miramar69 Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 ... bo to wędka na lato i gorące klimaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Mi osobiscie sie nie bardzo podoba taka rura. Zapewne tez wazy swoje gdy ma ze 40 cm, a waga rozlozona po dlugosci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 (edytowane) Sms-ujemy z kolega nad kolejna wedka pod swimbaity, monoblank 8' o glebszym ugieciu, zeby sie wpisal pomiedzy M1 35lb a 4C710HF ze wskazaniem oczko ponad M1, ale zeby szczytowka i srodek byl "subtelny" przy wabiu 250g... No i chyba jest taki dawca, nazywa sie NFC BB809-1 IMA ponizej fotki z netu z rozwiazaniem dolnika na tym blanku: Jeden ze znajomych fińskich rodbuilderów bardzo często stosuje tego typu materiał na dolniki. Miałem okazję rzucać tak wykończonym NFC i nie było mowy o ślizganiu. Widziałem, że kupuje też węglowe "kondomy" które później utwardza, ale jak nie mam pojęcia. Żywica? Edytowane 27 Lutego 2018 przez MarCinFin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Mi osobiscie sie nie bardzo podoba taka rura. Zapewne tez wazy swoje gdy ma ze 40 cm, a waga rozlozona po dlugosci...Jeżlei to ten sam materiał to jest bardzo lekki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Trzeba temat zadac JanuszowiD: weglowa, taliowana rura z pazurem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 (edytowane) Wrzucam jeszcze kilka fotek z grupy FB Pekki. Edytowane 27 Lutego 2018 przez MarCinFin 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Wrzucam jeszcze kilka fotek z grupy FB Pekki. Wiekszosc z ostatniego zdjecia to czesci of NFC, sporo ostatnio tego promuja na swoim fejsie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Wiekszosc z ostatniego zdjecia to czesci of NFC, sporo ostatnio tego promuja na swoim fejsie.Bo Pekka ma umowę z NFC i American Tackle Company (Bushido blanks) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Dolnik, dolnik. Szukałem jakiegoś tematu o usztywnieniu dolnika. Nic takiego nie znalazłem wiec proszę o podpowiedzi. Chciałbym usztywnić trochę dolnik od złącza do dołu rękojeści. Zna ktoś ten temat? Jakie maty zastosować? Może jakiś nawój (oplot) kevlarowy? Dzięki z góry za wszystkie rady i podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Dolnik, dolnik.Szukałem jakiegoś tematu o usztywnieniu dolnika. Nic takiego nie znalazłem wiec proszę o podpowiedzi.Chciałbym usztywnić trochę dolnik od złącza do dołu rękojeści. Zna ktoś ten temat? Jakie maty zastosować? Może jakiś nawój (oplot) kevlarowy? Dzięki z góry za wszystkie rady i podpowiedzi.mozesz dać rękaw węglowy po całości, ewentualnie w środek wkleić dodatkowy blank jako sztyft . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Dolnik, dolnik.Szukałem jakiegoś tematu o usztywnieniu dolnika. Nic takiego nie znalazłem wiec proszę o podpowiedzi.Chciałbym usztywnić trochę dolnik od złącza do dołu rękojeści. Zna ktoś ten temat? Jakie maty zastosować? Może jakiś nawój (oplot) kevlarowy? Dzięki z góry za wszystkie rady i podpowiedzi.Są też nici węglowe. Ale jeśli chodzi o usztywnienie dolnika to moim zdaniem tylko przy produkcji blanku! a nie już gotowego blanku.Ale niech się wypowiedzą bardziej obeznani w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Piotrek. Rękaw dobry pomysł ale czy naciągne go żeby ładnie się ułożył? Wklejenia innego blanku w środek sobie nie wyobrażam. Jak trafić z dopasowaniem przy długości ok 100cm? @Michał. Rowing słaby pomysł. To raczej ostateczność i nieznany efekt. Pracuje z nim ale nie zrobię takiej struktury jak w oryginalnych blankach (splot skośny pleciony). Nie mogę znaleść rowingu kevlarowego, może ten materiał nadawałby się jako usztywnienie. O boronowych nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Rękaw bardzo fajnie się układa tylko musisz kupić odpowiedni podają średnicę od np 5mm do 15mm i wychodzi ci lux większy problem z doborem odpowiedniej żywicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 A taki (z linku) rękaw kevlarowy (aramidowy) byłby? Jutro zmierzę zbieżność i odcinek na który pasowałoby to nałożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 A nie lepiej po prostu kupić blank odpowiedni dla ciebie i twoich potrzeb ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Najlepiej. Będzie kolejna -nasta czy -dziesta wędka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Najlepiej. Będzie kolejna -nasta czy -dziesta wędka.Jeśli już za dużo tego masz to zawsze można sprzedać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Dlatego zamiast kupować kolejna zabawkę wole najtańszym kosztem przerobić jedna z mniej używanych. Jakby kogoś interesowało to z muchowego kija 2.7m chce dołożyć dopałkę dołem żeby mieć kij do żyłki (ok 3.15m). Zrobiłem (jestem w razie testów) tak jak pisał @filser. Udało się wsadzić w dolnik dwie rurki i ugięcie zaczyna mi się podobać. Ponieważ oryginalny kij 2.7m dol ma dosyć sztywny (wyższy moduł grafitu) a dopalacz niby IM12 (??????) to jednak ten chiński IM12 gooowno wartuje w porównaniu do IM8. I tak to jest. Ponieważ wiem ze przeróbki są bardziej kosztowne niż kupienie kolejnego gotowca, staram się zrobić to jak najtańszym kosztem. Kija (3.15m) prawie nie będę używał bo wcale nie lowie na żyłkę, ale na jeden wyjazd za granice muszę niestety mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Jak to powiadają twój cyrk twoje małpy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 (edytowane) Jestem na etapie projektu dolnika w nowej mocniejszej pstrągówce (Talon Trout). W starych uchwytach Andrews Fishing nie było wkładek z tworzywa wewnątrz metalowych pierścieni i obawiam się, ze z czasem stopka kołowrotka mogłaby zostać porysowana. Nowe uchwyt maja wkładkę w jednym elemencie, drugi nadal nie ma zabezpieczenia w tej postaci. Jak się zatem spisują te nowe uchwyty (podobnie jak nowe Matagi)? Czy nie ma się co obawiać o pokaleczenie stopki kołowrotka metalowym uchwytem? Nie uśmiecha mi się wydać 1.5 klocka na wymarzony kijek, a potem oklejac stopkę Stelli taśma, bo okaże się, ze uchwyt ją rysuje... Edytowane 28 Marca 2018 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Kiedyś pytałem Wojtka na temat metalowych pierścieni, które często stosuje w swoich projektach i powiedział,że nie słyszał by komuś porysowały stopkę.Z drugiej jednak strony stella wyposażona jest w taśmę do zabezpieczania stopki przed porysowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Andrews Fishing trochę rysują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Andrews Fishing trochę rysują.Te stare bez wkładek z tworzywa czy te nowe z wkładka z jednej strony tez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Jeżeli uchwyt nie na wyściółki / wkładki , to praktycznie każdy rysuje lub kruszy lakier na rogach stopki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi