marius13 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Witam kolegow chce przerobić batsona rx7 w, 1 kawalku, 2,13 cv do 10g na kij 2 częściowy moze polecicie kogos kto cos takiego mi zrobi ? ZASTANAWIAM SIE TEZ NAD RX 8 ? meczy mnie tachanie tych 2.2 m lusni.Mysle ze kije nie straca wiele na swojej akcji? pozdrawiam M.K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Sorry, ale nie moge wytrzymać: Czy jest ktoś kto chce z dwuskładu zrobić jednoskład ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Piotrka Matusiaka sie spytaj, kiedys wspominal na forum ze przerabial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Piotrek Matusiak, Wojtek Grochola .. ewentualnie ja ale to na kolanie i bez spigota 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 (edytowane) Niech stracę ,dołożę tego brakującego spigota Edytowane 25 Kwietnia 2014 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Chlopaki ladnie tak się nabijac z zoltodzioba ;)to kto zrobi tego spigota? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Dzwoń do Piotrka Matusiaka 690 039 558 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Tomek z całym szacunem dla Piotra fachowości... to nie będę czekac 3 miesiące na wykonanie spigota........przerabiałem to już przy budowie wedek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Tomek pozostaje ci więc Pstrągmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 To dzwoń do Wojtka Grocholi 784 544 123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Witam kolegow chce przerobić batsona rx7 w, 1 kawalku, 2,13 cv do 10g na kij 2 częściowy moze polecicie kogos kto cos takiego mi zrobi ? ZASTANAWIAM SIE TEZ NAD RX 8 ? meczy mnie tachanie tych 2.2 m lusni.Mysle ze kije nie straca wiele na swojej akcji? pozdrawiam M.KDzwoń do Wojtka Grocholi, Zbyszka Kawalca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Powiedzcie jak ten zabieg wpływa na prace i wytrzymalosc kija? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Powiedzcie jak ten zabieg wpływa na prace i wytrzymalosc kija?Wpływa i to bardzo.Spigot musi pracować i przenosić siły i ugięcie tak jak blank .Jeżeli będzie troszkę sztywniejszy to będzie się odkładać i kumulować znaczna siła w tym miejscu .Odradzam ci wstawianie spigota zarówno samemu jak i przez pracownię R.B. Nad takim właśnie połączeniem segmentów ślęczą inżynierowie i obliczają rozkład sił aby to funkcjonowało. Nie można po prostu wziąć blanku przeciąć i wstawić spigot .Będzie przesztywnienie . Nie będzie to funkcjonować albo lepiej powiedzieć że będzie ale do czasu , potem zawsze jest TRACH. Widziałem wiele połamanych w ten sposób blanków i wiem że jest to największe wyzwanie dla producentów a tobie mogę poradzić tylko abyś dał sobie spokój z dzieleniem blanku bo ktoś go projektował jako jednoczęściowego , radzę kupić blank ze spigotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
covent Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Witam kolegow chce przerobić batsona rx7 w, 1 kawalku, 2,13 cv do 10g na kij 2 częściowy moze polecicie kogos kto cos takiego mi zrobi ? ZASTANAWIAM SIE TEZ NAD RX 8 ? meczy mnie tachanie tych 2.2 m lusni.Mysle ze kije nie straca wiele na swojej akcji? pozdrawiam M.K Kolego na miejscu w NS masz dobrego specjalistę od budowania i naprawiana wędęczek ( nie mylić z rodbuilderem bla bla...) i napewno nie będziesz czekać 3 miechy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad79 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Nie polecam przerabiać tego blanku, jak nie pasuje to lepiej sprzedać , kupić dwuskład i nie ma problemu.Kijek na pewno zmieni pracę , szczególnie że to Light do 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Dzieki koledzy wlasnie rozglądam się za 2 skladem Jednosklady, hmmmm no coz powstaje specjalny schowek na lodce i kije beda tylko na jej wyposazeniu zostanie rozwiązany problem z taszczenien tub dzięki i pozdrawiam M.K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Hej!Czy ktoś praktykował taką przeróbkę w blankach castingowych? Muszę podzielić lub sprzedać dwie elity.Nie dają się wygodnie przewozić Ewentualne propozycje od profesjonalistow proszę na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Sam kiedyś byłem w podobnej sytuacji... Tomek M. z Art-Rod zasugerował, że jest to możliwe (połączenie na spigot), ale ostatecznie nie pociąłem kija... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Nie tnij , jakie masz elitki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Doskonałe, odpowiadają mi pod każdym poza wspomnianym względem.Jedna lekka 6,3 stopy druga średnia 7 stóp.Pierwsza uzbrojona w PL wzorowo-spirala tytany i korek,a druga to fabryczna brązka. Nikt tego naprawdę nie dzielił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Cholera myślałem , że blanki masz . Matusiak to robi/robił . Tylko ,że jak z nim rozmawiałem to było krótko . Nikt ci nie da gwarancji na cięty blank , nawet na robotę . A dlaczego nie da to juz nie pytałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Szkoda ciac, lepiej sprzedac i kupic dwusklad.Piotrek Matusiak faktycznie to robil. Mozesz sie tez spytac w Krakowie, spigoty robia do swoich wedek, ale nie wiem czy takie przerobki tez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Fajny odzew.Chyba pomocny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Co do spigotu to znowu nie tak latwo dobrac, najlepiej zeby byl wykonany z podobnego materialu, a o to z reguly ciezko.Kiedys tez rozmawialem z Art Rod, bo chcialem szklanego lamiego ale cietego na dwie czesci. Chlopaki stwierdzili ze nie nam szans, bo nie maja podobnego materialu na spigot. Jak sami strzerdzili, najlepiej by bylo pociac taki sam blank i z niego zrobic spigot... a to juz calkowicie nieoplacalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Przed zapytaniem na forum trochę powęszyłem i opinie były zbliżone.Trza na giełdę się wybrać,ale i pomyśleć o co najmniej dwuczęściowych odpowiednikach.Czułość, szczególnie krótszego wędziska jest niesamowita, czy coś 2-częściowego chodzi Wam po głowie jako odpowiednik? Serie st.croix ?A może 4 częściowy kij co byłoby z powodów transportowych ideałem???Piszcie Panowie,bom wiedzy spragniony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi