Skocz do zawartości
  • 0

Ktokolwiek widział lub posiada

miramar69

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Fajnie by było, tylko ta średnica duża rurki. A ten co na zdjęciu to prawie 9 Euro plus wysyłka.

Jak się dowiesz ile ten z linku kosztuje to daj znać.

Ja z nierdzewki przerobię ten.

Na płasko na dystansach przyspawam rurkę z dziurką do blaszki, a blaszkę przykręcę chyba w tym samym miejscu co i Ty planujesz.

A ta mniejszą rurkę skrócę, lub zrobię dwie dziurki aby mieć regulację opuszczenia.

post-51341-0-51401800-1434999549_thumb.jpg

Mam nadzieję że rozumiesz o co mi chodzi ;-)

• 0

Z tego co wiem to najmniejsze mają Fi 12mm, mnie to nie przeszkadza, bo pomiędzy to ustrojstwo a pręt alu (stanowiący sztycę ) będzie dołożona tuleja z teflonu.

A dokładnie potrzeba dwa takie cudaki dolny i górny.

Edytowane przez miramar69

• 0

Fajnie by było, tylko ta średnica duża rurki. A ten co na zdjęciu to prawie 9 Euro plus wysyłka.
Jak się dowiesz ile ten z linku kosztuje to daj znać.

Ja z nierdzewki przerobię ten.
Na płasko na dystansach przyspawam rurkę z dziurką do blaszki, a blaszkę przykręcę chyba w tym samym miejscu co i Ty planujesz.

A ta mniejszą rurkę skrócę, lub zrobię dwie dziurki aby mieć regulację opuszczenia.

Mam nadzieję że rozumiesz o co mi chodzi ;-)

Nie obawiasz sie ze jak przetwornik o cos uderzy to będzie kuku?

• 0

Jeżeli przydzwonię przetwornikiem to wcześniej musiał bym przydzwonić silnikiem i to dopiero jest KUKU  B)  :rolleyes:  !!!! a po takim KUKU jakiś tam przetwornik nie ma już znaczenia ;) :( .

Rozważałem przykręcenie przetwornika na stałe do pawęży, ale chyba jednak lepszym rozwiązaniem jest wykombinowanie jakiegoś ruchomego ustrojstwa. Jest możliwość regulacji głębokości zanurzenia go , a w czasie transportu, wodowania i przemieszczania się z miejsca na miejsce można go podnieść do góry.

• 0

No i śmiech na sali !!!! zadzwoniłem pod wskazany adres - Pani mnie poinformowała że czas oczekiwaniato  5 tygodni oraz nie ma tego od ręki a trzeba złożyć zamówienie ,które jest realizowane poza granicami kraju - P O R Ż K A !!!!!

• 0

Mariusz, taniej Ci będzie to kupić w sklepie za granicą niż CNC (chyba że ktoś po koleżeńsku Ci to zrobi).

Sam materiał w takim kawałku będzie kosztował - aluminium, nierdzewka, mosiądz, miedź.

Coś podobnego:

http://www.goodhanduk.co.uk/Catalogue/Standard-Parts/Tubular-Connection-Elements/Flange-Clamps-Aluminium-K0479/FLANGE-CLAMP-CAST-ALUMINIUM-FORM-A-A12-K0479512

i

http://www.kipp.com/gb/en/Products/Operating-parts-standard-elements/Tubular-connection-elements/K0479-1-Flange-clamps-in-aluminium.html

i

http://export.rsdelivers.com/product/rosekrieger/12300000020/rosekrieger-die-cast-aluminium-fk-flange-clamp-301mm-round-tube-m8-thread/3737604.aspx

Jak masz w okolicy jakiś sklep hydrauliczny czy metalowy to się przejdź - czasami mają tam różne dziwne uchwyty - sam się przekonałem nie raz o tym, człowiek szuka po necie nie wiadomo czego  - a rozwiązanie w sklepie obok.

Edytowane przez Pietruk

• 0

Wygląda na to że trzeba skożystać z usług CNC. Jes ktoś kto ma dostęp do tego??????

Uchwyt sam zrobiłem, taki http://jerkbait.pl/topic/35797-tuning-przy-łódce-akcesoria-i-inne/page-2 .Wieczorem wkleję fotę jak wygląda przy łodzi.

I foto

post-46503-0-70847600-1435083088_thumb.jpeg

Edytowane przez welpa1809

• 0

Nie bardzo rozumiem o co pytasz teraz, czy o to co widzisz na foto, czy o to co mam zamiar zrobić? 

Po prosu rozwiń swoja myśl :-)

Chodzi o to ze zdjecia, jak dla mnie wyglada ze jest to zamocowane z boku lodki i jak spotka na swej drodze konar lub nie daj boże kamyk bedzie kłopot. 

• 0

Chodzi o to ze zdjecia, jak dla mnie wyglada ze jest to zamocowane z boku lodki i jak spotka na swej drodze konar lub nie daj boże kamyk bedzie kłopot. 

Jeżeli przydzwonię przetwornikiem to wcześniej musiał bym przydzwonić silnikiem i to dopiero jest KUKU  B)  :rolleyes:  !!!! a po takim KUKU jakiś tam przetwornik nie ma już znaczenia ;) :( .

Mariusz już Ci odpowiedział. Moje zdanie jest takie same. 

Poza pływającym zielskiem nic nigdy nie zaczepiłem taką konstrukcją. 

Poza tym ta łódeczka to już historia.

• 0

ZNALAZŁEMMMMM!!!!!!

Może nie dokładnie to czego szukałem ,ale też mieści się w projekcie oraz spełnia projektowe wymagania.

Myślę że, jak tylko dotrą części ruszy "budowa" .

Efekty pokażę niedługo na zdjęciach. ;) :) .

post-47757-0-26117300-1435130437_thumb.jpg

post-47757-0-90606000-1435130438_thumb.gif

• 0

Czyli kolegą miramar69 pływa tylko na wstecznym, bo chyba że ma silnik z przodu, że twierdzi że musiałby przywalic najpierw silnikiem. Zagrożenia nie ma jak się plywa po jeziorach, ale zapraszam nad jakąkolwiek dziką rzekę i przetwornik do wymiany po jednym pływaniu

• 0

Jak uwzględnisz głębokość zanurzenia silnika i przetwornika to będziemy w domu.

Mi raczej o to chodziło.

Mój przetwornik może z 10 cm był zanurzony. A jak coś trafię, to najpierw kilem od łodzi, jak kil nie podniesie łodzi, to wtedy sztyca od przetwornik się zegnie, a na końcu urwie silnik. 

• 0

Dlatego proszę kolegi ,gdy zmieniam miejscówki zawsze podnoszę przetwornik echa do góry  ;) . Dlatego również montował będę swój nowy przetwornik w nowej łajbie w sposób umożliwiający takie działanie. Pierwotny projekt (najprościejszy) to przymocowanie przetwornika na stałe do pawęży i on mógłby przynieść opisany przez Ciebie efekt.  Sztyca do której jest przymocowany przetwornik jest dodatkowo z rurki a nie z pełnego pręta (to takie dodatkowe zabezpieczenie). Z wysuniętym/opuszczonym przetwornikiem pływam tylko z małą prędkością - trolingową. ;) .

Poza tym 90% czasu pływam po najgorszej nawigacyjnie rzece - WIŚLE - proszę Pana  ;) , a po kilku latkach co nieco się nauczyłem a właściwie życie mnie nauczyło.