granvorka Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Jak w temacie. Może łowi ktoś z okolicach powiatu drawskiego? Okolice Drawska Pom, Czaplinka, a może Złocieńca? Jest tu mnóstwo wody i nie wierze, że nie ma nikogo kto by tu łowił... A może przyjeżdża ktoś na wakacje w te okolice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishnen Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Moim ulubionym jeziorem w tych rejonach jest jezioro Lubie a raczej południowa jego część od Lubieszewa,drugie jezioro to jezioro Kaleńsko koło Czaplinka, no i oczywiście jezioro Drawsko a raczej jego północna część.Oczywiście na Pojezierzu Drawskim jest w czym wybierać, jednak w tych miejscach co wymieniłem bywam najczęściej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Ja też łowię na jeziorze Lubie i też w południowej części! Na wielu innych również bywam w tych okolicach i to od ponad dwudziestu lat - już (niestety!"! ("Niestety" - w odniesieniu, że czas/życie tak szybko umyka...) Jeszcze dwadzieścia lat temu było "jako tako" na jeziorkach... Teraz już w większości wszystko wykłusowane przez miejscowych lub grabieżczą gospodarkę. Jest jeszcze szansa na niektórych zbiornikach na złowienie rybki - zwłaszcza na dużych akwenach. Jezioro Lubie jest duże, ale licz głównie na okonie, szczupak też się trafia, ale od lat dziewięćdziesiątych z każdym rokiem jego pogłowie maleje... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aries Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Podepnę się pod temat.Szukam miejsca na wakacje pod namiotem, z rodzinką i wędką. Marzy mi się cisza, spokój.Znalazłem w necie pole Ostry Róg na jeziorem Lubie. Na mapie wyświetla się też pole na południowym brzegu na przeciwko Ostrego Rogu ale bez danych teleadresowych, czyżby leśne pole biwakowe?W związku z powyższym mam pytania, jak z czystością wody w lecie(dzieciaki do wody) i jakie szanse na spotkanie z drapieżnikiem (stary, znaczy się ja nad wodę).Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Podepnę się pod temat.Szukam miejsca na wakacje pod namiotem, z rodzinką i wędką. Marzy mi się cisza, spokój.Znalazłem w necie pole Ostry Róg na jeziorem Lubie. Na mapie wyświetla się też pole na południowym brzegu na przeciwko Ostrego Rogu ale bez danych teleadresowych, czyżby leśne pole biwakowe?W związku z powyższym mam pytania, jak z czystością wody w lecie(dzieciaki do wody) i jakie szanse na spotkanie z drapieżnikiem (stary, znaczy się ja nad wodę).Dzięki i pozdrawiamWoda prawie kryształ - czyściutka, ale z drapieżnikiem może być na "trzy plus"... Są szczupaki, ale bardzo mało (przełowione). Bardziej nastawiłbym się na okonia (nawet bez środka pływającego). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Woda prawie kryształ - czyściutka, ale z drapieżnikiem może być na "trzy plus"... Są szczupaki, ale bardzo mało (przełowione). Bardziej nastawiłbym się na okonia (nawet bez środka pływającego). Okonie tak jak najbardziej, ale bez pływadła to tak optymistycznie podszedłeś ,można ale na okazy to się nie nastawiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 (edytowane) Okonie tak jak najbardziej, ale bez pływadła to tak optymistycznie podszedłeś ,można ale na okazy to się nie nastawiaj.No tak!... Mój przekaz miał oznaczać, że ogólnie nie jest rewelacyjnie jeśli chodzi o drapieżniki. (Jeśli kolega @Aries chciałby pospławikować, to są tam jeszcze duże ławice dużych leszczy i mógłbym polecić to jezioro). A okonie? No owszem - z łodzi można je wyśledzić i połowić nawet całkiem przyzwoitej wielkości. Czasami nawet z powierzchni. Nagle się "ujawniają" i gonią uklejkę aż pod sam brzeg. Przy odrobinie szczęścia można się z nimi spotkać. Jednak brzegi są zarośnięte trzciną a i nie wszystkie kładki nadają się do wejścia... Edytowane 31 Marca 2018 przez Dokuś 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aries Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Planuję zabrać skorupę a brat ponton na bank weźmie, chyba damy radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 (edytowane) Polecam łowienie krasnopiórek na ultralekki sprzęt na jez. Lubie. To jest dopiero zabawa !!!Przy samych trzcinach trzeba je podejść, a są tam prawdziwe okazy.Sztuki po 25-30 cm to standard, a niektórzy dobrali się i łowią regularnie sztuki po 40cm . Edytowane 24 Kwietnia 2018 przez Slavobeer 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Cześć, a u mnie padło że w lipcu będę dwa tygodnie nad jeziorem Przytońskim , ma też inną nazwę ale tak podają Google. Chodzi o wodę przylegającą do miejscowości Przytoń. Może ktoś coś wie i może się wiedzą podzielić ? Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 22 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2019 Kolega szuka mapy batymetrycznej jeziora Drawskiego dla echa Lowrance- sprawa ceny do dogadania oczywiście. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie coś ?Cmap niekompletny jest widzę, może ktoś zrobił i mógłby odsprzedać coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 https://allegro.pl/oferta/jezioro-drawsko-mapa-na-echosondy-lowrance-simrad-7401033151 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomibdg Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2019 A łowi ktoś na jeziorach w okolicach poligonu? Np bucierz? Bylem tam miesiąc niestety bez wędek ale kilku gości splywalo lodkami z pieknymi okoniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Ja byłem tydzień nad Siecino .W trzecim rzucie szczupak 90+ (szczęscie debiutanta ) a późniejdwa dni nawet jednego zębatego podbicia .Okonia sporo ale mi udawało się łapać same maluchy . Tyle zapamiętałem z urlopu :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 Witam Bardzo interesuje mnie wody okolice Połczyn Zdrój . Będę 3tygodnie w sanatorium i czas wolny lub sobotę i niedzielę gdzie mogę trochę pomachać spinem na lekko. Czy jest zakaz do maja . Ktoś coś poleci . Będę mobilny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi