Skocz do zawartości

Dolnik - inspiracje

Rheinangler

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy i koleżanki, czy ktoś kiedy robił dolnik wykończony skórą. Mam projekt w głowie ale nie wiem jakiego typu skóry szukać do takiego tematu i komu zlecić obrobienie donika, tapicerowi czy rodbuilder`owi?

Pierwsza seria shimano lesath była 'w skórze' Nic się nie działo. Jak w większości przypadków dobrej jakości materiał robi całą robotę.

Trochę z innej bajki, w rakietach tenisowych ciągle preferuję owijki z naturalnej skóry choć wybór innych materiałów jest na rynku ogromny. Dostają 'w dupę' nieporównywalnie więcej niż gryfy wędek a pot pewnie bardziej szkodzi niż woda i poza normalnym, eksploatacyjnym zużyciem nic się nie dzieje.

tomaszek11

Edytowane przez tomaszek11
  • Like 1

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Witam zainspirowały mnie wasze prace z dolnikiem mam wędke z dolnikiem standartowym w korku chciałbym uzyskac Taki nowszy styl czy wystarczy poprostu wyciac kawałki korka I ładnie wyprofilowac nie wplynie to źle na kijek proszę o sugestie

Edytowane przez Damian83

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Sms-ujemy z kolega nad kolejna wedka pod swimbaity, monoblank 8' o glebszym ugieciu, zeby sie wpisal pomiedzy M1 35lb a 4C710HF ze wskazaniem oczko ponad M1, ale zeby szczytowka i srodek byl "subtelny" przy wabiu 250g... :)

No i chyba jest taki dawca, nazywa sie NFC BB809-1 IM

A ponizej fotki z netu z rozwiazaniem dolnika na tym blanku:

post-47734-0-29237000-1519746792_thumb.jpg

post-47734-0-94095200-1519746809_thumb.jpg

post-47734-0-87570300-1519746829_thumb.jpg

I fajna strona https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://andreizabet.ro/&ved=2ahUKEwiOiOe-u8bZAhWSh7QKHVqDBG4QFjAAegQIBhAD&usg=AOvVaw0qtWSXjzK3HgP1sqKR7ICq