miramar69 Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 (edytowane) Gdzie to mogę kupić lub może ktoś z Was dysponuje takim czymś jak na poniższym zdjęciu: lub czymś bardzo podobnym w zastosowaniu?????? Edytowane 22 Czerwca 2015 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Może pomoże http://www.stmech.pl/zaciski-c-108 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Czy chcesz przetwornik od echa zamontować na tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 22 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Może pomoże http://www.stmech.pl/zaciski-c-108 Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 22 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Czy chcesz przetwornik od echa zamontować na tym?Dobrze kombinujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Fajnie by było, tylko ta średnica duża rurki. A ten co na zdjęciu to prawie 9 Euro plus wysyłka. Jak się dowiesz ile ten z linku kosztuje to daj znać. Ja z nierdzewki przerobię ten. Na płasko na dystansach przyspawam rurkę z dziurką do blaszki, a blaszkę przykręcę chyba w tym samym miejscu co i Ty planujesz. A ta mniejszą rurkę skrócę, lub zrobię dwie dziurki aby mieć regulację opuszczenia. Mam nadzieję że rozumiesz o co mi chodzi ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 22 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 (edytowane) Z tego co wiem to najmniejsze mają Fi 12mm, mnie to nie przeszkadza, bo pomiędzy to ustrojstwo a pręt alu (stanowiący sztycę ) będzie dołożona tuleja z teflonu.A dokładnie potrzeba dwa takie cudaki dolny i górny. Edytowane 22 Czerwca 2015 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 A to rozumiem że na stałe chcesz. Mój ma być demontowalny, gdyż używam echa też na innych łodziach. Jak już zrobisz to się pochwal, ciekaw jestem Twojego patentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 22 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Jest Ktoś ???? kto to może dla mnie kupić ???? Może gdzieś w sklepach , marketach jest takie coś do dostania od ręki ???? Proszę o info i pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esoxlucius1 Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Fajnie by było, tylko ta średnica duża rurki. A ten co na zdjęciu to prawie 9 Euro plus wysyłka.Jak się dowiesz ile ten z linku kosztuje to daj znać. Ja z nierdzewki przerobię ten.Na płasko na dystansach przyspawam rurkę z dziurką do blaszki, a blaszkę przykręcę chyba w tym samym miejscu co i Ty planujesz. A ta mniejszą rurkę skrócę, lub zrobię dwie dziurki aby mieć regulację opuszczenia.Przyłapać test10010.jpg Mam nadzieję że rozumiesz o co mi chodzi ;-) Nie obawiasz sie ze jak przetwornik o cos uderzy to będzie kuku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Nie obawiasz sie ze jak przetwornik o cos uderzy to będzie kuku?Nie bardzo rozumiem o co pytasz teraz, czy o to co widzisz na foto, czy o to co mam zamiar zrobić?Po prosu rozwiń swoja myśl :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Jeżeli przydzwonię przetwornikiem to wcześniej musiał bym przydzwonić silnikiem i to dopiero jest KUKU !!!! a po takim KUKU jakiś tam przetwornik nie ma już znaczenia .Rozważałem przykręcenie przetwornika na stałe do pawęży, ale chyba jednak lepszym rozwiązaniem jest wykombinowanie jakiegoś ruchomego ustrojstwa. Jest możliwość regulacji głębokości zanurzenia go , a w czasie transportu, wodowania i przemieszczania się z miejsca na miejsce można go podnieść do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Może pomoże http://www.stmech.pl/zaciski-c-108No i śmiech na sali !!!! zadzwoniłem pod wskazany adres - Pani mnie poinformowała że czas oczekiwaniato 5 tygodni oraz nie ma tego od ręki a trzeba złożyć zamówienie ,które jest realizowane poza granicami kraju - P O R Ż K A !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Tak też myślałem patrząc na adres pliku pdf.Pozostanie Ci zakup za granicą lub coś pospawać z nierdzewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Wygląda na to że trzeba skożystać z usług CNC. Jes ktoś kto ma dostęp do tego?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 (edytowane) Mariusz, taniej Ci będzie to kupić w sklepie za granicą niż CNC (chyba że ktoś po koleżeńsku Ci to zrobi).Sam materiał w takim kawałku będzie kosztował - aluminium, nierdzewka, mosiądz, miedź. Coś podobnego:http://www.goodhanduk.co.uk/Catalogue/Standard-Parts/Tubular-Connection-Elements/Flange-Clamps-Aluminium-K0479/FLANGE-CLAMP-CAST-ALUMINIUM-FORM-A-A12-K0479512ihttp://www.kipp.com/gb/en/Products/Operating-parts-standard-elements/Tubular-connection-elements/K0479-1-Flange-clamps-in-aluminium.htmlihttp://export.rsdelivers.com/product/rosekrieger/12300000020/rosekrieger-die-cast-aluminium-fk-flange-clamp-301mm-round-tube-m8-thread/3737604.aspx Jak masz w okolicy jakiś sklep hydrauliczny czy metalowy to się przejdź - czasami mają tam różne dziwne uchwyty - sam się przekonałem nie raz o tym, człowiek szuka po necie nie wiadomo czego - a rozwiązanie w sklepie obok. Edytowane 23 Czerwca 2015 przez Pietruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 (edytowane) Wygląda na to że trzeba skożystać z usług CNC. Jes ktoś kto ma dostęp do tego?????? Uchwyt sam zrobiłem, taki http://jerkbait.pl/topic/35797-tuning-przy-łódce-akcesoria-i-inne/page-2 .Wieczorem wkleję fotę jak wygląda przy łodzi.I foto Edytowane 23 Czerwca 2015 przez welpa1809 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 I druga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esoxlucius1 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Nie bardzo rozumiem o co pytasz teraz, czy o to co widzisz na foto, czy o to co mam zamiar zrobić? Po prosu rozwiń swoja myśl :-)Chodzi o to ze zdjecia, jak dla mnie wyglada ze jest to zamocowane z boku lodki i jak spotka na swej drodze konar lub nie daj boże kamyk bedzie kłopot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Chodzi o to ze zdjecia, jak dla mnie wyglada ze jest to zamocowane z boku lodki i jak spotka na swej drodze konar lub nie daj boże kamyk bedzie kłopot. Jeżeli przydzwonię przetwornikiem to wcześniej musiał bym przydzwonić silnikiem i to dopiero jest KUKU !!!! a po takim KUKU jakiś tam przetwornik nie ma już znaczenia .Mariusz już Ci odpowiedział. Moje zdanie jest takie same. Poza pływającym zielskiem nic nigdy nie zaczepiłem taką konstrukcją. Poza tym ta łódeczka to już historia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 (edytowane) ZNALAZŁEMMMMM!!!!!!Może nie dokładnie to czego szukałem ,ale też mieści się w projekcie oraz spełnia projektowe wymagania.Myślę że, jak tylko dotrą części ruszy "budowa" .Efekty pokażę niedługo na zdjęciach. . Edytowane 24 Czerwca 2015 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esoxlucius1 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Czyli kolegą miramar69 pływa tylko na wstecznym, bo chyba że ma silnik z przodu, że twierdzi że musiałby przywalic najpierw silnikiem. Zagrożenia nie ma jak się plywa po jeziorach, ale zapraszam nad jakąkolwiek dziką rzekę i przetwornik do wymiany po jednym pływaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Jak uwzględnisz głębokość zanurzenia silnika i przetwornika to będziemy w domu.Mi raczej o to chodziło.Mój przetwornik może z 10 cm był zanurzony. A jak coś trafię, to najpierw kilem od łodzi, jak kil nie podniesie łodzi, to wtedy sztyca od przetwornik się zegnie, a na końcu urwie silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esoxlucius1 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 No to się nie zrozumielismy, mi chodziło o uderzenie w coś co się znajdzie obok łodzi, nie centralnie pod. I wtedy dobrze by było jakby uchwyt od przetwornika mógł się zlozyc. Kilka razy miałem taka przygodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 (edytowane) Dlatego proszę kolegi ,gdy zmieniam miejscówki zawsze podnoszę przetwornik echa do góry . Dlatego również montował będę swój nowy przetwornik w nowej łajbie w sposób umożliwiający takie działanie. Pierwotny projekt (najprościejszy) to przymocowanie przetwornika na stałe do pawęży i on mógłby przynieść opisany przez Ciebie efekt. Sztyca do której jest przymocowany przetwornik jest dodatkowo z rurki a nie z pełnego pręta (to takie dodatkowe zabezpieczenie). Z wysuniętym/opuszczonym przetwornikiem pływam tylko z małą prędkością - trolingową. .Poza tym 90% czasu pływam po najgorszej nawigacyjnie rzece - WIŚLE - proszę Pana , a po kilku latkach co nieco się nauczyłem a właściwie życie mnie nauczyło. Edytowane 24 Czerwca 2015 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robas Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 czytałem że można zamocować wewnątrz łodzi , czy to nie będzie najlepszy sposób ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
miramar69
Gdzie to mogę kupić lub może ktoś z Was dysponuje takim czymś jak na poniższym zdjęciu:
lub czymś bardzo podobnym w zastosowaniu??????
Edytowane przez miramar69Odnośnik do komentarza
33 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi