Dawid.K Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 Cześć,Po głowie chodzi mi kolejny projekt - blank typowo pod smużaki, woblery płytko schodzące o drobnej akcji o masie od 1,5 do 3,5g. Łowisko to środkowa rzeka Warta. Stawiam na producenta z Polski. Wstępnie wybór padł na dwie pozycje SLF906-2 oraz SLXF906-2. Wyczytałem, że jeden to fast drugi x-fast z mniej spolegliwą szczytówką w nurcie. Nie zamierzam nim łiwć na przynety miekkie z opadu. Czy ktoś z Was ma takie doświadczenie aby odpowiedzieć na pytanie który z blanków pozwala dalej rzucić ww. nielotami? Na tym parametrze najbardziej mi zależy (klenie na omawianym łowisku nie dają się łatwo podejść).Dzięki z góry za wszelkie wskazówki. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 Ja bym polecił kragga F, 11lb. Kraag ma finezyjny szczyt, lekko i cicho podający a dolnik pięknie wchodzi do współpracy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid.K Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 Ja bym polecił kragga F, 11lb. Kraag ma finezyjny szczyt, lekko i cicho podający a dolnik pięknie wchodzi do współpracy. Dzięki za propozycję. Masz na myśli model SKF907-2N? Troszkę mnie Panie zaskoczyłeś myślałem, że to blank bardziej przystosowany pod łowienie miękkimi przynętami z opadu. Ech znowu zaczyna się szukanie "tego czegoś" i tak bez końca . Tylko tutaj pewnie bez Fuji Tortize będzie ciężko... No ale do późnej wiosny daleko i można coś na spokojnie dobrać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 (edytowane) Ja mam blaasa f 8'6 6lb. I jak kolega jest bardziej cięty jak ja ???? na kije szybsze to posłuchałbym rady kolegi gucia i wziął kraaga f. Ten mój blasik fajny kijek nic z niego nie spada, ale gdyby był kapke szybszy byłaby bajeczka. Nieloty całkiem daleko lecą. I drobniejsze boleniówki pociągnie bezproblemowo. Tak czy siak fajny blank. Edytowane 28 Września 2018 przez bartosz311287 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilio Opublikowano 29 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2018 Ja mam blaasa f 8'6 6lb. I jak kolega jest bardziej cięty jak ja na kije szybsze to posłuchałbym rady kolegi gucia i wziął kraaga f. Ten mój blasik fajny kijek nic z niego nie spada, ale gdyby był kapke szybszy byłaby bajeczka. Nieloty całkiem daleko lecą. I drobniejsze boleniówki pociągnie bezproblemowo. Tak czy siak fajny blank. Jeśli to "zwykły" F, to nano jest dużo szybszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 29 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2018 Mam SLF866-2 Nano, jak dla mnie nie jest szybki. Dlatego pisałem że ja szybki bill ???? pewnie kraag f lub xf byłby dla mnie odpowiedni. Nie żebym narzekał, bo fajny kijek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 29 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2018 Mam SLF866-2 Nano, jak dla mnie nie jest szybki. Dlatego pisałem że ja szybki bill pewnie kraag f lub xf byłby dla mnie odpowiedni. Nie żebym narzekał, bo fajny kijek.To dawaj tego na giełdę i strugaj XF-a. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 8 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 Używał ktoś blank SLS9625-2N? Co możecie o nim powiedzieć?Ma ktoś zdjęcia ugięcia kija/blanku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 8 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 Używał ktoś blank SLS9625-2N? Co możecie o nim powiedzieć?Ma ktoś zdjęcia ugięcia kija/blanku??Pstragman kręcił całkiem niedawno http://jerkbait.pl/topic/6215-pracownia-pstrągman/page-52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@l Opublikowano 8 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 Witam,czy Ktoś posiada wędkę na blanku z FishingArt Blaas Slim Nano SLS8615-2N / długość 8'6” / moc 8-15lb / cw 6-25g / szczyt 1,5mm dolnik 8,9mm. Wędka do połowu Sandacza twarde przynęty głównie smukłe woblery od 5 - 11gr. Będzie odpowiednia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Podpinam się pod pytanie też jestem ciekaw odczuć w trakcie łowiennia. Przynęty woblery sandaczowy, łowisko wislana opaska najczęściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Panowie zajrzyjcie do wątku Pstrągmana niedawno zbroił taki blank Blaas Slim Nano 8'6" 15 lb do 25 gramów w opisie jest kilka słów w kierunku użytkowania w tym pod pstrąga itd ... z pewnością Wam pomoże kilkoma komentarzami .. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Super dzięki za info ???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisspin Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 To co bardzo mi się nie podoba w podejściu firmy to 100% niesłowności jeśli chodzi o terminy. Pierwszy blank zamawiany u nich miał 2 tygodnie obsówy. Obecny, który jest gdzieś lecz nie wiadomo gdzie miał być 27 grudnia ubiegłego roku. Szkoda, że jakość nie idzie u nich w parze ze słownością. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 To co powiesz na kilkumiesięczne (6 m) opóźnienie w zamówionym blanku firmy St.Croix poprzez sklep Mud Hole. Blank do float 15'0". Dwa tygodnie to nic, trzeba przywyknąć... Ja tak zrobiłem, obecnie mam zamówionego Blaasa XF 25lb. Do Maja zdążymy. Kijek rocznicowy odbierałem dokładnie w dniu urodzin, Szef firmy pogratulował, przybił piątkę, wręczył w prezencie Finlandię 0,7. Jak tu nie być zadowolonym... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milijon Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 (edytowane) i ja zamówiłem sobie rocznicowy blank, na 30tkę, i niestety się nie doczekałem. Termin realizacji zamówienia (28.12.) dawno temu minął, telefonu z FA z informacją o spodziewanym opóźnieniu brak, odpowiedzi na maila brak. Sam zadzwoniłem z pytaniem o blank, miałem go odebrać najpóźniej w zeszły piątek i dalej cisza... jak tu być zadowolonym? Edytowane 16 Stycznia 2019 przez milijon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisspin Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 (edytowane) To co powiesz na kilkumiesięczne (6 m) opóźnienie w zamówionym blanku firmy St.Croix poprzez sklep Mud Hole. Blank do float 15'0". Dwa tygodnie to nic, trzeba przywyknąć... Ja tak zrobiłem, obecnie mam zamówionego Blaasa XF 25lb. Do Maja zdążymy. A nie lepiej dla wizerunku firmy podać dłuższy termin realizacji i najwyżej zrobić klientowi miłą niespodziankę Chyba, że boją się, że jak bedą podawać termin realizacji 2 miesięce to klienci wybiorą blanki innych firm Edytowane 16 Stycznia 2019 przez krisspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 W Krakowie mają telefony, na ogół komórka szefa jest zawsze dostępna, jest też drugi numer (strona www) gdzie z pewnością udzielą informacji. Łowię tylko na blanki z FA, przywykłem do pewnych ruchów czasowych, staram się zamawiać z wyprzedzeniem. W sytuacjach podbramkowych zakładam różowe okulary a ile radości jak odbiorę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zawsze można miec mikado od ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zawsze można miec mikado od ręki.To żeś pomógł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisspin Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 (edytowane) Zawsze można miec mikado od ręki.Jak się nie ma nic konstruktywnego do napisania to czasami warto po prostu nic nie pisać zanim się rozpęta kolejną niepotrzebną gównoburzę.Szkoda, że firma, która robi bardzo dobre blanki zaczyna traktować jako normę brak dotrzymywania ustalonych przez siebie terminów. Edytowane 16 Stycznia 2019 przez krisspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Na towar luksusowy trzeba swoje poczekac, tak jast z wieloma rzeczami. Ja czekalem 3 miesiace na plytki do lazienek z czego 1 miesiac to byl poslizg. Moglbym kupic np w castoramie od reki ale nie chcialem tego co moze miec kazdy. Tu taka sama sytuacjia albo czekamy na cos fajnego liczac się z poslizgiem albo masowa produkcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milijon Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Na towar luksusowy trzeba swoje poczekac, tak jast z wieloma rzeczami. Ja czekalem 3 miesiace na plytki do lazienek z czego 1 miesiac to byl poslizg. Moglbym kupic np w castoramie od reki ale nie chcialem tego co moze miec kazdy. Tu taka sama sytuacjia albo czekamy na cos fajnego liczac się z poslizgiem albo masowa produkcja.Po to sa ustalane terminy na 5 tyg do przodu, zeby nie bylo opoznien, a blanki nie sa towarem luksusowym tylko uzytkowym. Powinna byc jakas informacja na temat opoznienia i nie byliby tematu, a nie glucha cisza ze strony producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Panowie przełom roku i święta są zwykle nieco trudne : urlopy , wyjazdy , problemy logistyczne . Sam niedawno zamawiałem blank w F.A. i kontakt z P. Krzysztofem był przez cały czas wzorcowy wraz z konsultacją na temat zbrojenia itd . Zamówienie złożyłem tak , aby blank dostać max do połowy grudnia ...otrzymałem w sumie ca +/- w terminie , ale te kilka dni różnicy jak dla mnie to nic jak zobaczyłem blank Takiego odczucia wszystkim piszącym tu życzę ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Niedawno odebrałem dwa blanki. Były gotowe z lekkim poślizgiem, o czym zostałem poinformowany. Zresztą, nie miałem z tym żadnego problemu. Było to właśnie w okolicach Bożego Narodzenia i Nowego Roku, więc opóźnienia tym bardziej mogą się zdarzyć. Poza tym, blank / gotowa wędka nie jest czymś, co jest niezbędne do terminowej realizacji inwestycji, czy innych przedsięwzięć gospodarczych. Nie jest też przedmiotem, niezbędnym do życia. To wyłącznie kwestia naszej przyjemności, naszego hobby, więc nie ma co zębami zgrzytać. A w sprawie braku kontaktu: zawsze można zadzwonić Pozdrawiam,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi