trout master Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Piękne te kijaszki można oko nacieszyć. Eeeeeeeee, tam. Te rekojesci z przesuwnymi pierścieniami wizualnie wcale nie powalają. Nuda. Kawałek drewna z ktorego wystaje kawałek drutu węglowego zwanego wędką. Za uchwyt wbudowany w korek to "piątkę można mu przybić". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 12 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 (edytowane) Tu ( w tym wątku) pokazujemy sobie dolne części(naszych wędek) popularnie zwane dolnikami - bez komentarzy co do ich urody Ze zdjęć Wojtka widać jak to wygląda z różnymi materiałami i to dla kogoś kto szuka odpowiedzi ,- korek? pianka? burl? to jest pomocne Edytowane 12 Lipca 2015 przez Rheinangler 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Eeeeeeeee, tam.Te rekojesci z przesuwnymi pierścieniami wizualnie wcale nie powalają. Nuda. Kawałek drewna z ktorego wystaje kawałek drutu węglowego zwanego wędką. Za uchwyt wbudowany w korek to "piątkę można mu przybić". jak dla mnie piękno prostoty i stylu, brawo Wojtek, korkowe Customy i VSS'y też super 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Chodziło mi o rękojeści z przesuwnymi pierścieniami Ładne wędki-pozdrawiam Nie ,tam jest na okragło akurat,to zależy od pierścieni. Mają kont natarcia prawie idealny ze stopką kołowrotka i trzymają go perfekcyjnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Brawo Wojtek!!! Bardzo ciekawa ta kompozycja zabudowana korkiem,- robiłeś już coś takiego w piance?Jak z trwałością takiego rozwiązania?Z pianką nie próbowałem bo wydaje mi się że była by bardziej podatna na uszkodzenie.W miejscu gniazda jest bardzo cienko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIKUL Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Pstrągman style. Dla mnie marka perfekcji, prostoty, klasyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Rękojeści w wykonaniu Wojtka są naprawde extra, bardzo mnie sie podoba ten klasyczny styl i elegancja.Ja jednak z pytaniem do kolegów, szukam pierścionków aluminiowych i ozdobnych do wykończenia nakręcanego gripu, z rury Carbonowej 25/23 mm, rurka fajnie pasuje do KSKSS tylko przydało by sie wykończyć jakimś fajnym pierścieniem.Mają koledzy jakieś pomysły gzie takowe mozna nabyć, będę wdzięczny za wszelkie sugestie i namiary.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Zerknij tutajhttp://www.matagi.co.jp/alumiparts/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 (edytowane) Tu niedaleko u sąsiada... . http://tackle24.de/index.php?k=99〈=eng http://tackle24.de/index.php?k=152〈=eng Edytowane 13 Lipca 2015 przez Paavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 16 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Taki tam Phenix,- bardzo nisko modułowy i nie w tytanach,- koncepcja - mała czarna z dodatkiem złota i bez ptaszora 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Kawalec piekne wedki robi Zmiana arsenalu Arek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 16 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 (edytowane) Zmiana arsenalu Arek?Nie-nie ,- wszystko po staremu Ja po prostu lubię wędki z różnych materiałów A inspirację zapożyczyłem od Ciebie, z Twojego wątku,- dziękuję Są warunki, szczególnie w lecie lub głębokiej zimie na Reńskiej niżówce gdzie szybki, sztywny kij tylko denerwuje, wówczas sięgam po takie konstrukcje jak ta.Koncepcja budowy blanku całkowicie odwrotna do St.Croix Elite czyli zamiast wysokomodułowego dolnika,- niskomodułowy a szczytówka o wyższym module. Elitki mi nie pasowały ani trochę to może ptaszor podpasuje wszysto to trochę jak szukanie śmietany na gównie ale tak już mam, że albo mi coś działa i zostaje albo idzie w świat,- bez sentymentów.A w tzw szafie leża obok siebie i się nie gryzą: Lamiglasy, Seekery, Sevier, Phenixy itd... Bo po prostu zalety zarówno szkła jak i kompozytu węglowo-szkalnego jak i niskomodulowego węgla uzupełniają u mnie niedobory HM-ów i odwrotnie. Jak się nazywa blank i skąd pochodzi jest dla mnie mniej ważne, ważne jest to jak działa i czy w warunkach w jakich łowię się sprawdza.... Triflekta wygrała ostatnio "casting" będąc pomiedzy G.Loomisem i Lamiglasem,- oczywiście w mojej bardzo subiektywnej ocenie.Co pokaże praktyka,- zobaczymy. Kij powinien dotrzeć do mnie przy dobrych wiatrach w sobotę a przy normalnych w poniedziałek. A ponieważ mam jeszcze tydzień urlopu to troszkę się poznamy o czym skrobnę parę słów ale w innym dziale. PSNaprawdę fajnie będzie wyglądał cały zestaw z turkiem Z 3000 C po tuningu mechanicznym i optycznym w wersji Mag-Zorro-Bass Edytowane 17 Lipca 2015 przez Rheinangler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 To jeszcze wstaw zdjecia z tym turkiem. Chetnie poogladam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Arek czy te zatyczki do kielicha to mozna zamówic u Kawalca ? Zrobi pod wymiar ? Mógłbys wyjać i fotkę pstryknąć ? W muchówce mam podobne i powiem , że zdecydowanie lepsze to jest od piankowych zatyczek do uszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Arek czy te zatyczki do kielicha to mozna zamówic u Kawalca ? Zrobi pod wymiar ? Mógłbys wyjać i fotkę pstryknąć ? W muchówce mam podobne i powiem , że zdecydowanie lepsze to jest od piankowych zatyczek do uszu Kupowalem podobne w niemieckim CMW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 (edytowane) Kupowalem podobne w niemieckim CMW Linka mógłbys wkleić pls ? edit : znalazłem Edytowane 16 Lipca 2015 przez emigrand Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 (edytowane) A prosze http://www.cmw-angeln.de/angelgeraete-ruten-angelgeraete/angelgerate/Abschlusskappen-Alustopfen-mit-Kork-oder-Duplon-88-06/ http://www.cmw-angeln.de/angelgeraete-ruten-angelgeraete/angelgerate/Abschlusskappen--Edelstahlstopfen-mit-Duplon-88-06/ Edytowane 16 Lipca 2015 przez Del Toro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Z muchówki i takie by mi pasowały do pozostałych kijaszków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 16 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Najlepiej zapytać u źródła ale wiem, że na odległość to nie chciał mi dorobić... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Ja ze swej strony polecam dolniki wykonane na uchwytach Fuji IPS bądź VSS.Są one "ciepłe" idealnie dopasowują się do dłoni - dłoń nie ma kontaktu z gwintem. Są do tego bardzo lekkie.Warunek założenie uchwytu tak by nakrętka była od strony końca wędki (rear gripu). 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 17 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Tylko gdzie kupić jeszcze IPS-a 16-kę sam chętnie bym za 2szt kupił bo coś mi się po łbie kołacze następny projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Tylko gdzie kupić jeszcze IPS-a 16-kę sam chętnie bym za 2szt kupił bo coś mi się po łbie kołacze następny projekt Najłatwiej napisać do Roberta z BRC - sprowadzi z MudHole, bądź samodzielnie uderzyć za ocean 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Tylko gdzie kupić jeszcze IPS-a 16-kę sam chętnie bym za 2szt kupił bo coś mi się po łbie kołacze następny projekt Takiego Arek szukasz? http://www.guidesnblanks.com/product/579/category/325http://www.guidesnblanks.com/product/578/category/325 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 (edytowane) Masz też chyba na miejscu: http://tackle24.de/index.php?a=640〈=eng Nakrętkę, piankę lub korek do ips też tam znajdziesz ???? Edytowane 17 Lipca 2015 przez Paavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi