Skocz do zawartości

Dolnik - inspiracje

Rheinangler

Rekomendowane odpowiedzi

I kolejny dolnik który mi się podoba:

Źródło: http://fishfooler.blogspot.com/search/label/Rod%20Building

Dobrze, że ilość wzorów korka jest skończona, bo by autorowi miejsca zabrakło.

Nieraz mam wrażenie, że wędkoskładacze powinni przejść obowiązkowy kurs projektowania i wzornictwa, bo jak tak patrzę, to przypominają się pierwsze strony WWW z toną migoczących gifów i proporcjami w trzy światy.

Nie gniewajcie się proszę.

• Like 2

I kolejny dolnik który mi się podoba:

Źródło: http://fishfooler.blogspot.com/search/label/Rod%20Building

Widziałem już kiedyś ten uchwyt i chyba nawet w bardziej urozmaiconym usłojeniu drewna,-ciekawy :) 

Natomiast nurtuje mnie pytanie na ile wygodny jest i przy jakim trzymaniu no i oczywiście jak z wagą tego uchwytu, bo to nie drewienko pomiędzy plastikiem tylko już kawał drewna?

• Like 1

Dobrze, że ilość wzorów korka jest skończona, bo by autorowi miejsca zabrakło.

Nieraz mam wrażenie, że wędkoskładacze powinni przejść obowiązkowy kurs projektowania i wzornictwa, bo jak tak patrzę, to przypominają się pierwsze strony WWW z toną migoczących gifów i proporcjami w trzy światy.

Nie gniewajcie się proszę.

Krzysiek, rozumiem Twoją irytację, sam nie przepadam za cepeliowymi dolnikami, ale założeniem w tym watku było pokazywanie  ;) + techniczne informacje....

Komentarze są jak najbardziej zrozumiałe tylko, że w warunkach forum potrafią zdominować wątek i przerosnąć tytułowe informacje 1000-krotnie co powoduje, że wątek staje się gąbką chłonącą głównie trolli.....Nie wywołuj trolla z forumowej przestrzeni dostarczając mu pożywki w dyskusji z morskiej pianki....

Edytowane przez Rheinangler

• 4 tygodnie później...

Artur, to jest chyba najbardziej klasyczny uchwyt Resta.

Pierścienie mocujące są tytanowe. Drewno-burl.

Resta ma na niego nawet patent.

W monster młynek dokręca się foregripem, w fortune- dolną częścią foregrip'u.

Jak ktoś by bardzo chciał, to wiem, że Krzysztof Zieliński montował te uchwyty, więc może jeszcze ma.

trochę klasycznych rozwiązań od Restaffine...

wg mnie wygoda 10/10

trochę klasycznych rozwiązań od Restaffine...

wg mnie wygoda 10/10

RraEf1V.jpg

Akurat w przypadku środkowego modelu nie jest to odkrywcze. Za to znakomite, moim zdaniem http://jerkbait.pl/topic/4877-daiwa-cima-z-rosyjska-cnma-bądź-cuma/?p=964920

Edytowane przez popper
  • Like 3

nie wyraziłem się do końca precyzyjnie-

mają patent na ten uchwyt -wykorzystanie tytanu i coś tam jeszcze w środku- mocowanie(?)

(jeszcze żadnego nie rozbebeszyłem, żeby stwierdzić o co chodzi), w każdym razie uchwyt przenosi pracę kija do ręki jak rezonans

wzór jest znany powszechnie i w JP stosowany przez kilku producentów- cyma to jeden z przykładów

• Like 1

• 2 tygodnie później...