siarq Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Witam wszytskich Mam Pytanie , czy ktos z szanownych kolegów orientuje sie w temacie kamer podowdnych , które mozna podlaczyc do HDS 7" gen 3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bierjoza Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Podłączysz kążdą która ma jack RCA wszystko zależy od kasy ile mozeż na to pzreznaczyć.ozna kupić cos za ok 1500 złjak i za ok 8-10 i więcej tysi w zalezości od osprzętu, długości kabla itp.jak np http://www.splashcamstore.com/product-p/dbhdbas.htmmozna kupic takze ten sprzęt w PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 27 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Rozbieżności cenowe napewno są spore jak we wszystkim. Im lepszy sprzęt tym cena w górę. Jeśli chodzi o podłączenie kamery to należy nabyć oryginalny przewod z lowrance który z drugiej strony ma wejście jack + chyba 9pin i do tego jack kamera + zasilanie z aku czy echo zasila kamere? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bierjoza Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Rozbieżności cenowe napewno są spore jak we wszystkim. Im lepszy sprzęt tym cena w górę. Jeśli chodzi o podłączenie kamery to należy nabyć oryginalny przewod z lowrance który z drugiej strony ma wejście jack + chyba 9pin i do tego jack kamera + zasilanie z aku czy echo zasila kamere? @siraq Jak nie będziesz miał tego przewodu to nie podłączysz kamery - jasna sprawa.chinch to sygnał nie zasilanie:https://pl.wikipedia.org/wiki/Z%C5%82%C4%85cze_RCAten przewód nie zasili Ci kamery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 27 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 (edytowane) http://www.cabelas.com/product/Lowrance-reg-HDS-Gen-Video-Adapter-Cable/1611727.utsTj oryginalny kabel od hds . I jeśli dobrze Cię rozumiem to z niego przechwytujemy po jacku tylko obraz a zasilanie bierzemy z aku. Bo kamera nie ma takiego wejścia jakim zakończony jest kabel. Bawiłes się tego typu kamerami do 2000zl na naszych wodach? Jaki zasięg widoczności można uzyskać ? Wiem że to zależy od wody przejrzystości i wielu innych czynników . ale nigdy nie miałem z tym doczynienia a nie chciał bym wydać pieniędzy w bloto Edytowane 27 Czerwca 2015 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bierjoza Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Znam ten kabel.tak jest, tym kablem tylko obraz idzie.Kamera musi byc podłaczona do zasilania.na łodzi na której to widziałem była sieć elektryczna ale moze byc też odpowiedniej pojemności akumulator.Nie miałem okazji uzywac jak to nazwałeś kamer do 2 tyś. ale wydaje mi sie , że bedzie to niezbyt dobry zakup.jaki zasięg? taki na jaki pozwoli pzrezroczystośc wody i oświetlenie, są też kamery z podczerwienią.Do celów wędkarskich moim zdaniem kamera to trochę przesada ale nikt nikomu nie broni ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 27 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Ok dzięki. Tak myślałem ze zasilanie osobno musi iść. Wychodzi na to ze kamera lowrance ma chyba wejście 9pin + ten jack i zasilana jest przez echo. Jednak jej napewno kupować nie będę Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bierjoza Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Ok dzięki. Tak myślałem ze zasilanie osobno musi iść. Wychodzi na to ze kamera lowrance ma chyba wejście 9pin + ten jack i zasilana jest przez echo. Jednak jej napewno kupować nie będęPzdr@siarq O ile sie nie mylę to Lowrance nie ma kamer podwodnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 30 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Tak oni maja takie do mocowania na lodziach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
siarq
Witam wszytskich
Mam Pytanie , czy ktos z szanownych kolegów orientuje sie w temacie kamer podowdnych , które mozna podlaczyc do HDS 7" gen 3?
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi