek i podejrzewam że na lekko ogarnie około wymiarowe szczupaki.Akcja med fast w mojej ocenie.Przyjemny ciepły ale nie klucha.Da sobie rade z tym co piszesz ale przy 5cm i agresywnym wobku w silnym nurcie może brakować komfortu

Edytowane przez broch
  • Like 1

Na razie tylko testy były i pare okoników wyjechało i niechciany przyłów 51cm (ugięcie tak do połowy kija,nie zacinałem taki jakiś leniwy w holu był ,kij nie klękał)

Testowałem paprochy na główce 3-5gr,obrotówki 1,a z wobków to tylko 3cm bonito i 3,5 alaska i jakiś handmade 4cm.Mój patyk to 245cm (taki specjalnie zamówiony).Łowiłem parabelum i ten jest szybszy.

Jako uniwersał na małe przynęty fajny patyk

Edytowane przez broch

Zrobiłem już kilka takich SLF-966-2N i SLXF-966-2N. Bardzo fajne blanki ze wskazaniem na łowienie na smużaki. Z tym, że przy tej mocy i długości dużo fajniejszy jest SLXF . Stabilniejszy i szybszy. Lekkimi nielotami świetnie rzuca no i w nurcie trochę więcej daje rade utrzymać.

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Dokonalem wyboru, 966-2N :) juz po rozmowach z naszym rodbuildingerem kolega. 

Marek.

Mam 2 sztuki na tym blanku i na Wisłe to on sie nie nadaje (do smużaków ok, ale przy hornecie 3,5 cm juz nie ma komfortu przy holu i przy prowadzeniu przynety w silniejszym prądzie również nie) Na mniejsze rzeki typu Nida, nizinny Dunajec, nizinna Raba będzie ok. nawet przy woblerach typu Salmo hornet. Zyłkę jaka stosuję do tych kijów to max. 0.16 

Edytowane przez fifek

• 7 miesięcy temu...
  • 9 miesięcy temu...

Odgrzebię temat. Posiadam od kilku miesięcy SLS 9010-2N, c.w 2-14 g. Kijek uzbrojony w jedenaście przelotek. Wszystkie Torzite. Waga 130 g. Patyk stosuję na klenie, jazie i bolenie (boleniowe woblerki 5-10 g). Jestem zadowolony ;) Dzielcie się wrażeniami z użytkowania swoich "Blassów" o podobnych seriach ;)

• 10 miesięcy temu...