Skocz do zawartości

Dolnik - inspiracje

Rheinangler

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Bardzo fajny projekt Kamil  :)

To i ja zaprezentuję połączenie komponentów Matagi i KawaleC we własnym projekcie w którym Bartek jak zawsze musiał się uporać z moim zachciankami i moim widzi-mi-sie.

Jest to mój ulubiony pstrągowo-sandaczowy 12lb Seeker e-glass-boron SP 745

Ubrany w Torcite KR.

Najwięcej cyrku było ze zwymiarowaniem fore-gripu i budowaniem papierowo plastelinowego modelu ale jakoś się udało.

Zainspirowany rozmową z Januszem - twórcą uchwytu Delfin postanowiłem wykrzesać z leżącego mi doskonale IPS-a coś co nie będzie oczywiście nawet namiastką Delfina ale kilka pomysłów i przemyśleń Janusza udało mi się tam upakować...

Jeśli uda mi się przeprowadzić, tak jak zamierzam :rolleyes: to pewnie w pierwszej połowie przyszłego roku będę mógł Wam zaprezentować moje pierwsze wędki  :)

post-51172-0-53784300-1447260362_thumb.jpg

Edytowane przez Rheinangler
  • Like 4

• 2 tygodnie później...

mi chodzi o to, że wtedy powstaje ostry kant i rowek, który kiepsko wygląda i kiepsko się trzyma w ręce, te uchwyty w wielu wędkach pstrągowych JDM najlepiej wyglądają niestety bez kołowrotka

choć fakt, że akurat w RC jest to chyba najmniej widoczne, bo w niektórych to masakra jakaś

post-50364-0-83418100-1448127981_thumb.jpg

• Like 1

mi chodzi o to, że wtedy powstaje ostry kant i rowek, który kiepsko wygląda i kiepsko się trzyma w ręce, te uchwyty w wielu wędkach pstrągowych JDM najlepiej wyglądają niestety bez kołowrotka

choć fakt, że akurat w RC jest to chyba najmniej widoczne, bo w niektórych to masakra jakaś

To fakt, przerwa jest, ale np. w moich kijkach, to nie więcej niż 2 mm

i w ogóle jej nie odczuwam.

Być może, w innych kijach, gdzie jest ostry rant pierścienia, nie da się głębiej dokręcić, bo metal zahacza o metal i przerwa jest duża-

ja takiego mocowania nigdy bym nie chciał, bo nie znoszę jak rysują się stopki kołowrotka.

Miałem pagani trout i dziękuję, never more.

Edytowane przez DonPablo

ja mam "niskobudżetową" Egerię, gdzie nakrętki mają wewnątrz tulejki z tworzywa i to mi pasuje :)

no i nakręcanie od dołu

oczywiście, mi też

obejmy bez tych tulejek, to pomyłka

rozumiem, że były stosowane 30-40 lat temu, kiedy technologicznie nie dało się tego ogarnąć,

ale teraz nie widzę powodu, by niszczyć kołowrotki za grubą kasę, bo "to klasyka".

Rozwiązanie wręcz prostackie i bardzo wygodne, problemu.

post-45714-0-13705700-1448133010_thumb.jpg

• Like 1