rózgaś Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Sciorałem oryginalną śrubę i muszę kupić nową. Jaki skok polecacie. Jakie są różnice. Skoki są chyba od 9+ do 12. miałem chyba 11. Może ktoś ma na odkładzie używkę do przesłania na próbę. Help Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 29 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 (edytowane) Jak w mordę strzelił, GPS pokazuje około 8,9 km/h. Z wyliczeń wychodzi 8,6 km/h, także wstrzymam się z wymianą śruby.Jaki silnik polecilibyście, żeby wejść w ślizg? Zależałoby mi na jak najmniejszej wadze całego zestawu.Krzysztof już Tobie napisałem celuj w 40 koni,jak producent dopuszcza więcej to wieszaj więcej.O cu..a producent dopuszcza tylko 15 koni także tak. Edytowane 29 Lipca 2019 przez Paweł J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Barthez204 Opublikowano 29 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 Witam. Podlącze się do tematu. Posiadam silnik Mercury Thunderbolt 9.8. Pływa z pontonem Bark 360 z kilem. Silnik waży ok 30 kg, ja 100 kg, ponton 70kg reszta gratow ok 20 kg. Sam w maxie pływam 25 km/h. W slizg wchodzi od ok 15 km/h. We 2 osoby, 20 w maxie. Założona jest śruba 7 coś tam. Nie mogę odczytać. Nie mam czy zmierzyć obrotów. Teraz pytanie. Jest sens zakładać śrubę o większym skoku żeby poprawić prędkość??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Przy tak malych silnikach nie ma za duzego sensu poniewaz da ci to 1.5 per pitch czyli jak masz 7 na 8 ale musisz patrzec zeby nie udusic silnika bo wtedy moc spadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Barthez204 Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Czyli lepiej zrobić patent i przywalić że 20 koni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 W Polsce trzeba miec jakies zezwolenie powyzej 10hp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Barthez204 Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Nom. Patent sternika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 A po co ? Maja rozmach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 A po co ? Maja rozmachTaki spadek po komunie,został związek i paru cwaniakom leci kaska za wydanie papieru. Takich ewenementów jest więcej jak choćby słynne PZW,PZŁ,PZD i inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SzymusS Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 W Polsce trzeba miec jakies zezwolenie powyzej 10hp?Nie od 10hp, ale od 10KW (czyli 13 koni z kawalkiem) Sent from my SM-G965F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Kwestia ze trzeba miec jakiekolwiek pozwolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -PYTOON- Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Taki spadek po komunie,został związek i paru cwaniakom leci kaska za wydanie papieru. Takich ewenementów jest więcej jak choćby słynne PZW,PZŁ,PZD i inne. Mnie Paweł martwi tylko, że ludzie są niedouczeni i nie mają kultury. Idąc na kurs chcąc nie chcąc musi znać minimum przepisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Przestań proszę jakie znać, w jeden dzień kurs i egzamin, który jest pracą wspólną. Wszystkim zależy na kasie więc zdawalność 100 %, ale widocznie tak musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rapek Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Witam,potrzebuję rozszyfrować jaka to jest śruba,znalazłem na niej tylko takie numery i nie ma konkretnego oznaczenia wielkości i skoku.Wydaje mi się ze do tego silnika jest jakaś za mała(Mercury 65 km)..Po zmierzeniu średnicy 27,5 cm wychodzi że 11 ale jaki skok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 10.5 na 14 pitch do 50-65 mercury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rapek Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 10.5 na 14 pitch do 50-65 mercuryOk ,dzięki.A żeby trochę szybciej płynęła to zwiększyć skok czy większą śrubę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 (edytowane) Skok 15 lub 16Ktory to rok dokladnie silnika Edytowane 31 Lipca 2019 przez sharkfishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rapek Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 (edytowane) Stary jest ,lata 70 chyba ,,ale ładnie wygląda i chodzi,kupiłem w komplecie z kabinówką.Na razie musi wystarczyć Edytowane 31 Lipca 2019 przez rapek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Bardzo dobre silniki po naklejkach mysle ze ok 1976 plus minus 2 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Kwestia ze trzeba miec jakiekolwiek pozwolenieJak w większosci krajów Europy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 generał bryg Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Witam kolegów.mam pytanie moze ktoś kupował sruba ze sklepu śruby napędowe.Pl. chciałem zasięgnąć opini i tym sklepie ponieważ śruby sa w tym sklepie w miarę tanie i czy warto tam kupic ?z góry dziekuje za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dolot Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Kupowałem ostatnio rzeczowo i na temat nie było żadnych problemów śruba hula nie ma bicia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 generał bryg Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Dzieki kolego za info.czyli mówisz ze smialo można brać bez stresu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mateos_74 Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Witam kolegów.mam pytanie moze ktoś kupował sruba ze sklepu śruby napędowe.Pl. chciałem zasięgnąć opini i tym sklepie ponieważ śruby sa w tym sklepie w miarę tanie i czy warto tam kupic ?z góry dziekuje za infoDwa tygodnie temu kupowałem do yamahy. Szybko, sprawnie i bez żadnych problemów. Mogę polecić. Nie było problemu z wypróbowanie i wymiana na inny rozmiar. Oklejałem tylko taśmą malarską miejsce styku śruby z nakrętką by nie było żadnego śladu. Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 generał bryg Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Dziekuje za informację. Sruba zamówiona ☺☺teraz tylko żeby test pomyślnie przeszła bo obnizylem o jeden skok niżej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 generał bryg Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Witamy .sprzedam śrubę do yamach 9.9 9 1/4 ×8 Nowa raz użyta . Z paragonem powód do mojej łódki za mały skok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
rózgaś
Sciorałem oryginalną śrubę i muszę kupić nową. Jaki skok polecacie. Jakie są różnice. Skoki są chyba od 9+ do 12. miałem chyba 11. Może ktoś ma na odkładzie używkę do przesłania na próbę. Help
Top użytkownicy dla tego pytania
55
45
26
17
Popularne dni
16 Wrz
18
21 Cze
14
15 Wrz
13
31 Lip
11
Top użytkownicy dla tego pytania
sharkfishing 55 odpowiedzi
psulek 45 odpowiedzi
Stołczynianin 26 odpowiedzi
Tresor 17 odpowiedzi
Popularne dni
16 Wrz 2020
18 odpowiedzi
21 Cze 2015
14 odpowiedzi
15 Wrz 2020
13 odpowiedzi
31 Lip 2019
11 odpowiedzi
Popularne posty
KLANADfachura
solas ma cienkie ścianki myślę że to daje jej przewagę i jeżeli mówisz o naszym wspólnym koledze to na oryginalnej śrubie pływał max 35 ( mierzone gps garmin ) a na solasie w tym samym rozmiarze co o
Agraph
Dzięki za zainteresowanie. Miałem zmienić śrubę, zmieniłem odrobinę więcej. Suzi 25 powinna załatwić sprawę
Tresor
Upał trzyma wiec trzeba mocniej dmuchający wiatrak. Zamówiłem na alli, po 6 dniach był w PL tu odleżał 12 dni i wczoraj doszedł. Wygląda ok, pasuje, łopatki są cieńsze o milimetr niż Stormowa (stor
Opublikowane grafiki
470 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi