Szymon3069 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Cześć!Mam pewien problem z ww multiplikatorem Mianowicie zazwyczaj gdy mam branie i zacinam to korbka obraza się wstecz wraz z całą szpulą, czasami przy prowadzeniu przynęt stawiających opór tez tak się dzieje.Przez to straciłem kilkanaście ryb.Coś tak czuję jakby przekładnia przeskakiwała ale z tego co widzę wygląda jak nowa Proszę i pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Łożysko oporowe wyczyść. ... może ... chyba jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Łożysko oporowe wyczyść. ... może ... chyba jestA czy muszę wtedy rozkręcać cały multik? Dasz radę jak to się robi ? Może jakis link? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Nie wiem jak w twoim multiku. .. zerknij na schemat co tam masz i jak się do tego dostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Nie wiem jak w twoim multiku. .. zerknij na schemat co tam masz i jak się do tego dostaćDo tego nie ma schematu to multik z 90 lat? Dostałem go zapakowanego w gazety ale mniej więcej co mam rozkręcić jak to wygląda? Wyczyścic jak? I nasmarować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 http://www.abugarcia.com/AbuGarcia-reel-schematics.html Szukaj może znajdziesz schemat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 I gdzie tu to łożysko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 5230 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Słuchaj u mnie w abu było w panelu bocznym z tego co pamiętam. od strony korbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 5230 ? To jest łożysko na szpuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Ale ze schematu nie możecie stwierdzić gdzie jest to łożysko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Ale ze schematu nie możecie stwierdzić gdzie jest to łożysko?A ty nie możesz ? Jak bym mógł to bym Ci powiedział dokładnie co i jak... mogę ci tylko wskazać drogę. Bo z multikami i ich rozbieraniem mam małe doświadczenie ... poszukaj części która odpowiada za blokowanie obrotów wstecznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 ?Myślę że wewnątrz panela trzeba szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Rozumiem Coś takiego znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 http://www.realsreels.com/servicing/servicingtuningABUBlackMax.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 (edytowane) Anti revers bushingA łożysko widać jak byk w panelu ... takie rolki w koszyku w drive side coverZa dużo smaru może masz... wyczyść delikatnie te waleczki i anti revers bushing i ma latać Edytowane 21 Czerwca 2015 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Anti revers bushingA łożysko widać jak byk w panelu ... takie rolki w koszyku w drive side coverZa dużo smaru może masz... wyczyść delikatnie te waleczki i anti revers bushing i ma lataćWybacz moja ciemnotę widać to na zdjęciu? Czyli muszę rozkręcać cały panel boczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 (edytowane) Jest w panelu bocznym to łożysko powinno być suche, Edytowane 21 Czerwca 2015 przez minecjusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 (edytowane) Ta dziurka w drive side cover z której wychodzi korbki Edytowane 21 Czerwca 2015 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 ok juz rozkręcam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Wyczyściłem ale nie pomogło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Umyles benzyną ? Te wałeczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 (edytowane) Nie? Wrócę z ryb tobą info co ja tam zrobiłem Edytowane 21 Czerwca 2015 przez Szymon3069 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 (edytowane) Dobra zdjęć nie mam ale wyczyściłem to co mi kazałeś woda i szmatą (już nie były "śliskie" ze smaru) i chodzi jeszcze gorzej (dobra wiadomości) bo wiem co mu dolega... czyli mam to umyć w benzynie czy nasmarować benzyną? Edytowane 21 Czerwca 2015 przez Szymon3069 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi