Skocz do zawartości

Dolnik - inspiracje

Rheinangler

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie najlepiej jak się wypowie ktoś kto łowi na morzu przez duże M  ;) Kilka kijów do prawdziwego morskiego łowienia w życiu widziałem i wydaje mi się, że ta kolorowość, która na lądzie albo w odniesieniu do rzecznych kijów pewnie wygląda odpustowo to już na tle wielkiego tropikalnego błękitu daje inne odczucia estetyczne...

Gdy sobie wyobrażę ten kij na tle oceanu to powiem,- że mi pasuje ;) do konstelacji: na głowie Kapelusz z liści palmy, cygaro w zębach itd...

Edytowane przez Rheinangler
  • Like 2

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Pewnie dla wielu będzie to już Cepelia,- dla mnie jeszcze nią nie jest.

Ryzykowne było połączenie drewna stabilizowanego z komponentami Matagi,- tak to wyszło.

Drewienka wykonał Krzysiek Zieliński,- dzięki Krzysiek  ;)

post-51172-0-29977300-1506362506_thumb.jpg

post-51172-0-35583400-1506362507_thumb.jpg

post-51172-0-52370200-1506362510_thumb.jpg

post-51172-0-40373700-1506362511_thumb.jpg

• Like 3

Koledzy i koleżanki, czy ktoś kiedy robił dolnik wykończony skórą. Mam projekt w głowie ale nie wiem jakiego typu skóry szukać do takiego tematu i komu zlecić obrobienie donika, tapicerowi czy rodbuilder`owi?

Edytowane przez MarCinFin

Koledzy i koleżanki, czy ktoś kiedy robił dolnik wykończony skórą. Mam projekt w głowie ale nie wiem jakiego typu skóry szukać do takiego tematu i komu zlecić obrobienie donika, tapicerowi czy rodbuilder`owi?

Poszukaj w zasobach forum, na 100% ktoś wstawiał takie zdjęcia i z tego co pamiętam wykonywał wszystko samodzielnie. Niestety nie przypominam sobie kto...

Galeria Zdzisława Czekały. Tam znajdziesz taką wędkę, coś jeszcze chyba było, ale nie pamiętam jaki wątek.

Z czerwoną skórą. Fajne wykonanie.  

http://jerkbait.pl/topic/21528-moje-projekty-pracownia-w%C4%99dkarska-zdzis%C5%82aw-czeka%C5%82a/ #11

Też łądnie to wygląda. 

A co myślicie o takim wykończeniu. Tu akurat kij do bilarda