Skocz do zawartości

Gdzie na urlop? - Mazury?

MateuszDDZ

Rekomendowane odpowiedzi

Kolego masz kilka możliwości na slipowanie:

1. Jak jedziesz drogą na Star Dadaj II to mijasz po prawej bramę na ośrodek i jedziesz lewo skos - około kilometra. Tam jest taka pseudo plaża i z boku często się wodujemy - woda jednak tam płytka

2. Na Star Dadaj II nie biorą kasy za slipowanie - nigdy nie robili problemów przynajmniej do tej pory. Brama nawet jak zamknięta, to jednak nie na klucz - sam otworzysz wjazd na ośrodek.

3. Bardzo fajny slip jest w Rukławkach, koło hotelu Słoneczny Brzeg - betonowy z końcówką z blachy ryflowanej. Jest za friko, jedynie hotel prosi o odstawienie auta na parking (50 metrów wcześniej) Slip ma zakaz ruchu, ale wędkarzy nie gonią.

Innych nie znam, bo te trzy mi w zupełności zawsze starczały

Edytowane przez Dano-G
  • Like 1

To akurat nikogo nie powinno dziwić bo jak tylko pojawiła się informacji na ich temat na forum, okonie zostały wyłowione i zberetowane;-) Magia internetu.

Więcej wiary w ludzi :-)

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka

Ja bym raczej powiedział, więcej wiary w okonie ;)

Ostatniego dnia mojego tam pobytu je wypatrzyłem, kompletnie nic sobie nie robiły z przynęt spiningowych. Może to i lepiej :D

• Like 1

• 2 lata później...

Planuję w lecie jechać na tydzień z żoną, 2-letnią córką i parą znajomych na Mazury. Doradźcie proszę gdzie warto wynająć kwaterę ? Gdzie jest względnie tanio, są jakieś ryby w jeziorze/rzece (łowienie tylko z brzegu <spławik lub spinning>, łódka nie wchodzi w grę), gdzie są lasy, cisza i spokój ?

Edytowane przez Grzesiek

Polecam Dziewiszewo. Niedrogo, cisza spokój no i sporo fajnych okolic do zwiedzania, a po drugiej stronie ulicy prywatne jezioro (można sobie naprawde fajnie połowić) tego samego pana u którego wynajmuje się kwatery. Jezioro niestety dostępne tylko z łodzi, ale właściciel je udostepnia .

• 2 miesiące temu...

Witam,

Poszukuję urokliwej miejscówki (może być domek, agrosturystyka itd.), który można wynająć nad ciekawym łowiskiem.

Region:  pomorskie, warmińsko-mazurskie, kujawsko-pomorskie (najlepiej Kaszuby lub gdzieś pomiędzy Trójmiastem, Grudziądzem i Ełkiem).

Ilość osób – na 6 dorosłych + 4 dzieci

Termin – I połowa lipca

Dodam, że z całego tego grona tylko ja łowię ;).

Będę wdzięczny, jeśli możecie polecić jakieś miejsce (w tym wątku lub na priv).

Pozdrawiam,

Dominik

• 4 tygodnie później...
  • 6 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 6 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...

Witam
Pojawił się pomysł spędzenia letniego urlopu z dziećmi na Mazurach. Tylko patrzę na ten ogrom krainy i nic nie wiem.
Dlatego wybrałem rejon Puszczy Rominckiej.Jest dobre miejsce do odpoczynku z dala od tłumów turystów, głośnych
knajp i dyskotek ??
AAA, urlop nie wędkarski.
Druga możliwa lokalizacja to Goniądz i okolice.

Z góry dziękuję za sprawdzone propozycje.

• 4 lata później...

Witam wszystkich. 

Planuje wypad we wrześniu na parę dni - padło na Mazury. 

Celuje w nieduże jezioro linowo - szczupakowo, gdzie mógłbym wynająć domek, łódkę z silnikiem elektrycznym, no i nazbierać prawdziwków. 

Raczej z dala od większych miejscowości - spokój i cisza, ktoś może coś polecić? Spinning, głównie szczupak. 
Pozdrawiam