Skocz do zawartości

Blanki FishingArt Blaas

Rekomendowane odpowiedzi

no tak ale to inna  sprawa  totalna  olewka  albo sytuacja losowa  ....w normalnych  warunkach   zakładam  że  nikt  nie  chciałby     mieć  do  czynienia  z taką  pracownią .......a i pewnie  trzeba było się  tłumaczyć  za nieswoje  grzechy  ...

W przypadku  F.A  ca tydzień   jeszcze  nożna  przetrawić   ....chociaż   jakieś  info  jest  zawsze  w  dobrym  tonie ...

A czy zauważył ktoś brak powtarzalności określonego modelu blanku ?

Widziałem też przegrubiony blank w części szczytowej.

Wada rażąca w oczy jak cholerka. I na tym zrobiono wędkę. Nie wiem czy kolega to reklamował.

Takie cuda moim zdaniem są nie dopuszczalne.

Wada rażąca w oczy jak cholerka. I na tym zrobiono wędkę. Nie wiem czy kolega to reklamował.

Posiadam wędkę wykonaną na krzywym blanku. Model to Kraag SKF867-2N wzmocniony do 8 lb krzywizna w niczym mi nie przeszkadza. Zdarzały się też zamienione blanki. Wiem jedno, na pewno p. K. Zieliński nie przechodzi obojętnie obok czyjegoś problemu. Jednakże nieraz wymaga to czasu.

Osobiście jeszcze raz mogę z czystym sumieniem polecić same blanki jak i wędki wykonane w F.A. I nie jestem w tym poglądzie odosobniony.

Ku-wa facet, masz coś do Zielińskiego napisz, zadzwoń, przekaż mu swoją wiedzę. Pie-dolisz farmazony (anonim, cycki tylko widzę...) a słowo w eter leci... Są światowe firmy które mają podobne problemy ale jakoś tego nikt nie uwzględnia. To jest praca ludzkich rąk, powtarzalna w istocie, jednak nie automat. Nie pasuje nie kupuję, nie zamawiam. Przerobiłem wile kijów z tej pracowni, polskie i zachodnie blanki, złego słowa od strony technicznej nie powiem, to że czasem mijamy się w czasie - bywa. Gotowce leżą w sklepach czekają na kupujących... 

• Like 11

Przypomina mi to nalot "stolicznych" rodbuilderów  na KZ  gdy dysponował on jako pierwszy ?  w PL przelotkami Alps.

Nie pasuje nie kupuję.

Każdą reklamację spokojnie rozpatrzy.

Pamiętam jak przy mojej pierwszej wędce podałem złe parametry dolnika , pytał mnie  kilka razy czy jestem pewien  - a ja uparcie powtarzałem , że tak ma być... . 

Ale jak to odebrałem  to  faktycznie było jak to opisałem  , czyli do d..py ,ale to z mojej winy :)

Bez słowa i wyrzutów  poprawka  i jest OK.

Wystarczy normalny kontakt. 

• Like 3

Przypomina mi to nalot "stolicznych" rodbuilderów  na KZ  gdy dysponował on jako pierwszy ?  w PL przelotkami Alps.

Nie pasuje nie kupuję.

Każdą reklamację spokojnie rozpatrzy.

Pamiętam jak przy mojej pierwszej wędce podałem złe parametry dolnika , pytał mnie  kilka razy czy jestem pewien  - a ja uparcie powtarzałem , że tak ma być... . 

Ale jak to odebrałem  to  faktycznie było jak to opisałem  , czyli do d..py ,ale to z mojej winy :)

Bez słowa i wyrzutów  poprawka  i jest OK.

Wystarczy normalny kontakt. 

Taki kraj,  tacy ludzie...

Najlepiej obrzucić błotem, gdzie są maile, telefony czy inne formy kontaktu?

Do pewnych standardów trzeba dorosnąć, nie wszystkim to jest dane....

• Like 1

Widzę, że szczupak1 znany na naszym forum pod poprzednim loginem "Albatros" nadal prowokuje i wywołuje g.... burzę.

Cześć,

Posiadam kijek na blanku sls 9010-2n, jestem z niego bardzo zadowolony. Jednak zastanawiam się nad wersją 15lb, do bolenia i klenia na większe przynety. Jest ktoś kto miał wędki na tych blankach w ręku i byłby mi w stanie porównac wersję 10 i 15lb? W zakresie rzutowym i pracą pod rybą.

Pozdrawiam

Edytowane przez Maju91

Cześć,

Posiadam kijek na blanku sls 9010-2n, jestem z niego bardzo zadowolony. Jednak zastanawiam się nad wersją 15lb, do bolenia i klenia na większe przynety. Jest ktoś kto miał wędki na tych blankach w ręku i byłby mi w stanie porównac wersję 10 i 15lb? W zakresie rzutowym i pracą pod rybą.

Pozdrawiam

Witaj,

napisz, czy poleciłbyś ten blank na Sandacza dla przynęt twardych (woblery 5.5 - 8g.), czy nie jest za "miękki" w szczycie i co myślisz o tym, gdybyś miał mocniejszy model Blaas Slim SLS9015-2N (cw 5-25g.) Twoja opinia, przypuszczenia ;)

Edytowane przez Wojt@l
  • Like 1

Witaj,

napisz, czy poleciłbyś ten blank na Sandacza dla przynęt twardych (woblery 5.5 - 8g.), czy nie jest za "miękki" w szczycie i co myślisz o tym, gdybyś miał mocniejszy model Blaas Slim SLS9015-2N (cw 5-25g.) Twoja opinia, przypuszczenia ;)

Nie wypowiem sie, nigdy sandaczy nie łowiłem. Głównie to klenie i bolenie :D

Edytowane przez Maju91

Zasięg bardzo dobry :) latają naprawdę na spore odległości. Do tego żyłeczka 0,14 lub plecionka, używałem ygk egi metal 0.4-0.6PE. Mam model o oczko mniejszy niż kolego Cię interesuje SLF866-2N. Praca kija pod rybą naprawdę piękna. Udało się złowić parę około 70 cm bolków. Ugięcie paraboliczne

• Like 2

Mam SLF-9610-2N
Bardzo fajny blank do woblerów i drobnych przynęt. Nie flakowaty, ale i nie szybki, ugina się w parabolę. Świetnie miota od 3-4 gramów. Podczasj prowadzenia większe twarde silniej pracujące przynęty dość mocno uginają szczytówkę. Z SDR 5 cm w nurcie robi się niekomfortowo. Twórca wędki (Tomek Wielgus) twierdzi, że budował ją z przeznaczeniem do łowienia dorosłych kleni i "lekkich" boleni. W istocie smukłe, lżejsze, drobno pracujące boleniówki w stylu Siek Siga czy Hunter Spirit latają z tego kija jak z procy a nie gną go w pół. Miodzio. Średnie pękate kleniówki obsługuje równie dobrze. Do najmniejszych pchełek jest SLF-966

Zmierzając do końca wywodu miałem w ręku też wędkę zbudowaną na SLF-966. Blank bardzo cienki w dole, elastyczny, ładuje się pod samym sobą. Nie łowiłem, ale dokładnie obejrzałem na sucho mając do porównania m.in ww wersję 10 funtową i mojego Avida 96lm2. W moim odczuciu znakomite uzupełnienie SLF9610, jako subtelny brat do przynęt rodem z piórnika muszkarza. Na pewno nie jest to kleniowy uniwersał. Raczej specjalistyczna jaziowo-kleniowa wędka do najmnijeszych żuczków, wirówek 00 i mikrojigów.

Mimo wszystko jak ktoś się zastanawia nad SLF 966 to polecałbym przynajmniej wziąć do ręki szybszą i bardziej sprężystą SLXF. Wydaje się nieco bardziej uniwersalna.

Edytowane przez J-O-K-E-R
  • Like 1

• 8 miesięcy temu...

Witam. Gdzie w okolicy Warszawy/Białegostoku/Łomży albo Ostrołęki znajdę do pomacania i zapewne ukręcenia blank Blaas f nano 8 albo 8.6??? Dokładnie ten SLF806-2

Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez RedJin
  • Like 1

Witam. Gdzie w okolicy Warszawy/Białegostoku/Łomży albo Ostrołęki znajdę do pomacania i zapewne ukręcenia blank Blaas f nano 8 albo 8.6??? Dokładnie ten SLF806-2

Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka

Do "pomacania" jest w Bielsku Podlaskim.

post-48428-0-60784100-1572036186_thumb.jpg

????

Edytowane przez TOFIX99

• 2 tygodnie później...