hlehle Opublikowano 2 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Skoro masz blisko to próbuj. Ryby tam nadal są. Jeśli ktoś łowił kiedyś 100 ryb dziennie, to faktycznie obecnie jest pustynia, ale nie każdy ma takie wspomnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Chcę się ze znajomymi przejechać nad jezioro orawskie. Cel nie wędkarski, popływać po prostu pontonami tak rekreacyjnie.Z tego co słyszałem to są tam jakieś wydzielone strefy ciszy. Szukałem odp. mapy w necie ale nie znalazłem. Może ktoś coś takiego ma? Byłbym też wdzieczny za namiar na dobry slip który nie kosztuje nie wiadomo ile euro:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Kiedy, zdrajco? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Eeee w przyszłym tygodniu. A czemu zdrajco przecież napisałem, że nie będę łowił ryb tylko pływał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 A ja bym we wrześniu pojechał z kimś nad Orawę.mam ponton który ma w tym przypadku jedną , jedyną wadę : jest "zasilnikowany" elektrycznie co ponoć na tę wodę nie wystarczy.Czy jest ktoś chętny do wspólnego wyjazdu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Eeee w przyszłym tygodniu. A czemu zdrajco przecież napisałem, że nie będę łowił ryb tylko pływał Długi weekend? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 a jak daleko to jest, jak z opłatami, slipowaniem i noclegami może ktos coś naświetlic- moze i ja bym się sklonił do odwiedzin ale dopiero kol październikaDanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 (edytowane) A ja bym we wrześniu pojechał z kimś nad Orawę.mam ponton który ma w tym przypadku jedną , jedyną wadę : jest "zasilnikowany" elektrycznie co ponoć na tę wodę nie wystarczy.Czy jest ktoś chętny do wspólnego wyjazdu ?Nie wystarczy na 100% jak dmuchnie to nie uciekniesz z bardziej odległych miejsc bo nawet na słabej spalinie ciężko się ucieka...Pamiętam taka sytuację kiedy po wczesno porannej sesji spłynęliśmy na śniadanie i z okien tarasu na którym jedliśmy patrzyliśmy jak się rozkręca wiatr. W ciągu 10 minut na wodę wypłynęło ok 20 maczków a za kolejne 10 połowa leżała na wodzie,- tak się rozkręcił wiaterk.... Edytowane 7 Sierpnia 2013 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Kiedyś myślałem, że do bezpiecznego pływania niedużym pontonem wystarczy 10KM. Teraz wiem, że od 10KM jest lepsze 15KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluzer Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 a jak daleko to jest, jak z opłatami, slipowaniem i noclegami może ktos coś naświetlic- moze i ja bym się sklonił do odwiedzin ale dopiero kol październikaDanek Też mysle nad tym by popodbijać tam gume z dna w pażdzierniku:) Kolega był 2-3 tygodnie temu na Orawie. W 2h po starcie z Krakowa (wiekszość trasy to użeranie sie z wiecznie remontowaną/zakorkowaną Zakopianką) był na miejscu. Dzień łowienia to 70zł ,za wypożyczenie łodzi z silnikiem (nie pamietam jaka wielkość łodzi i moc silnika) 240zł/dzień.Kumpel był czysto rekreacyjnie,ale jakieś pasiaki i pare szczupaczków na łodzi się zameldowało. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Też mysle nad tym by popodbijać tam gume z dna w pażdzierniku:) Kolega był 2-3 tygodnie temu na Orawie. W 2h po starcie z Krakowa (wiekszość trasy to użeranie sie z wiecznie remontowaną/zakorkowaną Zakopianką) był na miejscu. Dzień łowienia to 70zł ,za wypożyczenie łodzi z silnikiem (nie pamietam jaka wielkość łodzi i moc silnika) 240zł/dzień.Kumpel był czysto rekreacyjnie,ale jakieś pasiaki i pare szczupaczków na łodzi się zameldowało. Pozdrawiam Na dzien dzisiejszy mam zaplanowany urlop na caly pazdziernik wiec jakby co to sie pisze na taki wyjazd tylko faktycznie jest problem ze spalinaChyba ze uzbieraja sie 2 ekipy po 2 max 3 osoby na łajbe to moze nie wyjdzie tak drogoWałóweczka z PL i moze by cos z tego było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Nie wiem jak jest teraz nad Orawą ale z czasów kiedy jeździłem tam często pamiętam, że łódki które można było wypożyczyć były raczej kiepskie tzn takie, że jak wsiadło dwóch chłopa i podpięło silnik to wysokość burty wynosiła ok 15 cm od lustra wody co powodowało iż wieczorna bryza była już taka sobie do wytrzymania a przepłyniecie innej łodzi z dużą prędkością powodowało natychmiastową konieczność ustawiania się dziobem do fali...Może warto i to sprawdzić bo ogranicza to możliwości pływania bardzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Gadu gadu a ja się dalej o strefach ciszy nic nie dowiedziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 nic mi o żadnych strefach ciszy nie wiadomo, do tej pory nikt mi mandatu za pływanie na silniku spalinowym nie wlutował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielbasa99 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Chcę się ze znajomymi przejechać nad jezioro orawskie. Cel nie wędkarski, popływać po prostu pontonami tak rekreacyjnie.Z tego co słyszałem to są tam jakieś wydzielone strefy ciszy. Szukałem odp. mapy w necie ale nie znalazłem. Może ktoś coś takiego ma? Byłbym też wdzieczny za namiar na dobry slip który nie kosztuje nie wiadomo ile euro:)słabo szukałeś tu sobie popatrz bo zakaz jest , jak trafisz na kontrolerów orawskich to możesz solidnie "oberwać" ,nie są co prawda tak wredni jak na liptowskiej ale mogą być http://www.srzrada.sk/index.php?n=SrzRadaReviry.Orava Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaccoo1 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Witam, jak dobrze sobie poczytamy i wrzucimy tekst do tłumacza to wynika że zakaz pływania na silnikach spalinowych jest ale w rewirze 3 i 4 w załaczonej mapce, w wyznaczonych porach roku, a nie na całym zbiorniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 (edytowane) Czy ktoś korzystał z tego ośrodka jeśli chodzi o spanie i slipowanie łodzi i może coś doradzić??? http://www.oravskapriehrada.sk/index.php?id=2 Edytowane 5 Września 2013 przez francisco scaramanga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morales Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Dobre miejsce do wodowania łodzi jest na południowej stronie zbiornika we wsi Nove Ustie.Łatwy dojazd, twardy płaski brzeg,szeroko. Blisko do cypla na stronie północnej,gdzie kiedyś miałem dobre wyniki. Ośrodki campingowe raczej zamknięte po sezonie wakacyjnym. Rada dla tych co jadą pierwszy raz -nie wypływajcie byle czym! To duża i niebezpieczna woda,pogoda w górach szybko się zmienia,fale rosną w oczach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzagoda Opublikowano 26 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 witam..odnawiam temat,,planujemy z kumplami ruszyc tam polowic..sandacze daja rade???,jak tam teraz na Oravie???pozmienialo sie cos z lodziami???jakies lepsze???dzieki za jakie kolwiek wiadomosci i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 (edytowane) Proszę pisać gramatycznie, wypadałoby się przywitać.Witam Pana. Edytowane 7 Września 2016 przez Albatros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 (edytowane) po 2 latach..A gościu więcej postów nie napisał.Nie popatrzyłem od razu na datę i myślałem początkowo, ze jakaś wyprawa na Orawę się szykuje... Edytowane 7 Września 2016 przez jerzy6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maguras Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Wybieramy sie na Orave pod koniec października... ma ktoś jakieś sprawdone noclegi blisko wody?Jest gdzieś miejsce gdzie mozna zostawic ponton z silnikiem na wodzie? Ma ktoś konkretne namiarygdzie mozna wykupic licencje?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newrom Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Zerknij http://www.ghcompany.sk/sk/pristav-a-camping.aspxA jakbyś skorzystał to daj znać jak było, bo myślę o tym na przyszły rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Stara Hora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maguras Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Pensjonat znaleziony, całkiem tanio nad sama wodą. Jutro wyjazd, od soboty łowienie, sprzęt się szykuje, nastawienie bojowe...Zobaczymy co wyjdzie z tego wyjazdu.... jakby ktoś chciał dać jakieś rady to będę wdzięczny 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi