Skocz do zawartości

Dolnik - inspiracje

Rheinangler

Rekomendowane odpowiedzi

Piękne te kijaszki ;) można oko nacieszyć.

Eeeeeeeee, tam.

Te rekojesci z przesuwnymi pierścieniami wizualnie wcale nie powalają. Nuda. Kawałek drewna z ktorego wystaje kawałek drutu węglowego zwanego wędką.

Za uchwyt wbudowany w korek to "piątkę można mu przybić". :)

Tu ( w tym wątku) pokazujemy sobie dolne części(naszych wędek) popularnie zwane dolnikami - bez komentarzy co do ich urody ;)

Ze zdjęć Wojtka widać jak to wygląda z różnymi materiałami i to dla kogoś kto szuka odpowiedzi ,- korek? pianka? burl? to jest pomocne :)

Edytowane przez Rheinangler
  • Like 2

Eeeeeeeee, tam.

Te rekojesci z przesuwnymi pierścieniami wizualnie wcale nie powalają. Nuda. Kawałek drewna z ktorego wystaje kawałek drutu węglowego zwanego wędką.

Za uchwyt wbudowany w korek to "piątkę można mu przybić". :)

jak dla mnie piękno prostoty i stylu, brawo Wojtek, korkowe Customy i VSS'y też super

• Like 2

Rękojeści w wykonaniu Wojtka są naprawde extra, bardzo mnie sie podoba ten klasyczny styl i elegancja.

Ja jednak z pytaniem do kolegów, szukam pierścionków aluminiowych i ozdobnych do wykończenia nakręcanego gripu, z rury Carbonowej 25/23 mm, rurka fajnie pasuje do KSKSS tylko przydało by sie wykończyć jakimś fajnym pierścieniem.

Mają koledzy jakieś pomysły gzie takowe mozna nabyć, będę wdzięczny za wszelkie sugestie i namiary.

Pozdrawiam

Zmiana arsenalu Arek?

Nie-nie ,- wszystko po staremu  ;) Ja po prostu lubię wędki z różnych materiałów :) A inspirację zapożyczyłem od Ciebie, z Twojego wątku,- dziękuję :)

Są warunki, szczególnie w lecie lub głębokiej zimie na Reńskiej niżówce gdzie szybki, sztywny kij tylko denerwuje, wówczas sięgam po takie konstrukcje jak ta.

Koncepcja budowy blanku całkowicie odwrotna do St.Croix Elite czyli zamiast wysokomodułowego dolnika,- niskomodułowy a szczytówka o wyższym module. Elitki mi nie pasowały ani trochę to może ptaszor podpasuje  ;) wszysto to trochę jak szukanie śmietany na gównie ale tak już mam, że albo mi coś działa i zostaje albo idzie w świat,- bez sentymentów.

A w tzw szafie leża obok siebie i się nie gryzą: Lamiglasy, Seekery, Sevier, Phenixy itd... Bo po prostu zalety zarówno szkła jak i kompozytu węglowo-szkalnego jak i niskomodulowego węgla uzupełniają u mnie niedobory HM-ów i odwrotnie. Jak się nazywa blank i skąd pochodzi jest dla mnie mniej ważne, ważne jest to jak działa i czy w warunkach w jakich łowię się sprawdza....

Triflekta wygrała ostatnio "casting" będąc pomiedzy G.Loomisem i Lamiglasem,- oczywiście w mojej bardzo subiektywnej ocenie.

Co pokaże praktyka,- zobaczymy. Kij powinien dotrzeć do mnie przy dobrych wiatrach w sobotę a przy normalnych w poniedziałek. A ponieważ mam jeszcze tydzień urlopu to troszkę się poznamy o czym skrobnę parę słów ale w innym dziale.

PS

Naprawdę fajnie będzie wyglądał cały zestaw z turkiem Z 3000 C po tuningu mechanicznym i optycznym w wersji Mag-Zorro-Bass ;)

Edytowane przez Rheinangler
  • Like 1

Ja ze swej strony polecam dolniki wykonane na uchwytach Fuji IPS bądź VSS.

Są one "ciepłe" idealnie dopasowują się do dłoni - dłoń nie ma  kontaktu z gwintem. Są do tego bardzo lekkie.

Warunek założenie uchwytu tak by nakrętka była od strony końca wędki (rear gripu).

post-50797-0-39855000-1437115424_thumb.jpgpost-50797-0-46321100-1437115473_thumb.jpgpost-50797-0-30354300-1437115514_thumb.jpgpost-50797-0-68105400-1437115524_thumb.jpg

• Like 5