bosyba Opublikowano 9 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 Chciałbym zapytać o blanki slf i sls. 9010 9610 . Szukam czegoś co ogarnia wobki do 5-6 cm (pękate), wirówki do rozm. 2-3, jigi na główkach do 3 g i wahadełka do 7g. Czy podane blanki podołają mojemu łowieniu, średnia podgórska rzeka, średnioszybki nurt? Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 9 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 (edytowane) Sls "dziesiątka" nie ogarnie Ci pękatych wobków tej długości w takiej rzece, będzie mocno klękal. Gumki raczej na lenia... Edytowane 9 Maja 2021 przez drakmen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bosyba Opublikowano 9 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 A Slf ka jest szybsza i mocniejsza? Da radę np Dorado Invader 5cm czy jugolkowi 5cm? Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 9 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 Nieposiadam slfa 9010 lecz 8610 i takie przynety ogarnie spokojnie z tym ze biore poprawke ze jest ciut krótszy i pewnie ciut mocniejszy niz dłuzszy brat w szczycie.Czy slf jest mocniejszy niewiem ale puzniej tezeje w dole niz sls.Mysle ze bolki 70cm jada bez wiekszego problemu na slf.Ale ktos porówna pewnie i slsa moj obrotówki nr 2,3 wobki 4-8cm komfort sdry maks do 6cm wiecej niełowiłem i jest wmiare z nim komfortowo,ale 5cm bez obaw. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 9 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 (edytowane) Pytałeś o pękate wobki. Ani invader 5, ani jugol 5 nie są pękate. Oba ogarnie sls 10 Edytowane 9 Maja 2021 przez drakmen 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 10 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 Mam sls 9010 łowie w Dunajcu w okolicach Tarnowa wobki do 5cm nie pękate i gumki na 2-4 gr główkach spokojnie ogarnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał.k Opublikowano 20 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2024 Witam, przymierzam się do kupna blanku slxf 906-2n. Przeznaczenie to głównie pstrąg,klen, i czasem brzana, łowisko Dunajec, Poprad, i Wisła poniżej Krakowa. Czy ten blank to będzie dobry wybór? Jak się będzie zachowywał przy woblerze 5cm sdr w mocnym nurcie ? Jakie jest jego max realne cw ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jersey Opublikowano 17 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2024 Serwus.Poszukuję informacji na temat możliwości blanku SLF9625. Z góry dziękuję za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 17 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2024 Serwus.Poszukuję informacji na temat możliwości blanku SLF9625. Z góry dziękuję za opinie.Co dokładnie chcesz wiedzieć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jersey Opublikowano 18 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2024 Od ilu startuje, ile da radę górą, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 20 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2024 Od ilu startuje, ile da radę górą, itp.Osobiście nie widzę innego zastosowania dla tego blanku jak obsługa twardych przynętCiężko tu określić dokładny zakres cw. bo woblery i blachy stawiają różne opory w wodzie.Jednak spokojnie blank ogarnie woblery od 8-15cm - typowo trociowe- głowacicoweWahadła od 15-40g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry krokodylec1 Opublikowano 20 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2024 St. Croix legend elite glass, czy jest odpowiednik w FA tylko koniecznie 2cz. dł 198-230cm?Cw.7-40g 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 22 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2024 Witajcie.Blaas Slim. Czy zbrojenie w Torzite Titanium to przerost treści? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 22 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2024 Witajcie.Blaas Slim. Czy zbrojenie w Torzite Titanium to przerost treści?Raczej mus tytan(jeśli chcesz jak najlepiej zachować parametry), szczególnie przy 10 i 15 lb. Czy koniecznie torzite? Chyba nie. Jakoś strasznej % różnicy masy nie ma, np do ATC, czy Sg. Te mocniejsze, szczególnie 25 lb z oczywistych względów mniej "wrażliwe". Choć miałem w rękach 20 lb(ta sama długość) na stalowych i tytanach(torzite), o tych samych średnicach i różnica była bardzo duża w odczuciu szybkości kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 23 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2024 Kupiłem na trotki 9620 2N. Oczywiście na tytanach i słysze teraz głosy że to przerost treści, zmienia charakter pracy tego kija oraz odstrasza ryby łososiowate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 23 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2024 No bo ryby wolą glin ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 23 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2024 Kupiłem na trotki 9620 2N. Oczywiście na tytanach i słysze teraz głosy że to przerost treści, zmienia charakter pracy tego kija oraz odstrasza ryby łososiowateŻe co? Lżejsze przelotki zmieniają charakter pracy blanku(jakiegokolwiek), ktoś Ci bzdur nagadał. Przecież to nawet wbrew logice.Druga jest jeszcze lepsza, ale kto wie, być może tytan odstrasza trotki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 23 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2024 Z pierwszym sie zgodze bo praw fizyki nieda sie oszukać ale z tym odstraszaniem to jakies blużnierstwo i czarna magia jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 23 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2024 Z pierwszym sie zgodze bo praw fizyki nieda sie oszukać ale z tym odstraszaniem to jakies blużnierstwo i czarna magia jest.Jasne, że masz rację. Źle się wyraziłem. Zmieniają, ale oczywiście mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 23 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2024 Ludzie gadaja ze niektore plecionki sa glosniejsze na Torzite niz na SIC. Ja nie zauwazylem, ale gluchy jestem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 23 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2024 (edytowane) Torzite a SiC to ten sam materiał. Kształt, budowa pierścienia jest jedynie inna.Co do dźwięków i przenoszenia ich to można dyskutować. A ich odbiór w wodzie to już wyższa klasa foni. Skoro drgania przynęty odczuwa się na korbie czy ręce na uchwycie, to to samo odczuwa coś co jest po drugiej stronie zestawu. Dźwięki tarcia linki o przelotki, pracy przekładni kołowrotka, rolki, itd. Wszystko jest do wychwycenia, niekoniecznie przez nasze zwykle ucho. __________ Edytowane 23 Lutego 2024 przez trout master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 23 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2024 St. Croix legend elite glass, czy jest odpowiednik w FA tylko koniecznie 2cz. dł 198-230cm?Cw.7-40g Teoretycznie tak. Blanki Lexi tylko czy ten najmocniejszy pociągnie te czterdzieści gram to pojęcia nie mam niestety. Najleipej zadzwonić do źródła czyli P. Krzysztofa i dopytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Opublikowano 24 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2024 (edytowane) Pomijając ostatni post... To Wy wszyscy tak na poważnie ????? Często dwie ryby na trzy wyjścia nad rzekę a najczęściej zero.. ale analiza i wnioski godne badań i grantów z polibudy. Tyle samo wartych. Edytowane 24 Lutego 2024 przez Bolesław 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 24 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2024 Pomijając ostatni post... To Wy wszyscy tak na poważnie ? Często dwie ryby na trzy wyjścia nad rzekę a najczęściej zero.. ale analiza i wnioski godne badań i grantów z polibudy. Tyle samo wartych. Mniemanologia stosowana w najczystszej postaci. Teoretycznie tak. Blanki Lexi tylko czy ten najmocniejszy pociągnie te czterdzieści gram to pojęcia nie mam niestety. Najleipej zadzwonić do źródła czyli P. Krzysztofa i dopytać. Teoretycznie NIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 24 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2024 Czy pojawiły się już jakieś wrażenia z użycia/ machania i gięcia Signumów? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi