Żbiku Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Czy da radę zmienić zestaw przekładni w TP4000 '11, żeby zrobić z niego szybszą betoniarkę? Czy ktoś już dokonywał takiej przeróbki? Podejrzewam, że do wymiany byłoby koło główne, wormshaft, pinion i chyba zębatka na górze worma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 powinno pasowac z modelu xg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 1 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Już mam zamówiony komplet do przekładki u Mefiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Chyba pisal-przekladal Godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Przekładałem ale w TPSW4000XG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 (edytowane) w stelli 10 4000 działa opcja z podmianką z XG na zwykłe 5-1 więc analogicznie w TP powinno działać w drugą stronę z 5-1 na XG Edytowane 6 Lipca 2015 przez hasior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 w stelli 10 4000 działa opcja z podmianką z XG na zwykłe 5-1 więc analogicznie w TP powinno działać w drógą stronę z 5-1 na XGBody jest takie same więc nie ma najmniejszego problemu z podmianą. Koło główne, worm, pinion i kółko napędowe piniona- 4 pozycje i jazda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 24 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 (edytowane) Dziś dotarła zamówiona 1,5 miesiąca temu kompletna przekładnia od TP 4000 '11 XG. Oczywiście zaraz po powrocie z pracy w pierwszej kolejności usiadłem do wymiany. Wszystko odbyło się ładnie i szybko, bez zbędnych komplikacji. Pasuje idealnie. Wymiana nastąpiła w praktycznie nowym egzemplarzu, stąd całość myślę, że ładnie się ułoży i dopasuje. Jutro lub w niedzielę testy na wiślanych boleniach Edytowane 24 Lipca 2015 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 25 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Dziś odbył się pierwszy 3-godzinny boleniowy test "nowego-szybkiego" TP. Wszystko spasowane bardzo ładnie, kręci bardzo płynnie i, co najważniejsze, szybko Niestety pogoda i bolenie nie dopisały... Tak więc potwierdzam bezproblemową możliwość wymiany napędu w TP4000 '11 ze "standardowego" na szybkie XG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 Dziś odbył się pierwszy 3-godzinny boleniowy test "nowego-szybkiego" TP. Wszystko spasowane bardzo ładnie, kręci bardzo płynnie i, co najważniejsze, szybko Niestety pogoda i bolenie nie dopisały... Tak więc potwierdzam bezproblemową możliwość wymiany napędu w TP4000 '11 ze "standardowego" na szybkie XG Pod bolki trzeba było SW nabyć, a tego ewentualnie sprzedać. SW do emerytury by służył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 26 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 Nie chciałem kolejnego kręcioła kupować. A przy moich 20-25 wypadach na bolki w sezonie taki przerabiany TP '11 też wytrzyma do emerytury u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 Kuba, nie przejmuj się. Wiek emerytalny i tak jest wielkim ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 (edytowane) . Edytowane 12 Sierpnia 2015 przez zenek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi