Skocz do zawartości

Dolnik - inspiracje

Rheinangler

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Hallo, hallo!

Co tu tak cicho?

Chłopaki, potrzebuję pomocy... szukam inspiracji dla uchwytu DNPS. Poproszę o jakież zdjęcia, mogą być z neta. Cały czas zastanawiam się jak "obudować" ten uchwyt byle tylko  nie używać pierścieni.

Z góry dziękuję za pomoc.

A czemu ma sie nie nadawac?

Nie wiem "byku". Dlatego pytam. Nie mam żadnego doświadczenia z piankowymi rękojeściami poza gotowcami w jakiś firmowych patykach.

Muszę kumplowi założyć taką rękojeść do jego trollingowego patyka i nie chce żeby to był zwykły "gotowiec" (np. czarny Fuji czy Duplon).

Widziałem gdzieś tu (Jerkbait) u kogoś śliczne wstawki z pianki ale za cholerę nie pamietam u kogo a przeszukiwanie niewiele mi pomogło. :(

Chyba bede musiał sam coś sklecić.

• Like 1

pianki bywają różne, od kompletnego syfu, który potrafi pęknąć po obwodzie i się dosłownie skręcać, do wysokiej klasy pianek z dużą zawartością grafitu, bardzo twardych i lekkich

ale ogólnie można przyjąć, że ich właściwości fizyko-chemiczne są znacznie lepsze

a z dobrej, to można wyciąć plasterki po 1mm na przekładki

Edytowane przez bazyloss
  • Like 1

• 2 tygodnie później...

@bazyloss widzę, że gusta co do kształtu dolnika mamy zbliżone. 
Tak przeglądając zasoby internetu i szukając tego co by mi pasowało do wymarzonego kijka, natknąłem się na takie fotki

post-45734-0-32767400-1459787260_thumb.jpg
post-45734-0-76319100-1459787265_thumb.jpg

I właśnie coś w takim guście będę chciał mieć w swojej wędce  :)
Chociaż trochę niepokoi mnie ta szpara z gwintem  :huh: We wszystkich Andrew's Fishing tak jest?

Edytowane przez Artech

Andrew's to niestety 36,5g :(

ja zakładam użycie Justace, który powinien być lżejszy troszkę, dodatkowo Justace ma średnicę 24mm (Andrew 23mm) i pasuje mi bardziej pod pianki Fuji 25mm bez staczania i zmiany faktury

post-50364-0-80789500-1459794425_thumb.jpg

Edytowane przez bazyloss
  • Like 1

We wszystkich  :D  Jakos tak to przekombinowali  :lol:

No tak kupiłeś sobie Restaffine i teraz się śmiejesz z posiadaczy Andrew'sa   :) .Jeżeli kogoś zainteresuje przeróbka to polecam filmik

Edytowane przez mrWhite7
  • Like 1