Skocz do zawartości

Dolnik - inspiracje

Rheinangler

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Takie pytanko czy może robił ktoś rękojeść z uchwytem SWS (taka chińska kopia uchwytu Andrew's Fishing) chiałem go wykożystać do następnego projektu.

http://tackle24.de/index.php?a=6564〈=eng

Jakiś czas temu przy większych zakupach kupiłem dwie sztuki.

Spodziewałem się jakości odpowiedniej do ceny, i tak jest. Do uchwytów Andrew's Fishing pod względem jakości nie powinno się ich porównywać....

Ale się tym nie przejmuję bo dla mnie to jedynie "baza" do modyfikacji przy budowie następnych kijków. Jeszcze nie zdołałem się za to zabrać bo muchówki cały czas się kręcą...

tomaszek11

Jakiś czas temu przy większych zakupach kupiłem dwie sztuki.

Spodziewałem się jakości odpowiedniej do ceny, i tak jest. Do uchwytów Andrew's Fishing pod względem jakości nie powinno się ich porównywać....

Ale się tym nie przejmuję bo dla mnie to jedynie "baza" do modyfikacji przy budowie następnych kijków. Jeszcze nie zdołałem się za to zabrać bo muchówki cały czas się kręcą...

tomaszek11

Czyli co...jest aż taka przepaść ''jakościowa'' między tymi dwoma uchwytami?Bo ja myślałem,że po pierwsze uchwyt ma być komfortowy dla użytkownika,dopiero na drugim miejscu ma ładnie wyglądać.Tego SWS już mam zamontowanego w kijku i jakiś jakościowych niedoróbek się nie dopatrzyłem,natomiast w innym temacie jest dyskusja na temat uchwytu Andrew's Fishing i ma on pewne wady o których piszą użytkownicy,a których ja w o połowie tańszej ''podróbce'' się nie dopatrzyłem.

Jeśli ktoś "składa" z komponentów wędki to i nawet korek Top Flor nie uczyni z jego pracy "wędki z klasą" Z kolei jednak ktoś kto ma "pomysł" na swoją robotę to i z czarnej pianki zrobi dzieło sztuki.Szkoda że takich niewielu mamy w kraju. Większość nauczyła się co najwyżej wiązać i lakierować omotki i tak już od wielu lat robi jedno i to samo, sto wędek i w zasadzie każda podobna jedynie co je różni to rodzaj blanku i kolor omotki.

• Like 5

Zgadzam się z Tobą @Andru77, weź jednak pod uwagę iż mamy bardzo konserwatywne społeczeństwo i większość nie przełknie rewolucji na wędce. A jak to się mówi - klijenttt nasz Pan :) Sam zresztą preferuję stonowane i klasyczne rozwiązania co by nie było :)

Edytowane przez Bander

Jeśli ktoś "składa" z komponentów wędki to i nawet korek Top Flor nie uczyni z jego pracy "wędki z klasą" Z kolei jednak ktoś kto ma "pomysł" na swoją robotę to i z czarnej pianki zrobi dzieło sztuki.Szkoda że takich niewielu mamy w kraju. Większość nauczyła się co najwyżej wiązać i lakierować omotki i tak już od wielu lat robi jedno i to samo, sto wędek i w zasadzie każda podobna jedynie co je różni to rodzaj blanku i kolor omotki.

Gdyby to jeszcze w większości umieli położyć estetycznie omotki czy też lakier. Ale i z tym jest kiepsko. A jak publicznie skrytykujesz to wielka obraza.

Generalnie to wielkie RB na DPSie na naszym rynku. Kilku fachowców pierwszej klasy i tyle.

• 2 tygodnie później...

A ja mam pytanie odnośnie uchwytu skss. Wygodne to to? Nie miałem jakoś sposobności do potrzymania wędki z takim uchwytem.

Przy moim sposobie trzymania wędki tj., stopka kołowrotka między ostatnim a serdecznym palcem, bardzo niewygodne. Oczywiście skss bez insertu mam na myśli.

Edytowane przez Lars
  • Like 1