Skocz do zawartości

Zestawienie wagowe przelotek / Guides weight chart

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • 1 rok później...

Pytanie odnosnie sic slim ? Zakladal ktoś  ? Jak wygląda w  nich pierścień ? Tak samo cienki jak w torzittach czy grubszy dużo ? Generalnie interesuję mnie czy sic slim jest odpowiednikiem  torzitte jesli chodzi o grubość ringu , bo jeśli chodzi o wagę całej przelotki zdaje sobie sprawę ,że slimy są cięższe..

Edytowane przez "Paweł"
  • Like 1

• 4 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
  • 1 rok później...

Posiadam w swoim spinningu następujące przelotki i nie mogę znaleźć maila, w którym była ich nazwa. Czy jest ktoś w stanie rozpoznać ze zdjęcia co to to jest? Wiem tyle, że były montowane przelotki Fuji, a spinning blaas 9610-2N kosztował mnie ponad 1100zł, ale jaki dokładnie to model przelotek nie przypomne sobie sam?

Nire wiem też czy w sensownym miejscu to wstawiłem, ale nie chiałem nowego tematu zakładać

post-62344-0-88139300-1580920603_thumb.jpg

Edytowane przez Squidward

Posiadam w swoim spinningu następujące przelotki i nie mogę znaleźć maila, w którym była ich nazwa. Czy jest ktoś w stanie rozpoznać ze zdjęcia co to to jest? Wiem tyle, że były montowane przelotki Fuji, a spinning blaas 9610-2N kosztował mnie ponad 1100zł, ale jaki dokładnie to model przelotek nie przypomne sobie sam?

Nire wiem też czy w sensownym miejscu to wstawiłem, ale nie chiałem nowego tematu zakładać

Wygląda na Fuji Alconite systemu KR, BKLAG

• 2 miesiące temu...

Mam pytanie, które z przelotek Fuji w stalowych ramkach będą najlżejsze? SIC Slim, Fazlite czy jeszcze jakiś inny model?

Waga stalowych ramek Fuji jest taka sama, niezależnie od rodzaju pierścienia.

Przelotki SlimSic będą lżejsze ze względu na cieńsze pierścienie, aczkolwiek niewiele lżejsze.

Według mnie jedyną prawdziwą alternatywą są (świetne zresztą) przelotki SeaGuide.

Dla przykładu, w systemie KR:

startowa 20H Fuji AG waży 4,3g

SeaGuide LS (pierścien cyrkonowy) 3,4g

SeaGuide RS 2,8g.

Im mniejszy romiar przelotki, tym różnica wagowa pomiędzy SG i Fuji będzie mniejsza.

Nie robiłem nigdy aż tak dokładnego zestawienia, ale przypuszczam, że w przypadku najmniejszych przelotek różnice będą naprawdę minimalne, na granicy błędu pomiarowego mojej wagi. Mam nadzieję, że w czymś pomogłem.

Edytowane przez kineret

Dziękuję za odpowiedź. Mi właśnie chodziło w tym przypadku o dobór przelotki, która nie będzie za lekka, ale też będzie trochę lżejsza od Alconite.

Zdaję sobie sprawę, że brzmi to dosyć dziwnie, ale nie lubię niekiedy dawać tytanów, aby maksymalnie wyżyłować kij.

Wręcz niekiedy lubię je przymulić. Trochę się ludzie dziwią odnośnie moich wyborów, ale jak coś działa to po co to zmieniać.

• 1 rok później...
  • 11 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...