Skocz do zawartości

"Szczupakowe dżerki - przynęty dobre na wiosnę"

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedy przechodząc obok stoiska z prasą w hipermarkecie zatrzymałem wzrok na okładce Wędkarskiego Świata i przeczytałem Szczupakowe dżerki - przynęty dobre na wiosnę, powiem szczerze, że nie byłem pełen najlepszych przeczuć. Jakież było moje zdziwienie, kiedy po otworzeniu gazety na stronie 66 zobaczyłem - morde Sebastiana :mellow: :mellow: ! Strona obok - specjalistyczny kuter dżerkowy :lol: z @Karambusem w roli głównej, a pod tym wszystkim podpisany...naczelny jerkbait.pl !

Z ciekawości poszukałem Wiadomości Wędkarskich i... jest. Na stronie 38 również artykuł o jerkach - Przynęty jerkowe, kolejny z cyklu artykułów Sebastiana :mellow:

Dwie gazety, dwa dobre artykuły, chociaż każdy napisany z trochę innego punktu widzenia.

Muszę powiedzieć, iż jestem podbudowany, i to z dwóch powodów. Pierwszy powód jest taki, że w majowych numerach dwóch największych krajowych gazet wędkarskich ukazały się specjalistyczne artykuły redaktorów jerkbait.pl.

Drugi powód jest taki, iż wiadomo, że nie jest najlepiej pomiędzy WW a WŚ. Bardzo dobrze jednak, iż nie dzieje się to kosztem publikowanego materiału i nie jest dla nikogo problemem, że jeden z redaktorów jerkbaita publikuje w jednym tytule, a drugi z redaktorów w tytule konkurencyjnym. Tyle klasy to się po rodzimym rynku wydawniczym nie spodziewałem, więc to zaskoczenie jest podwójnie miłe.

Uważam, iż jest to również, w pewnym sensie, świadectwo niezależności naszego portalu.

Oczywiście w celu uczczenia tego wiekopomnego wydarzenia musiałem odstąpić od przyjętej zasady i kupiłem oba numery. Już niedługo polecą (popłyną?) do naszego Ambasadora w wietrznym mieście :D

Reasumując:

@Remek,@Seba - gratulacje

@WŚ, @WW - gratulacje

pozdrawiam

Friko dziekuje za nominacje :mellow: jestem pierwszym ambasadorem co nie zna jezyka na swojej placowce :lol: :angry: :huh:

Zgadzam sie z Toba ze te dwa artykuly w tych dwoch pismach jednoczesnie to sukces naszego forum . Poglebianie wiedzy teoretycznej i praktycznej polaczonej z szacunkiem do fauny i flory jest glownym celem naszego Forum . To jest przyklad dla mlodych ludzi ktorzy nas czytaja i to jest Przyszlosc Wedkarstwa . Zlow , zrob zdiecie i wypusc , glodnys ..zrob grilla i zjedz jedna , poczuj zapach wody , dymu , choiny i wtedy bedziesz mogl spokojnie zasnac , zasnac jak moj kot Puma ...on ma zawsze czyste sumienie :lol:

jerry herbu zebaty szczupak B)

Dziękuję Friko! Generalnie jest coś czego dowiedziałem się pisząc artykuł - opisać swoje myśli w 5000 znakach to wielka sztuka. Tak więc jestem pełen podziwu dla rasowych redaktorów WŚ - Marka Szymańskiego, Jacka Stępnia. Polecam jeszcze inne artykuły w WŚ i WW. W WŚ osobiście podobał mi się artykuł Marka na temat wyboru łodzi. W WW artykuł o głębokim trollingu. Oba periodyki opisują również wspólną wyprawę do Holandii do Jana Eggersa.

Pozdrawiam

Remek