Skocz do zawartości

Dolnik - inspiracje

Rheinangler

Rekomendowane odpowiedzi

W Niemczech robia takie cos, czy w Polsce znalazles?

Jak juz sie zdecydujesz i zrobisz to wstaw jakies foty ;)

Cosmic-Chrome... ;) .Też takie rzeczy robię u siebie w pracy

https://www.youtube.com/watch?v=YkdDB8JzblU

Odcienie ''chromu'' można dobierać dowolnie... :) .

Edytowane przez Paavo
  • Like 1

Oooo prosze :D Dobrze wiedziec ;)

Jak byś coś chciał,to nazbieraj trochę elementów,bo na malutkie popierdółki trochę szkoda odpalać maszynerię ;) .Kolorowy odcień uzyskuje się poprzez końcowe natrysk kolorowego permamentnego lakieru.Robiłem tą metodą sporo rzeczy felgi,zdeżaki,błotniki i itp.

• Like 2

Jak byś coś chciał,to nazbieraj trochę elementów,bo na malutkie popierdółki trochę szkoda odpalać maszynerię ;) .Kolorowy odcień uzyskuje się poprzez końcowe natrysk kolorowego permamentnego lakieru.Robiłem tą metodą sporo rzeczy felgi,zdeżaki,błotniki i itp.

a jak z nałożeniem na "uszkodzone" powłoki galwaniczne? w sensie że mam chromy na moto ale miejscami już żółtawe... można to drzeć do żywego i kłaść nowe powłoki galwaniczne ale nikt nie chce się w to bawić.... może to da radę?

a jak z nałożeniem na "uszkodzone" powłoki galwaniczne? w sensie że mam chromy na moto ale miejscami już żółtawe... można to drzeć do żywego i kłaść nowe powłoki galwaniczne ale nikt nie chce się w to bawić.... może to da radę?

Ta powłoka jest nakładana na podkład (epoxy),najpierw idzie aktywator ,który delikatnie reaguje powierzchniowo z podkładem (osadza się na nim),póżniej wodą zmywa się nadmiar aktywatora (na powierzchni zostaje nano warstwa) i dopiero wtedy idzie roztwór ''chromu'' który reaguje z aktywatorem i tworzy się coś w rodzaju powłoki lustrzanej.Powłoka taka jest bardzo wytrzymała udarowo i średnio mechanicznie,zalety to można ją nakładać na dowolny materiał ,całkem szybki sposób aplikacji.

• 3 tygodnie później...

Już oczyma wyobraźni widziałem ten kijek z morethanem 3000 (ciężej) albo existem branzino 2508R (lżej)...

dla mnie byłby wtedy wizualnie kompletny

a tu coś czytam o force...

i mi się obrazek z lekka rozsypał.

Obłowione,- co prawda z MB 3000 wygląda świetnie (kompozycyjnie) ale z dopiero Forcem czuć, że to dobrana para w sensie praktycznym i niestety nie kolorystycznym ale jak zgłębię wreszcie tajniki lakierowania to może i Force dostanie czarne wdzianko  :rolleyes:

ja mam "niskobudżetową" Egerię, gdzie nakrętki mają wewnątrz tulejki z tworzywa i to mi pasuje :)

attachicon.gif2.jpg

no i nakręcanie od dołu

to dokładnie jest w PALMS Egeria,

fae0d4f85624d216.jpg

podobnie jest w Tenryu Juvia, tylko insert ma jednolitą średnicę

attachicon.gif2883a7d76e50.jpg attachicon.giftrout_rings.jpg

a co to za kijek ?

Gdzie można nabyć sam gwint i tulejki, czy może raczej skuwki?

• 4 tygodnie później...

Obłowione,- co prawda z MB 3000 wygląda świetnie (kompozycyjnie) ale z dopiero Forcem czuć, że to dobrana para w sensie praktycznym i niestety nie kolorystycznym ale jak zgłębię wreszcie tajniki lakierowania to może i Force dostanie czarne wdzianko  :rolleyes:

Mi tam Force pasuje do wszystkiego taki jaki jest, więc pasowałby mi i do tamtego kijka,

ale...

może będziesz pierwszym na świecie, który mu zrobił taki tunning?

Widziałem ich dziesiątki, ale nie było wśród nich przemalowanego.

Casket:

jak widać mocowania tytanowe to już za mało, teraz boron na warsztacie

W dobie C&R rybkę się wypuszcza z szacunkiem,ale jelonka ''szesnastaka'' to  można ''pierdykąć'' w komorę... :wacko: .Elementy z boronu świetne,ale inserty z poroża to już trochę za dużo jak na moje oczy.