DelTor0 Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Czekalem na blanki z innej pracowni nie dwa tygodnie dluzej, a 9 czy 10 miesiecy Swiat sie nie zawalil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 no tak ale to inna sprawa totalna olewka albo sytuacja losowa ....w normalnych warunkach zakładam że nikt nie chciałby mieć do czynienia z taką pracownią .......a i pewnie trzeba było się tłumaczyć za nieswoje grzechy ... W przypadku F.A ca tydzień jeszcze nożna przetrawić ....chociaż jakieś info jest zawsze w dobrym tonie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uvex Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Osobiście naczekałem się niejednokrotnie i to nie licho, ale było warto Życzę cierpliwości Ps. Gdyby kiedyś kasa się ponownie zgadzała, to również z przyjemnością podenerwuję się za sprawą F.A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Może nie wszyscy wiedzą ale Krzysztof Zieliński często jezdzi za granicę na ryby i możliwe że dla tego są obsuwy,ale tak naprawdę 2tyg to żadna obsuwa. Jak zamawiałem kije z pracowni nigdy nie cisnałem z terminem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 20 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Z moich informacji wynika że Krzysztof ma problem z dostawcą jednego z prepregów węglowych z japonii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 A czy zauważył ktoś brak powtarzalności określonego modelu blanku ?Widziałem też przegrubiony blank w części szczytowej.Wada rażąca w oczy jak cholerka. I na tym zrobiono wędkę. Nie wiem czy kolega to reklamował.Takie cuda moim zdaniem są nie dopuszczalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uvex Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 A czy zauważył ktoś brak powtarzalności określonego modelu blanku ?Widziałem też przegrubiony blank w części szczytowej.Wada rażąca w oczy jak cholerka. I na tym zrobiono wędkę. Nie wiem czy kolega to reklamował.Takie cuda moim zdaniem są nie dopuszczalne. Posiadam wędkę wykonaną na krzywym blanku. Model to Kraag SKF867-2N wzmocniony do 8 lb krzywizna w niczym mi nie przeszkadza. Zdarzały się też zamienione blanki. Wiem jedno, na pewno p. K. Zieliński nie przechodzi obojętnie obok czyjegoś problemu. Jednakże nieraz wymaga to czasu.Osobiście jeszcze raz mogę z czystym sumieniem polecić same blanki jak i wędki wykonane w F.A. I nie jestem w tym poglądzie odosobniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 A czy zauważył ktoś brak powtarzalności określonego modelu blanku ?Widziałem też przegrubiony blank w części szczytowej.Wada rażąca w oczy jak cholerka. I na tym zrobiono wędkę. Nie wiem czy kolega to reklamował.Takie cuda moim zdaniem są nie dopuszczalne. Ku-wa facet, masz coś do Zielińskiego napisz, zadzwoń, przekaż mu swoją wiedzę. Pie-dolisz farmazony (anonim, cycki tylko widzę...) a słowo w eter leci... Są światowe firmy które mają podobne problemy ale jakoś tego nikt nie uwzględnia. To jest praca ludzkich rąk, powtarzalna w istocie, jednak nie automat. Nie pasuje nie kupuję, nie zamawiam. Przerobiłem wile kijów z tej pracowni, polskie i zachodnie blanki, złego słowa od strony technicznej nie powiem, to że czasem mijamy się w czasie - bywa. Gotowce leżą w sklepach czekają na kupujących... 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Przypomina mi to nalot "stolicznych" rodbuilderów na KZ gdy dysponował on jako pierwszy ? w PL przelotkami Alps.Nie pasuje nie kupuję.Każdą reklamację spokojnie rozpatrzy.Pamiętam jak przy mojej pierwszej wędce podałem złe parametry dolnika , pytał mnie kilka razy czy jestem pewien - a ja uparcie powtarzałem , że tak ma być... . Ale jak to odebrałem to faktycznie było jak to opisałem , czyli do d..py ,ale to z mojej winy Bez słowa i wyrzutów poprawka i jest OK.Wystarczy normalny kontakt. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Przypomina mi to nalot "stolicznych" rodbuilderów na KZ gdy dysponował on jako pierwszy ? w PL przelotkami Alps.Nie pasuje nie kupuję.Każdą reklamację spokojnie rozpatrzy.Pamiętam jak przy mojej pierwszej wędce podałem złe parametry dolnika , pytał mnie kilka razy czy jestem pewien - a ja uparcie powtarzałem , że tak ma być... . Ale jak to odebrałem to faktycznie było jak to opisałem , czyli do d..py ,ale to z mojej winy Bez słowa i wyrzutów poprawka i jest OK.Wystarczy normalny kontakt. Taki kraj, tacy ludzie...Najlepiej obrzucić błotem, gdzie są maile, telefony czy inne formy kontaktu?Do pewnych standardów trzeba dorosnąć, nie wszystkim to jest dane.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby17 Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 A czy zauważył ktoś brak powtarzalności określonego modelu blanku ?Widziałem też przegrubiony blank w części szczytowej.Wada rażąca w oczy jak cholerka. I na tym zrobiono wędkę. Nie wiem czy kolega to reklamował.Takie cuda moim zdaniem są nie dopuszczalne.Widzę, że szczupak1 znany na naszym forum pod poprzednim loginem "Albatros" nadal prowokuje i wywołuje g.... burzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maju91 Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 (edytowane) Cześć,Posiadam kijek na blanku sls 9010-2n, jestem z niego bardzo zadowolony. Jednak zastanawiam się nad wersją 15lb, do bolenia i klenia na większe przynety. Jest ktoś kto miał wędki na tych blankach w ręku i byłby mi w stanie porównac wersję 10 i 15lb? W zakresie rzutowym i pracą pod rybą.Pozdrawiam Edytowane 30 Stycznia 2019 przez Maju91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@l Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 (edytowane) Cześć,Posiadam kijek na blanku sls 9010-2n, jestem z niego bardzo zadowolony. Jednak zastanawiam się nad wersją 15lb, do bolenia i klenia na większe przynety. Jest ktoś kto miał wędki na tych blankach w ręku i byłby mi w stanie porównac wersję 10 i 15lb? W zakresie rzutowym i pracą pod rybą.PozdrawiamWitaj,napisz, czy poleciłbyś ten blank na Sandacza dla przynęt twardych (woblery 5.5 - 8g.), czy nie jest za "miękki" w szczycie i co myślisz o tym, gdybyś miał mocniejszy model Blaas Slim SLS9015-2N (cw 5-25g.) Twoja opinia, przypuszczenia Edytowane 30 Stycznia 2019 przez Wojt@l 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maju91 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 (edytowane) Witaj,napisz, czy poleciłbyś ten blank na Sandacza dla przynęt twardych (woblery 5.5 - 8g.), czy nie jest za "miękki" w szczycie i co myślisz o tym, gdybyś miał mocniejszy model Blaas Slim SLS9015-2N (cw 5-25g.) Twoja opinia, przypuszczenia Nie wypowiem sie, nigdy sandaczy nie łowiłem. Głównie to klenie i bolenie Edytowane 31 Stycznia 2019 przez Maju91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Witam. Czy ktoś może używa SLF906-2N lub SLF966-2N ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Witam. Czy ktoś może używa SLF906-2N lub SLF966-2N ?Ja miałem SLXF966-2N,co chcesz wiedzieć? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 (edytowane) O SLXF jest trochę info,ale nic kompletnie nie mogę znaleźć o SLF.Konkretnie interesuje mnie zasięg woblerami od 2 do 4 g. Edytowane 3 Lutego 2019 przez Tom Rob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Zasięg bardzo dobry latają naprawdę na spore odległości. Do tego żyłeczka 0,14 lub plecionka, używałem ygk egi metal 0.4-0.6PE. Mam model o oczko mniejszy niż kolego Cię interesuje SLF866-2N. Praca kija pod rybą naprawdę piękna. Udało się złowić parę około 70 cm bolków. Ugięcie paraboliczne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-O-K-E-R Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 (edytowane) Mam SLF-9610-2NBardzo fajny blank do woblerów i drobnych przynęt. Nie flakowaty, ale i nie szybki, ugina się w parabolę. Świetnie miota od 3-4 gramów. Podczasj prowadzenia większe twarde silniej pracujące przynęty dość mocno uginają szczytówkę. Z SDR 5 cm w nurcie robi się niekomfortowo. Twórca wędki (Tomek Wielgus) twierdzi, że budował ją z przeznaczeniem do łowienia dorosłych kleni i "lekkich" boleni. W istocie smukłe, lżejsze, drobno pracujące boleniówki w stylu Siek Siga czy Hunter Spirit latają z tego kija jak z procy a nie gną go w pół. Miodzio. Średnie pękate kleniówki obsługuje równie dobrze. Do najmniejszych pchełek jest SLF-966 Zmierzając do końca wywodu miałem w ręku też wędkę zbudowaną na SLF-966. Blank bardzo cienki w dole, elastyczny, ładuje się pod samym sobą. Nie łowiłem, ale dokładnie obejrzałem na sucho mając do porównania m.in ww wersję 10 funtową i mojego Avida 96lm2. W moim odczuciu znakomite uzupełnienie SLF9610, jako subtelny brat do przynęt rodem z piórnika muszkarza. Na pewno nie jest to kleniowy uniwersał. Raczej specjalistyczna jaziowo-kleniowa wędka do najmnijeszych żuczków, wirówek 00 i mikrojigów. Mimo wszystko jak ktoś się zastanawia nad SLF 966 to polecałbym przynajmniej wziąć do ręki szybszą i bardziej sprężystą SLXF. Wydaje się nieco bardziej uniwersalna. Edytowane 3 Lutego 2019 przez J-O-K-E-R 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek2828 Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 (edytowane) Witam planuje zrobić kij pod szczupaka w pracowni Fischingrod.pl:),pan poleca jako bazę Blank Kraag nano XF 8-37gr dokładnie SKXF1022-2N miał ktoś styczność z tym blankiem?Jest warty swojej ceny? Edytowane 5 Lutego 2019 przez Tomek2828 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Dzięki za podpowiedzi???? Zamiast kupowania w ciemno rozsądniej będzie wybrać się do FA i pomachalem kilkoma blankami. Do tej pory łowiłem Graphiteleaderem Corto 792L-HS, ale trochę brakowało mi zasięgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-O-K-E-R Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Tom Rob. Nie będzie łatwo oglądnąć to co Ci się wyśni. Pan Krzysztof nie ma na stanie całej oferty a jedyny moment kiedy można coś zobaczyć to po zdjęciu z formy a przed wysyłką... Trzeba pisać, dzwonić i pytać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 25 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 (edytowane) Witam. Gdzie w okolicy Warszawy/Białegostoku/Łomży albo Ostrołęki znajdę do pomacania i zapewne ukręcenia blank Blaas f nano 8 albo 8.6??? Dokładnie ten SLF806-2 Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka Edytowane 25 Października 2019 przez RedJin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 25 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 (edytowane) Witam. Gdzie w okolicy Warszawy/Białegostoku/Łomży albo Ostrołęki znajdę do pomacania i zapewne ukręcenia blank Blaas f nano 8 albo 8.6??? Dokładnie ten SLF806-2 Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu TapatalkaDo "pomacania" jest w Bielsku Podlaskim. ???? Edytowane 25 Października 2019 przez TOFIX99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2019 Podepne się do pytania @Tomka2828..Jakie przynęty ogarnie ten kijek. PozdrawiamMariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi