adamo_t Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Połamania tylko nie na kolanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Pensjonat znaleziony, całkiem tanio nad sama wodą. Jutro wyjazd, od soboty łowienie, sprzęt się szykuje, nastawienie bojowe...Zobaczymy co wyjdzie z tego wyjazdu.... jakby ktoś chciał dać jakieś rady to będę wdzięczny Daj jakieś info jaj wrócicie. Udanej wyprawy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maguras Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Parę małych sandaczy złapaliśmy, okonia trzydziestka, szczupaka z 2 kilo... były też inne spektakularne brania szczupaków przy łodzi. Zbiornik fajny, duży, ze zróżnicowanym dnem. Trafiliśmy chyba na słaby okres... bo po opadach deszczu woda podniesiona była lekko o 2 metry. Nie widziałem by na innych łodziach ktoś coś łapał. Ośrodek mieliśmy schludny lecz ze słabym dostępem do wody. Ponton na noc musieliśmy targać, bo na wodzie nie szło zostawić. Widziałem parę ośrodków godnych polecenia, ale cena troszkę wyższa. Licencje łatwo zakupić w sklepie w namiestowie, koszt to 17 euro za dzień plus 1,5 euro za rybacki listek. Jak na tak duża nieznaną wodę, wyjazd udany... następny wypad na pewno owocował by większą ilość rybek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 To w przyszłym roku się wybieram może wyskoczym razem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Też bym się pisał, podobno b. głęboka woda, a mam już trochę dość płytkiego ZZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Też bym się pisał, podobno b. głęboka woda, a mam już trochę dość płytkiego ZZ.Głęboka, to fakt. Są i miejscówki pod 30m . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Czy jest może ktoś na forum kto bywa nad jeziorem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maguras Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Ja się wybieram w piątek ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 No ja bywam. Wieje ostatnio jak ch...j. A co? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 (edytowane) Dalej pizdzi.?Jakie są teraz opłaty za dzień? Gdzie można wykupić? Edytowane 12 Października 2017 przez szczupak1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maguras Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Jutro jedziemy na Orave, w niedziele łowienie. Był ktoś ostatnimi czasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Podobno z sandaczem co raz lepiej.Napisz relację po powrocie.Dawno tam nie byłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maguras Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Dwa razy byłem i było całkiem, całkiem.... mimo małej znajomości wody coś tam złowiliśmy. Tylko te dwa wypady były w październiku, woda była wysoka.... może teraz będzie jeszcze lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 7 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2018 Mam kolegę Słowaka ktory tam łowi i ma dobre wyniki. Daj znac jak Ci poszło i jak wyglada sprawa licencji dla obcokrajowcow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
generał bryg Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 Witam, może ktos mam jakies namiary na noclegi na orawe?tak zeby bylo blisko wody , Mam zamiar wybrac sie na wedkowanie z lodzi, z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 Mam kolegę Słowaka ktory tam łowi i ma dobre wyniki. Daj znac jak Ci poszło i jak wyglada sprawa licencji dla obcokrajowcow.Kilka lat temu zezwolenie kosztowało 20eur/dzień albo 70eur/tydzień + 'rybarski listek' (coś jak karta wędkarska) za ok. 2eur/tydzień albo 7eur/rok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maguras Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Teraz zezwolenie też kosztuje 20 euro + 1,5 rybacki listek +2 euro jakaś opłata manipulacyjna.Noclegi fajne znaleźliśmy na campingu "atc jami", gościu ma domki w cenie 40 euro, czyli 10 euro na głowę, można u niego wykupić licencje. Ma też łodzie, ale drogo i z małymi silnikami. Za 80 euro za dzień ma lodź 6 m z kierownicą, a silniczek 10 koni. W ten weekend wszystkie domki były zajęte więc spaliśmy pod namiotem. Za płotem jest hotelik gdzie byliśmy w 2016 roku, ale bez bezpośredniego dostępu do wody. Obok duży hotel Studnicka, ceny są tam trochę wyższe. Jeśli chodzi o ryby, to sandacz nie dopisał, złowiliśmy tylko jednego na 4 osoby. Do tego 6 szczupaków, z czego dwa konkretne. Woda była ok 3 metry niższa niż w październiku, na miejscówkach gdzie łapaliśmy na jesień, było pusto. Podobno taki stan jest od 2 miesięcy. Jeden dzień to trochę za krótko by zlokalizować ryby, a wieczorna whisky też nie pomogła nam w łowieniu.Był to nasz trzeci wyjazd na ten zbiornik i jeśli chodzi o sandaczowanie, to lepsze wody mamy w Polsce. Nie mniej jednak jest to piękna woda z niesamowitymi widokami. Mimo, że licencję są drogie, pewnie jeszcze tam wrócimy. Pozdro 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Szczupaki z ręki czy trolla? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maguras Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Szczupaki z ręki czy trolla? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk wszystko na przynęty sandaczowe z ręki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pio76 Opublikowano 17 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2020 Orientuje się ktoś ile w tym roku kosztuje tygodniowa licencja na wędkowanie z łodzi na Orawie. Bo ponoć podrożała x2 w stosunku do ubiegłego roku i kosztuje 150 eur...nie wiem czy to prawda. Jakieś namiary gdzie się ją kupuje, czy można przez neta...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pio76 Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 Tak potwierdziłem na miejscu...na 2020 licencja spining z łódki 1 os. / 160 eur tydz., 40 eur dzień. Bardzo drogo wzrost opłaty tyg. o 100% do 2019 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hakan Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 A jak aktualnie z rybostanem na tym akwenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 A jak aktualnie z rybostanem na tym akwenie?Byłoby fajnie , gdyby był taki w naszych wodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hakan Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 To dobre info. Mój znajomy kiedyś ganiał na Orave i Lipotovską mare, z większym naciskiem na ten drugi akwen.W tym roku do mnie zadzwonił czy bym się nie chciał wybrać z nim, ale zaznaczył że ostatni raz był jakieś 8 lat temu i nie gwarantuje że będzie to udany wyjazd.Orientujesz się może też jak na Liptovskiej marze obecnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
generał bryg Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Nie jedź na mare tylko kase wydasz. Byli w tam roku plywali trzy dni i zero choć zbiornik w miarę mieli opanowany dopiero w trzeci dzień dowiedzieli się ze byla jakaś epidemia ze w 90 % padł sandacz slowakom . Ale musisz sięgnąć języka dokładnie żebyś sobie wycieczki nie zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi