Skocz do zawartości
  • 0

Kamera do echosondy Lowrance HDS gen3

siarq

Pytanie

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Podłączysz kążdą która ma jack RCA

wszystko zależy od kasy ile mozeż na to pzreznaczyć.
ozna kupić cos za ok 1500 zł
jak i za ok 8-10 i więcej tysi w zalezości od osprzętu, długości kabla itp.

jak np http://www.splashcamstore.com/product-p/dbhdbas.htm
mozna kupic takze ten sprzęt w PL

• 0

Rozbieżności cenowe napewno są spore jak we wszystkim. Im lepszy sprzęt tym cena w górę. Jeśli chodzi o podłączenie kamery to należy nabyć oryginalny przewod z lowrance który z drugiej strony ma wejście jack + chyba 9pin i do tego jack kamera + zasilanie z aku czy echo zasila kamere?

• 0

Rozbieżności cenowe napewno są spore jak we wszystkim. Im lepszy sprzęt tym cena w górę. Jeśli chodzi o podłączenie kamery to należy nabyć oryginalny przewod z lowrance który z drugiej strony ma wejście jack + chyba 9pin i do tego jack kamera + zasilanie z aku czy echo zasila kamere?

@siraq

Jak nie będziesz miał tego przewodu to nie podłączysz kamery  - jasna sprawa.

chinch to sygnał nie zasilanie:

https://pl.wikipedia.org/wiki/Z%C5%82%C4%85cze_RCA

ten przewód nie zasili Ci kamery.

• 0

http://www.cabelas.com/product/Lowrance-reg-HDS-Gen-Video-Adapter-Cable/1611727.uts

Tj oryginalny kabel od hds . I jeśli dobrze Cię rozumiem to z niego przechwytujemy po jacku tylko obraz a zasilanie bierzemy z aku. Bo kamera nie ma takiego wejścia jakim zakończony jest kabel. Bawiłes się tego typu kamerami do 2000zl na naszych wodach? Jaki zasięg widoczności można uzyskać ? Wiem że to zależy od wody przejrzystości i wielu innych czynników . ale nigdy nie miałem z tym doczynienia a nie chciał bym wydać pieniędzy w bloto

Edytowane przez siarq

• 0

Znam ten kabel.
tak jest, tym kablem tylko obraz idzie.
Kamera musi byc podłaczona do zasilania.
na łodzi na której to widziałem była sieć elektryczna ale moze byc też odpowiedniej pojemności akumulator.
Nie miałem okazji uzywac jak to nazwałeś kamer do 2 tyś. ale wydaje mi sie , że bedzie to niezbyt dobry zakup.
jaki zasięg? taki na jaki pozwoli pzrezroczystośc wody i oświetlenie, są też kamery z podczerwienią.
Do celów wędkarskich moim zdaniem kamera to trochę przesada ale nikt nikomu nie broni ;-)