witek Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Ludzie w różne miejsca świata jeżdżą na ryby. A mi właśnie wypalił jesienny wyjazd na Teneryfę na tydzień. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia? Koszty wynajęcia łajby z przewodnikiem, jakie ryby się łowi itd... Wszelkie info (nawet na temat warunków pogodowych) mile widziane:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Ja ci moge powiedziec tylko jedno na rybach tam nie bylem,ale POGODA GWARANTOWANA!!!30 -40st Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirat Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Witek byłem jakieś 5 lat temu. Rejs ok. 5 godzin od osoby 50 eurojachcik zabierał 6 osób. Głuwnie troling pożądana ryba tuńczyk.W cenie był jakiś drobny posiłek i napoje. Poza trolem szyper też dał nam takie zestawy jak na śledzie ale na haki zakładaliśmy krewetki.łowienie polegało na opuszczniu i podciąganiu zestawu. Była fajna zabawa zwłaszcza jak się uchaczyło 3 i więcej rybek. Rybki nie były duże ale zato kolorowe. Byłem w sierpniu temperatury wysokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Swego czasu grzebałem w necie pod kątem wyprawy na Maderę lub właśnie na Teneryfę. Baza armatorów jest spora. Ceny profesjonalnych rejsów wahały się od 150 do 200 euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 11 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Dzięki za info, sam też poszperałem. Jadę w połowie września więc... tuńczyki, dorado, bonity i marliny bójcie się!! Witek nadjeżdża!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Wiem ze na sasiedniej Fuerteventurze nie ma guide'a - a popyt jest. Moze chcialbys? Nie tak pieknie jak w Norwegii, ale wykapac sie mozna i wina dobrego napic, no i taniej jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 12 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Kuba, wyjazd mam free dla całej rodziny ale tylko na Teneryfę. Na Fuerteventura bym musiał sporo dopłacić. A jak mi się nie spodoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Poproszę o relację z tej wyprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 12 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Do wyboru mam: Regency ClubRegency HightsPuerto Colon ClubRegency Beach ClubParadise CourtLa Pinta ClubFlamingo Club. Coś ktoś wie o wędkarstwie w tych ośrodkach? Który wybrać żeby połowić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chub Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Byłem na Teneryfie rok temu w ośrdoku Playa del Amercicas. To największy ośrodek i chyba napopularniejszy na wyspie. Pływałem wokół wyspy przez 5 dni z rzędu po 5 godzin. Cena oczywiście zależy od załogi, yachtu i ilosci ludzi na pokładzie. Jeśli oferują ci wypłynięcie za 40 euro to daruj sobie, bo albo nic nie bierze, albo będzie tyle ludzi na pokładzie, że i tak nie połowisz. Możesz pływać na deep sea fishing, czyli 2kg ciężarki z martwa rybką idą na dno i dryfujesz lub trolling za większymi rybami typu tuńczyk czy marlin. Niestety prawda jest taka, że tuńczyki przebywają bliżej Afryki a marlinów prawie już nie ma bo wszystkie wybili Niestety na Teneryfie nie ma zwyczaju Catch&realase, dlatego już od kilku lat Big game jest dużo lepsze w okolicach Madeiry. Przez ostatnie 2 dni pływałem z najlepszym kapitanem na Wyspie. Piękny yacht, tylko 4 osoby na pokładzie i albumy ze zdjęciami zapierające dech w piersiach. Wynik? Zero. Połowiliśmy jakieś śmieszne rybki z dryfu, ale ogólnie rozczarowanie i wydatek nie małej ilości mamony. Lepiej i taniej połowisz sobie z plaży Pozdrawwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 13 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 No to żeś mnie sprowadził na ziemię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietiabo Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Lepiej zrobisz wez wypozycz auto i jedz do zoo Loro Parque albo na wulkan szkoda czasu na ryby byłem w zeszłym roku na Fuerteventura to nawet zawiesili na jakis czas rejsy bo lipa.A z tą temperaturą to nie takie cho cho ja byłem w styczniu to było miedzy 20 -23 stopnie w dzien 30-40 to jest ale w lato. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 @Pietiabo ty byles w styczniu i bylo 20 st!Tak ?A Witek jedzie na jesien tak ze napewno bedzie mial duzo wzsza temperature niz Ty w styczniu!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 Takie cos przez przypadek znalazlem: http://www.muskie.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi