admin Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 http://www.optyczne.pl/2762-nowo%C5%9B%C4%87-Pentax_645D.htm l Może niekoniecznie dla wędkarzy, ale generalnie ten Pentax narobi na rynku niezłego bałabanu w średnim formacie Super Pentax! PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Pentax tym aparatem oj narobi bałaganu, po cenie można stwierdzić że będzie niezłą konkurencją dla najwyższych modeli aparatów.Niech będzie co raz większa konkurencja, to może ceny będą co raz niższe Tak patrząc na dzisiejsze oferty aparatów większych formatów niż 35mm to coraz częściej o nich słychać. Dajmy na to mamiye która wprowadziła niezłą promocję, kupując body bodajże 645AFDII, możesz dostać aż nawet 4 szkła za darmo, oszczędzając 8tyś. Ciekawi mnie od jakiegoś czasu fakt dlaczego nie które modele nazywają się tak samo chodzi mi o 645, mamiya, phase one czy też nowy pentax. Czyżby chodziło o format? PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Matryca wielkości 40 Mpix i RAWy wielkości ponad 100MB > Ciekawe ile waży 16 bitowy TIF?Pewnie jak film Divx 700MB Cena sugerowana 27 000pln.Pentaxiarze oczekujący pełnej klatki dostali chyba troszkę więcej niż chcieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Matryca wielkości 40 Mpix i RAWy wielkości ponad 100MB > Ciekawe ile waży 16 bitowy TIF?Pewnie jak film Divx 700MB Cena sugerowana 27 000pln.Pentaxiarze oczekujący pełnej klatki dostali chyba troszkę więcej niż chcieli Fakt zapas kart pamięci obowiązkowy albo laptop i bezpośrednie zgrywanie na dysk. Do obróbki takich plików to zwykły pecet z 4gb ram to raczej nie wystarczy... W takim razie rawy z pentaxa wiecęj ważą niż z Hasselblada H3DII który jest wyposażony w matrycę 50mpx. Waga Rawa z pentaxa jest zbliżona do wagi tiffa 8'mio bitowego z H3D. Jak to bywa, większy plik równa się więcej informacji o zdjęciu... co się czasem przydaje przy obróbce. Do takich aparatów które generują potężne pliki powinni dorzucić woreczek kart pamięci albo kartę pamięci z wifi PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Są już karty SD 64GB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Są większe też Przy sesjach z takim aparatem używa się najczęściej bezpośredni import plików do programów graficznych lub sortowania. Praca wygląda tak że fotograf robi zdjęcia a w tym samym czasie grafik je obrabia. PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 11 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Matryca wielkości 40 Mpix i RAWy wielkości ponad 100MB > Ciekawe ile waży 16 bitowy TIF?Pewnie jak film Divx 700MB Cena sugerowana 27 000pln.Pentaxiarze oczekujący pełnej klatki dostali chyba troszkę więcej niż chcieli Fish ... kogo to obchodzi Ci co to kupią problemu z tym nie będą mieli. Poza tym takim aparatem robi się raczej przemyślane zdjęcia, pracuje się inaczej niż kompaktem, albo nawet lustrzanką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 11 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Ciekawi mnie od jakiegoś czasu fakt dlaczego nie które modele nazywają się tak samo chodzi mi o 645, mamiya, phase one czy też nowy pentax. Czyżby chodziło o format? Tak - format 6x45. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Tak jakoś przeraziła mnie wizja otwarcia tego 100MB RAWa jako 700MB 16-bitowego TIFa z którego tworzę kolejną warstwę.Następnie zabieram się do obróbki tego 1,4GB zdjęcia .Nie wiem czy dobrze liczę ale przyzwoity domowy PC-et chyba nie jest w stanie tego udźwignąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 11 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 To fakt! Ale jak ktoś kupuje takiego potwroa to kupuje też potężny komputer. Mój kolega kupił D3x i do tego komputer z 4 procesorami i 16GB RAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 . Mój kolega kupił D3x i do tego komputer z 4 procesorami i 16GB RAM.To serwer bardziej niż zwykły komputer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 12 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 . Mój kolega kupił D3x i do tego komputer z 4 procesorami i 16GB RAM.To serwer bardziej niż zwykły komputer Zwykły komputer ... do obróbki zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi