Skocz do zawartości

Mega Kleń

tomi78

Rekomendowane odpowiedzi

Tydzień temu namieżyłem na Wiśle ogromnego klenia +- 65cm i około dziesięć 50tek.Zastanawiam się jak sie do nich dobrać i w zwiąsku z tym pytanie czy łowił ktoś z was nie przypadkowo duże klenie powyżej 50 tki na muche.

Kleniuchy stoją na szerokiej i płytkiej płani miejsca do machnięcia sznurem jest dosyć.

Macie jakieś doświadczenia w tej materi.

Kiedyś łowiłem je na red taga, słyszałem też że reagują na większe suche muchy i smużące chrusty. Ja osobiście bym spróbował jakiegoś streamera, ale ze mnie żaden muszkarz, spinningiem bym wiedział jak się do nich dobrać :D

pozdrawiam

W

Dokładnie, o tej porze roku - żaba (Rebela).

Janek obawiam się że nawet na spinning nie bedzie łatwo te nasze wislane to straszne cwaniaki, uwież mi ale złowienie dużego klenia jest tym trudniejsze im mniejsza rzeka..

Ja łowiłem je kiedyś w nocy na woblery ale nie złowiłem wiekszego niż 45.Oczywiście łowią je kolesie na czereśnie ale mi nie chodzi zeby złowić je za wszelką cene.

Jak tylko macie ochote to możecie obalić tą teorie zapraszam. :D .

Mam taki mały siurek gdzie złowiłem kiedyś 51 i czaiłem sie na 60taka ale na podchodach się skończyło .Siurek ma w porywach 3 metry szerokosci.40tek złowiłem dosyc dużo.

Daniel jest w temacie :D mojego mini oesu.

Mega klenie to pływały(pewnie jeszcze pływają)na Brdzie w Bydgoszczy.

Na gorskiej Brdzie gdzie woda jest czyściutka rekordy Polski pływają stadkami.

Jak ktoś ma parcie na ten rekord,to tu ma do tego warunki.

Spinning i mucha.Pobrodzić także miejscami można nieźle.