januszz Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Ergonomiczny na 100%(odcisk w modelinie).Podobne zabiegi modelinowe przeprowadzałem przy wykonywaniu rękojeści podlodówki pod mormyszkę.Warto sobie zadać trudu.Polecam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 2 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 A oto końcowy szlif... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 a to nie fore ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 a to nie fore ?Słuszna wątpliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRIspin Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Też mi się wydaje że to fore ,wrzucił byś Arku fotkę całego dolnika . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 2 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 (edytowane) To jest fore,-, reszta po staremu, wrzucę jak będzie gotowy i zamotany. Trzymacz haczyka będzie złoty, omotki czarne ze złotym tipetem.Kołowrotek do niego to pomalowany przez Pawła czarny turek Z 3000C. Już się ciesze i doczekać się nie mogę jak to będzie razem funkcjonowało...Nie łatwo to było wszystko poskładać do kupy przy takich średnicach np: średnica wewnętrzna pierścienia na fore to 18mm!Ale jak zwykle przy pomocy niezawodnego Kamila i Bartka wszystko nabrało realnego kształtu za co jestem bardzo wdzięczny i dziękuję bardzo! Edytowane 2 Maja 2016 przez Rheinangler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 9 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 no i wszystko gotowe, wyschnięte i jedzie do mnie A tak wygląda dolnik w całości 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 bardzo ładnie i schludnie wyszło, chyba na taki blank (średnica) trudno by było coś innego wymyślićczy Ty trzymasz dłoń poza stopką kołowrotka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 9 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Trzymam w dwojaki sposób - tzn: gdy łowię kijem z opuszczoną szczytówką (np: opaska) to trzymam tak iż jeden palec jest za stopką kołowrotka (patrząc od szczytu) i wtedy przydaje się dłuższy KDPS bo podstawa dłoni nie leży na żadnym gwincie.Kiedy łowię podniesionym kijem (np;rafa czy inne płytkie kamienisko) trzymam właśnie za fore, co jest dla mnie arcywygodne, powoduje także mniejsze zmęczenie przy źle zbalansowanych blankach i daje możliwość zbudowania krótszego rear gripu co wydłuża tzw długość roboczą...Najtrudniej było sie przyzwyczaić - przestawić do troszkę innego rzucania ale i to przyszło z czasem...Na koniec dodam, ze nigdy wcześniej tak nie łowiłem, to ostatnie dwa lata i opowieść Pawła @psd27 skłoniła mnie do takich przemyśleń i prób.Dzięki Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Arku, czy to jest dolnik tego Twojego Kuzyna? :-) Patrząc na ten dolnik i nie wiedząc do kogo należy wędka na 99% obstawiał bym, że do Ciebie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 9 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Hmmm... no cóż można odpisać, każdy ma swoje idee-fix To dolnik kuzyna ESP 892, najmniejszy uchwyt jaki wchodził w grę to była 20-ka NPS lub DPS - wybrałem DPS-a tym bardziej, że mam sumówke na tym uchwycie i jest bardo wygodny choć na granicy wygody (tzn 22 byłby mi zbyt duży).Na razie nie ma się co podniecać - zobaczymy jak się sprawdzi w boju, jeśli tak, to następny będzie o oczko mocniejszy 9" 17lb Cała wędka waży ciut ponad 200g co przy szkle i tej długości jest niezłym wynikiem, jeśli balans z 320g kołowrotkiem będzie ok to zaryzykuję i zrobię tego mocniejszego pamiętając, że to będzie ok 40g więcej w takim samym wykończeniu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 wiem, że w RB nie bardzo, ale jako ciekawostka : http://www.supremo-sports.com/canyonic/system03.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 3 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Jakby nie było to ciekawy pomysł na dolnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 (edytowane) od koncepcji do finału - wykonanie pracownia KawaleC Edytowane 3 Czerwca 2016 przez bazyloss 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 3 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 (edytowane) Bardzo mi się podoba Kamil,- suuuuper zestawienie.Co to za pianka? Już ze zdjęcia aż bije twardością i gęstością Co to za kapsel na dupce? jego brzegi sę z ertalonu czy gumy? Edytowane 3 Czerwca 2016 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 to ta Matagi, o której Ci chyba Zbyszek mówiłkapsel RodCraft z BRC - guma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekD Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Kamil, co to za nowa maszyna? wygląda super:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 no właśnie nie taka nowa, z pewnych względów z dwóch skrajnych parametrami wędek musiałem zrobić jedną i padło na UMBX-700MH-B, który został skrócony do 6'9"czyli uniwersalna sandaczówka Wiślana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 to co mi osobiście podoba się w tej koncepcji, to to, że po przykręceniu kołowrotka widocznego gwintu zostaje 9mm, a można jeszcze spokojnie zejść do 8mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 I ta rekojesc Kamil jest zajebista Wszystko idealo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 butt end specjalnie dla Ciebie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Rosyjski HandMade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 okazało się, że uchwyt Adrew's Fishing jaki do mnie przyleciał waży "tylko" 33,5g i ma plastikowe wkładki w nakrętkach, to wracamy do koncepcji pstrągówki custom, tym razem klasycznej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Gdzie kupowałeś Andrew's Fishing z plastikowymi wkładkami i jaką średnicę ma otwór w insercie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 w Matagi, sam byłem zaskoczonyi o dziwo trzyma stopkę otwór ma około 10,8mm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi