mawer65 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Witam wszystkich gorąco.Od kilku tygodni śledzę forum i postanowiłem również spróbować swoich sił w rodbuidingu:).Na początek wziąłem się za przeróbkę swojego spinningu na który łowię już ok 12 lat.Kij o którym mowa to shimano technium DF 270,15-40g.Wędkę rozebralem z korka i przelotek,a blank oskurowalem z lakieru.Zakupiłem trochę komponentów i postanowiłem działać.Z wiązku z tym mam pytanie dotyczące przelotek.Kij oginalnie ubrany był w 6 przelotek+ szczyt.Pomierzylem i wygląda że przelotki to fuji sic:30SVSG,20,16,12,10,7LVSG+szczyt.Rękojeść postanowiłem zrobić dzielona i trochę ją skrócić.Kołowrotek jaki używam to shimano4000.Pomyślałem że śmiało mógłbym ze dwie przelotki zamienić i dwie dozucic.Jakie macie pomysły?z góry dziękuję za pomoc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Ja na kolegi miejscu cały set przelotek bym zmieniłDla przykładu Fuji Alconite w takim zestawie klasycznym 25-16-10 Y8YL7L i do końca 6 lub 5,5 Lna szczyt SIC FST 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mawer65 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Dzięki Hubertus,też się nad tym zastanawiałem.Myślałem nawet żeby zrobić w KR.Pokombinuje jeszcze z oryginalnymi,może jeszcze ktoś coś podpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 (edytowane) Moim skromnym zdaniem do kijka ( do jego c.w.) pasował by najbardziej set z Fuji alconite KT,a z orginalnego setu zostawił bym 30,16,10,7 + dokupiłbym 5x 5,5L i top.Spacing bardziej tradycyjny masz tu. http://merricktackle.com/tips/Fuji-new-Light-Chart1.pdf Edytowane 21 Czerwca 2015 przez Paavo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mawer65 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Witam ponownie.Trochę to trwało ale w końcu prace ruszyły:)ale może zacznę od początku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mawer65 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 (edytowane) Panowie jak tu dodać zdjęcia przez telefon bo kombinuje i nic nie chce się załadować.OK chyba ogarnąłem zaraz wstawię kilka fotek. Edytowane 1 Września 2015 przez mawer65 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mawer65 Opublikowano 1 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 A więc od początku.Wędka którą przerabialem wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mawer65 Opublikowano 1 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Wędkę rozebralem z przelotek i rękojeści a blank oczyscilem z lakieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mawer65 Opublikowano 1 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Następnie wziąłem się za budowę wrapera i poczynilem małe zakupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mawer65 Opublikowano 1 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Jutro wstawię resztę fotek bo coś słabe te zdjęcia,za bardzo zmniejszone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mawer65 Opublikowano 1 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 No i dalej,klejenie korka i toczenie rękojeści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mawer65 Opublikowano 1 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Ustawienie przelotek,z tym było trochę zabawy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mawer65 Opublikowano 1 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Omotki,z tym miałem najwięcej problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Jak na pierwszy raz to bardzo wporzadku Fore moze jeszcze bym z deka podszlifowal bardziej pod rozmiar uchwytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Ale warsztat na grubości, tyle szpulek w jednym miejscu to eyegasm[emoji41] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Jak na pierwszy raz to bardzo wporzadku Fore moze jeszcze bym z deka podszlifowal bardziej pod rozmiar uchwytu.U Ciebie to …wrodzone. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Ale warsztat na grubości, tyle szpulek w jednym miejscu to eyegasm[emoji41] Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkOstro wystartował. I to z takim kijem do przezbrojki!!!ODWAŻNY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 U Ciebie to …wrodzone. Coz zrobic, nie lubie bulowatych rekojesci Wole tak: Niz tak: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mawer65 Opublikowano 1 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Dobre,he he,to chyba podszlifuje,też wolę cieniej:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Dobre,he he,to chyba podszlifuje,też wolę cieniej:) Sila sugestii A tak bardziej serio, to dobrac odpowiednie ksztaly i wielkosci, zeby wszystko sie ladnie zgralo... zajmuje troche czasu i sleczenia przy tokarce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mawer65 Opublikowano 2 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Sila sugestii A tak bardziej serio, to dobrac odpowiednie ksztaly i wielkosci, zeby wszystko sie ladnie zgralo... zajmuje troche czasu i sleczenia przy tokarce.Zdaję sobie z tego sprawę i jestem pełen podziwu dla niektórych projektów,gdzie każdy detal jest dopracowany co do milimetra.Musi jeszcze trochę wody upłynąć...:)ale jak to mówią,praktyka czyni mistrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mawer65 Opublikowano 5 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 No i wreszcie lakier,maszynka jakiej użyłem ma ok 32obr/min.Myślałem ze będzie za dużo ale wyszło ok.Lakier Pro Kote kładziony na dwa razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mawer65 Opublikowano 5 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Wędka jest już po testach.szczupaki 65,71cm i okonie pomiędzy 20-35cm.Reasumując jestem bardzo zadowolony z efektu jaki uzyskałem.Łowiac tyle lat tą wędka po przeróbce to zupelnie inny kijek,szybszy,bardziej czuły i mocniej pracuje szczytem a co najważniejsze pewnie trzyma ryby.Jeżeli chcecie zacząć swoją przygodę z rodbuildingiem to polecam na pierwszy ogień przezbroic jakiś stary kij,będziecie zaskoczeni co można uzyskać a i błędy jakie popełnicie mniej bolą☺Tylko pamiętajcie że to wciąga????Dziękuję wszystkim za cenne rady i pomoc.Kilka fotek gotowego kijka: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 I luks, ale foty to wieksze bys wstawil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mawer65 Opublikowano 5 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Ok.jak będę miał dostęp do kompa to powstawiam,bo z telefonu nieogarniam.☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi