Skocz do zawartości

Plecionka/ Nanofil 00,2 - jaka?

Makimek

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie wg mnie chodzi o plecionke 0.2 nie 0.02. Tak przynajmniej pisze i w tytule i treści. Tylko nie wiem czy chodzi o średnicę bo ta nawet ciężko jest zmierzyć... Chyba ze chodzi o pe 0.2...

Tak czy siak produkcja postów idzie a interesant nie reaguje....

• Like 1

Tu masz Nanofil 0,02,na pewno nie szumi :D ...tylko z wytrzymałością to tak różnie.Swoją drogą pod okonika mogę polecić Sufix Nano braid 0.04 6lb,plecionka cieniutka,miękka,wytrzymałość bardzo zadowalająca.

http://eldoradosklep.pl/pl/p/Plecionka-Berkley-NanoFiL-0.02-125m/1486

Edytowane przez Paavo

• 4 miesiące temu...

Jak wyżej 0,06 jest optymalna. Poniżej stosowałem bardzo krótko własnie 0,02 (bardziej do testów) i miałem poważne problemy w zawiązaniu przynęty bez rwania w rękach  w miarę się dało tym łowić przy zastosowaniu agrafki bezwęzłowej ale... to już za mało naprawdę. 

Potwierdze zdanie kolegi wyżej, ja do okoniowania stosuje 006, cieńsze są poprostu za kruche

Zgadza się w 100%! Naprawde nie ma sensu stosowanie cieńszych "pedofilów" . 0,02 i jej zawiązanie graniczy z cudem do tego węzły na takiej grubości strzelają przy byle mocniejszym zacięciu :) - jak byś jej nie zawiązal :)

Edytowane przez PolMart

Łączę się w bólu z kolegami ;) 0.04 w zupełności wystarcza. niżej bym nie schodził. niech ci przez przypadek jakaś normalna ryba weźmie co z nią zrobisz. Podpowiem że na 0,04 szczupak 65 to 15minut zabawy 

Łączę się w bólu z kolegami ;) 0.04 w zupełności wystarcza. niżej bym nie schodził. niech ci przez przypadek jakaś normalna ryba weźmie co z nią zrobisz. Podpowiem że na 0,04 szczupak 65 to 15minut zabawy 

Po tych 15 minutach to już chyba starasz się zwinąć zwłoki szczupaka żeby pedofil nie przerwał się pod naporem jego masy...

Czytam i oczom nie wierzę, zgoda mam już swoje lata ,ale,ludzie! gdzie zdrowy rozsądek?0.04 czy  odrobinę więcej gdzie sens stosowania plecionki? Mam na wszystkich kołowrotkach plecionki (ale tylko do zimy)i poniżej 0,08 nie schodzę....czemu?nie widzę sensu.Łowię  niżej ale na żyłki ,przy tak niskich średnicach jej elastyczność jest po prostu niezastąpiona.Cóż ,każdy łowi po swojemu...powodzenia

• Like 2