Makimek Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Witam, czy mógłby mi ktoś polecić jakąś plecionke 00,2 która możliwie jaknajciszej szumi na przelotkach? Przeglądając internet nic ciekawego nie znalazłem. Oczywiście pod okonióweczke. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 0,02? może lepiej w ogóle nie stosuj linki ? Na pewno będzie bardzo cicho i maksymalnie cienko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Poszukaj w zasobach BRC pletka nazywa się PEE-WEE https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Japonska-plecionka-POWER-EYE-PeeWee-LimeGreen%2C-od-5lb-do-20lb%2C-150m/909 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Jak wyżej. Polecam tą Pee-Wee. Mam 0.6 i nie narzekam, rzeczywiście cienka. Traci kolor ale chyba jak każda. Trochę ją słychać na przelotkach ale może to wina właśnie przelotek, nie wiem . Zastanawiam się właśnie czy tej najcieńszej nie kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Varivas 0.2 pe. Ma 5 lb wytrzymałości, jest cicha, błękitna i daje radę Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Z tańszych Techron Kamatsu 0,03, koniecznie oliwka. Z droższych Momoi Oshikage 0,053mm Tylko tak się zastanawiam czemu ma być koniecznie jak najcichsza? Czyżby Kolega nie chciał straszyć ptaków, bo rybom ten szum jakoś nie przeszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Panowie wg mnie chodzi o plecionke 0.2 nie 0.02. Tak przynajmniej pisze i w tytule i treści. Tylko nie wiem czy chodzi o średnicę bo ta nawet ciężko jest zmierzyć... Chyba ze chodzi o pe 0.2... Tak czy siak produkcja postów idzie a interesant nie reaguje.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 (edytowane) Tu masz Nanofil 0,02,na pewno nie szumi ...tylko z wytrzymałością to tak różnie.Swoją drogą pod okonika mogę polecić Sufix Nano braid 0.04 6lb,plecionka cieniutka,miękka,wytrzymałość bardzo zadowalająca. http://eldoradosklep.pl/pl/p/Plecionka-Berkley-NanoFiL-0.02-125m/1486 Edytowane 21 Czerwca 2015 przez Paavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Ten nanofil fajny jest fajny.. ale żeby był troszku bardziej wytrzymały... Przy 0.06 łowiąc w łowisku z mnóstwem zawad, boje się o stan mojego pudelka z przynętami... a przy PeeWee już mniej .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Z najtańszej akceptowalnej jakkolwiek by tego nie interpretował to jest jeszcze kamatsu techron o "nazwie" 0,03 lub 0,04 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekD Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 PLECIONKA VARIVAS LIGHT GAME 0,2/5,5lb (czterosplotowa). Sprawdzona, idealna pod okonka do UL, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobin3 Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Dokładnie Light Game Mebaru Varivasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Mebaru to seria żyłek i fluorocarbonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Trevor Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Panowie używa ktoś? używał? czytałem sporo dobrych opinii ale o przekrojach od 0,06 wzwyż. Chcę ją zastosować typowo pod okonie, pod przynęty o wadze do 4gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Nie przesadzaj z grubością 0,04 to już pajęczynka i leci z niej 1,5 główka jak z procy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Potwierdze zdanie kolegi wyżej, ja do okoniowania stosuje 006, cieńsze są poprostu za kruche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kempa Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Jak wyżej 0,06 jest optymalna. Poniżej stosowałem bardzo krótko własnie 0,02 (bardziej do testów) i miałem poważne problemy w zawiązaniu przynęty bez rwania w rękach w miarę się dało tym łowić przy zastosowaniu agrafki bezwęzłowej ale... to już za mało naprawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mokilok Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Używałem przy łowieniu na najdrobniejsze moje przynęty na główkach około 1,5g plecionki Techron 0,04 i była w moim odczuciu za cienka - miałem wrażenie łowienia na włos albo jakąś niteczkę. 0,02 to już będzie jakaś masakra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolMart Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 (edytowane) Potwierdze zdanie kolegi wyżej, ja do okoniowania stosuje 006, cieńsze są poprostu za krucheZgadza się w 100%! Naprawde nie ma sensu stosowanie cieńszych "pedofilów" . 0,02 i jej zawiązanie graniczy z cudem do tego węzły na takiej grubości strzelają przy byle mocniejszym zacięciu - jak byś jej nie zawiązal Edytowane 27 Października 2015 przez PolMart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Łączę się w bólu z kolegami 0.04 w zupełności wystarcza. niżej bym nie schodził. niech ci przez przypadek jakaś normalna ryba weźmie co z nią zrobisz. Podpowiem że na 0,04 szczupak 65 to 15minut zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 To prawda. Nanofil 0,02 rwie się jak włos. Gwarancja, że przy jakimkolwiek zaczepie przynęta zostanie w wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Łączę się w bólu z kolegami 0.04 w zupełności wystarcza. niżej bym nie schodził. niech ci przez przypadek jakaś normalna ryba weźmie co z nią zrobisz. Podpowiem że na 0,04 szczupak 65 to 15minut zabawy Po tych 15 minutach to już chyba starasz się zwinąć zwłoki szczupaka żeby pedofil nie przerwał się pod naporem jego masy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Jakoś wyszedł z tego bez szfanku i nawet całkiem żwawo odpłynął także nie wiem czy to były zwłoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerz Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Czytam i oczom nie wierzę, zgoda mam już swoje lata ,ale,ludzie! gdzie zdrowy rozsądek?0.04 czy odrobinę więcej gdzie sens stosowania plecionki? Mam na wszystkich kołowrotkach plecionki (ale tylko do zimy)i poniżej 0,08 nie schodzę....czemu?nie widzę sensu.Łowię niżej ale na żyłki ,przy tak niskich średnicach jej elastyczność jest po prostu niezastąpiona.Cóż ,każdy łowi po swojemu...powodzenia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skob.el Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Cos z tym nanopedofilem jest na rzeczy...bo z tego co pamiętam to u dystrybutora w katalogu Pure Fishing już nawet nie ma w ofercie tych cienkich średnic.Jak dla mnie to też bubel... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi