Skocz do zawartości
  • 0

Jaki skok śruby zastosować do silnika zaburtowego?

rózgaś

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jak w mordę strzelił, GPS pokazuje około 8,9 km/h. Z wyliczeń wychodzi 8,6 km/h, także wstrzymam się z wymianą śruby.

Jaki silnik polecilibyście, żeby wejść w ślizg? Zależałoby mi na jak najmniejszej wadze całego zestawu.

Krzysztof już Tobie napisałem celuj w 40 koni,jak producent dopuszcza więcej to wieszaj więcej.

O cu..a producent dopuszcza tylko 15 koni także tak.

Edytowane przez Paweł J

• 0

Witam. Podlącze się do tematu. Posiadam silnik Mercury Thunderbolt 9.8. Pływa z pontonem Bark 360 z kilem. Silnik waży ok 30 kg, ja 100 kg, ponton 70kg reszta gratow ok 20 kg. Sam w maxie pływam 25 km/h. W slizg wchodzi od ok 15 km/h. We 2 osoby, 20 w maxie. Założona jest śruba 7 coś tam. Nie mogę odczytać. Nie mam czy zmierzyć obrotów. Teraz pytanie. Jest sens zakładać śrubę o większym skoku żeby poprawić prędkość???

• 0

Taki spadek po komunie,został związek i paru cwaniakom leci kaska za wydanie papieru. Takich ewenementów jest więcej jak choćby słynne PZW,PZŁ,PZD i inne.

Mnie Paweł martwi tylko, że ludzie są niedouczeni i nie mają kultury. Idąc na kurs chcąc nie chcąc musi znać minimum przepisów.

• 0

Witam,potrzebuję rozszyfrować jaka to jest śruba,znalazłem na niej tylko takie numery i nie ma konkretnego oznaczenia wielkości i skoku.Wydaje mi się ze do tego silnika jest jakaś za mała(Mercury 65 km)..Po zmierzeniu średnicy 27,5 cm wychodzi że 11 ale jaki skok?

post-55689-0-16851200-1564597127_thumb.jpg

post-55689-0-59836400-1564597141_thumb.jpg

• 0

Witam kolegów.mam pytanie moze ktoś kupował sruba ze sklepu śruby napędowe.Pl. chciałem zasięgnąć opini i tym sklepie ponieważ śruby sa w tym sklepie w miarę tanie i czy warto tam kupic ?z góry dziekuje za info

Dwa tygodnie temu kupowałem do yamahy. Szybko, sprawnie i bez żadnych problemów. Mogę polecić. Nie było problemu z wypróbowanie i wymiana na inny rozmiar. Oklejałem tylko taśmą malarską miejsce styku śruby z nakrętką by nie było żadnego śladu.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

• Like 1