Gość Trevor Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Dzięki za duże zainteresowanie i dużo rad, posprawdzam proponowane linki i coś wybiorę, może rzeczywiście przesadziłem z tą 0.02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Jakoś wyszedł z tego bez szfanku Powiedział Ci o tym??? i nawet całkiem żwawo odpłynął także nie wiem czy to były zwłoki To jeszcze nic nie znaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisspin Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Też uważam, że poniżej 0,06 nie ma sensu schodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 (edytowane) techron 0,03 ma opis wytrzymałości prawie 3 kg....stosując go do łowienia okoni na wędkowykałaczki nie zanotowałem żadnych problemów z pękaniem niekontrolowanym zrywaniem itp. przy zaczepie czasem ciężko jest go urwać. przyłów w postaci sandacza 70 cm - 7 minut z zegarkiem w ręku hol na wędkę o cw do 5 gram... próbowałem łowić żyłką na tą wędkę - porażka... ciężar żyłki w porównaniu do tego techrona to jak porównać czołg do malucha. zwis żyłki przy całkowitej masie wabika 2 gramy jest 4 razy taki jak techrona. o wyczuwalności brań i przekazie tego co się dzieje pod wodą plecionka-żyłka pisać nie trzeba. oczywiście można do UL zastosować plecionkę i 0,15 tylko czy to będzie UL? Edytowane 28 Października 2015 przez Przemsol 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elling Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 nanofil 0,02 wykorzystał tylko na zawodah. I tylko pod warunkiem połowu drobnego pasywnego okonia wagami czeburaszek do 1 grama. z plusów tylko odległość polotu, w innym widzę tylko minusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Kup 0,04 to jest optimum zasięgu rzutu do jego mocy. Wskazany przypon strzałowy z żyłki 0,08-0,12 i masz perfekcyjną linkę do zawodniczego łowienia. Po kocią kapę z kręćkiem w rozmiarze shimano 1000-2000 jest tip top . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turik Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Ja również za Varivas New Avani Light Game Super PE #0.2 jedna z najlepszych dla UL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henri Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Kup 0,04 to jest optimum zasięgu rzutu do jego mocy. Wskazany przypon strzałowy z żyłki 0,08-0,12 i masz perfekcyjną linkę do zawodniczego łowienia. Po kocią kapę z kręćkiem w rozmiarze shimano 1000-2000 jest tip top .Którą masz na myśli, bo tyle odpowiedzi padło, że nie jestem pewien czy nanofil, czy kamatsu... A tak przy okazji jaki węzeł stosujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Nanofil 0,04, węzeł zderzakowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolMart Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Kup 0,04 to jest optimum zasięgu rzutu do jego mocy. Wskazany przypon strzałowy z żyłki 0,08-0,12 i masz perfekcyjną linkę do zawodniczego łowienia. Po kocią kapę z kręćkiem w rozmiarze shimano 1000-2000 jest tip top .JA tak łowię. I nic innego delikatniejszego mi nie trzeba. Takie łowienie to kwintesencja delikatności i finezji łowienia. Chociaż przyznam szczerze, że łowię na 006 . I ona jest idealna do tych zastosowań. Bolenie jako przyłowy ok 80 cm krzywdy jej nie robiły 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 (edytowane) Witam czy ktos sie orientuje jaką faktyczną średnice ma kamatsu techron 0,04 ? Ewentualanie do jakiej grubosci zylki można go porownacZ gory dzieki za odpowiedźpozdr Edytowane 3 Listopada 2015 przez tony1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Witam czy ktos sie orientuje jaką faktyczną średnice ma kamatsu techron 0,04 ? Ewentualanie do jakiej grubosci zylki można go porownacZ gory dzieki za odpowiedźpozdrGrzegorz, np. 0,08 techron to taka czarna grubsza nitka do szycia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Grzegorz, np. 0,08 techron to taka czarna grubsza nitka do szycia .slysalem ze te czarne to nie nada Mialem na mysli ta oliwkową do tej pory lowilem nanofilem 0,08 I tak sie zastanawiam czy techron 0.04 bedzie podobnej grubosci co nanofil 0.08 czy grubszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 (edytowane) Zielonego techrona używam(0,03) i jest ok, nawet bardzo ok. Czarnego ma kolega(0,04), na początku był super zadowolony jednak na 3 lub 4 wypadzie z pletką, uwidoczniła się jej dziwna przypadłość, plecionka się rozwarstwia i wygląda, że jeszcze z 2 wypady i pójdzie w śmietnik.... Edytowane 3 Listopada 2015 przez Apioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Lowie okonie w sumie okazjonalnie, ale zazwyczaj zylka 0,18-0,20 mm. Lataja daleko wabiki na 4 gramowych glowkach. Przy kiju 8 funtowym i zylce 0,16 leci po horyzont juz 2 gromowa glowka z mala guma. Ten kij jest super, miekki i szybki. Wydawaloby sie, ze pletka bedzie dla niego idealna...ale nie jest! Okonie i ja meczymy sie przy takiej lince. Zylka gora, nawet 'gruba' ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonF Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Nie chcę zakładać nowego tematu więc piszę tutaj. Jak jest z nanofilem przy ujemnych temperaturach? Nie miałem okazji jeszcze wędkować tą linką w zimie... czy faktycznie nie zamarza tak, jak zapewniają sprzedawcy? A może nie zawracać sobie głowy i odrazu zaopatrzyć się w żyłkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Na pewno z tym nanofilem jest dobrze...a jak juz Ci sie uda w tych ujemnych temperaturach zawiazac poprawnie poprawny wezel, bedzie bardzo dobrze ???? Tak czy siak zaopatrz sie w porzadna zylke ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonF Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Przerobiłem kilka szpulek 0,06 i węzeł nie stanowi dla mnie już większego problemu. Z ujemną temperaturą też jakoś trzeba będzie sobie poradzić.Pytałem, gdyż o ile na początku przygody z nanofilem chciałem wyrzucić go po pierwszym razie nad wodą na śmietnik, tak teraz uważam go za jedną z najlepszych linek do UL.Najwyżej nanofil na szpuli głównej, żyłka na zapasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczor Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Kupiłem na próbę 50 m, 0,06 nanofila.Mimo zamarzających przelotek rzuty były nadal zadowalające.Teraz mam 0,04 niestety nie z wyboru a konieczności bo to była ostatnia szpula nanofila jaka została w sklepie,tak to bym znowu wziął 0,06. Wiąże tym węzłem,czy nano czy plecionkę,żyłkę i jest ok. http://www.netknots.com/fishing_knots/trilene-knot/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Kurczę , nawet nie wiedziałem że węzeł , który stosuję od wieków , to trilene knot . Mi też się sprawdza przy plecionkach wszystkich jak dotąd używanych , jak i przy mono . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechuss18 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Witam, nie orientujecie się czy są produkowane nanofil o śr. 0,06 i mniejszej na szpulach przynajmniej 100 m? Stosowałam do tej pory Berkeleya, ale z tego co wiem zaprzestali ich produkcji na większych szpulach. Chyba że są jeszcze inne firmy produkujące podobne linki. Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonF Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 nanofil jest na szpulach 125m, 270m i 600m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechuss18 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Z tego co się dowiedziałem w podanych przezemnie średnicach zaprzestali produkcji na szpulach większych niż 50 m, dlatego szukam ziemniaków na przyszłe sezony. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Czyli dobrze zrozumiałem, że nano 0,06 będzie tylko na szpuli 50m i mniej ? Ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechuss18 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 W katalogu Berkleya na ten rok , tak to właśnie wygląda , a z tego co się dowiedziałem na rynku pozostały resztki magazynowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi