Skocz do zawartości

Blanki FishingArt Blaas

Rekomendowane odpowiedzi

Czy pojawiły się już jakieś wrażenia z użycia/ machania i gięcia Signumów?

Mam zamówione 4 sztuki, po jednym z gramatury...ale będą dopiero pod koniec kwietnia.

Z tego co rozmawiałem z Panem Krzysztofem będzie ciekawie.

Wysłane z mojego SM-A346B przy użyciu Tapatalka

Cześć poszukuję informacji dotyczącej blanku

SLF7010-2N

chodzi mi o realny CW

czy ogarnie dropa główka 15 kajtek 3-4

czy przynęty twarde czy raczej miękkie

czy to okoń sandacz lekko?

Myślę nad kijem drop pod okonia oliwka 12-15, obrotówka 2-3, mały wobler, częsty przyłów szczupaka, a może podpowiecie coś pod takie zastosowanie,

poproszę o wasze opinie

• 2 tygodnie później...

SLS9620 - boleń na średnio w Wiśle, belona, morska troć. Czy to dobry wybór?

SS8315-2N na tytanach niestety mi trochę klęka przy moim boleniowaniu. Chciałem uzupełnić arsenał, żeby w komforcie wy...olić w kosmos 15g małolotnego woblera boleniowego, ale żeby ogarnąc też te morskie łowy slim wahadłem o wadze max 35g

O jakim slim whadle mówisz?

Ja łowie nim morskie trocie. Ale przy snapsie 25g już moim zdaniem takie granice komfortu łowienia w morzu. Zaczyna się poddawać. A ja lubię szybkie i mocne kije. To moje odczucie , subiektywne.

Edytowane przez lyha

Może być na granicy komfortu, jednak każdy wędkarz ma inne odczucia i moja opinia moze nie byc miarodajna dla innych. Jak jestes ciekaw moge podesłać fotki z ugięć lub film. Blank jest raczej stworzony do połowów gatunków które wymieniłeś, jednak nie jest przegrubiony, raczej smukły o małej średnicy. To dodaje od siebie, nie każdemu może to pasować

Nie lowilem nigdy troci w morzu, ale 20-25 gr cykady boleniowe prowadzone w rynnie daje radę wg mnie obsłużyć SLS9620. Zatem zaryzykowałbym stwierdzenie, ze poprowadzić wąskie wahadło w morzu tez da radę. Co do zacięcia, nie wypowiadam się, bo atak bolenia w nurcie pewnie jest inny, niż troci w morzu.